MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce promite YouTube Red pentru 10$ pe luna

Pentru cei care văd roșu (sic!) în fața ochilor când clipurile de pe YouTube sunt întrerupte de reclame, dar și pentru cei care își doresc o experiență premium, ce include acces offline la conținutul YouTube și posibilitatea de a rula YouTube în background pe telefonul mobil sau pe tabletă, YouTube Red este o veste bună. În schimbul plății unui abonament lunar de 9,99 dolari, cei din US (doar ei deocamdată) pot beneficia de noul serviciu fără reclame.

Așteptam acest serviciu încă din aprilie, când am scris despre posibilitatea introducerii acestui abonament premium și am făcut un sondaj pe blog, din care a reieșit că mai bine de jumătate dintre respondenți (62%, mai exact) nu ar plăti pentru YouTube. Evident, este doar un sondaj online. Probabil un studiu făcut pe bune ar arăta că mult mai mulți nu ar plăti.

YouTube Red va fi disponibil începând cu 28 octombrie 2015 și va include: acces offline la clipurile salvate de pe mobil (astăzi, această acțiune e posibilă, adăugând video-uri în lista “Watch Later”), posibilitatea de a rula aplicația YouTube în background pe tabletă și telefonul mobil (cum e la SoundCloud acum), abonament gratuit la Google Play Music și, cel mai important, filmele nu vor mai fi întrerupte de reclame.

În viitor, abonații YouTube Red vor avea acces la YouTube Originals, ceea ce înseamnă că YouTube vrea să devină și creator de conținut, nu doar să-l găzduiască, la fel ca Netflix, Amazon Prime, HBO Go și Hulu Plus. Serviciul Originals va fi disponibil începând de anul viitor și va include creații ale unor canale cunoscute, ca PewDiePie sau College Humor.

Promotional la lansare, YouTube Red va fi disponibil gratuit pentru o lună, doar în US. Pentru România, primești mesajul “YouTube Red is not currently available in Romania”, așa că voi încerca să intru la lansare cu un VPN, ca să testez serviciul.

13 comentarii

  1. Silviu says:

    Sincer acces offline la clipuri si play in background suna foarte bine dar asta este disponibil si acuma daca ai Jailbreak pe iPhone si sunt sigur ca si la Android exista ceva asemanator.
    Nu as platii doar pentru asta nu mi se pare ca se merita pentru ce ofera ei aici in clip.

  2. Andrei says:

    doar pentru Youtube 10$ / luna mi se pare exagerat! Considerand ca platesc 9 euro pentru Netflix in Olanda si am access la filme si seriale, 10$ pentru youtube fara reclame si inca vreo 2 chestii “must haves” e prea mult.

  3. Sa nu-si franga gatul cei de la Youtube. Au aparut ca o varianta gratis, acum isi contrazic principiile de baza. Ca principiu nu ar trebui sa le dam bani.

    In plus, cum ramane cu cei care finanteaza youtube-ul (adica google) prin reclame). Eu imi bag reclama sa apar pe ecranele tuturor, dar multi nu vor avea sansa sa ma vada. Fair, nu?

    Pe acelasi principiu, ar trebui sa existe un Red google, sa nu mai apara primele postarile platite prin ad-words, ci sa apara doar cele organice. E la fel de firesc, nu?

    Isi vor frange gatul in maxim 5 ani. Pana atunci, insa, vor stoarce cat de multi bani vor putea.

  4. alex says:

    Inca nu inteleg, acesta va fi un serviciu paralel cu clasicul youtube sau se schimba cu totul si nu mai poti intra pe youtube daca nu platesti?

  5. alex, clasicul youtube ramane!

  6. @emil, abordarea nu mai e cea la care te gandesti tu. Red e un serviciu care se pozitioneaza langa Netflix sau chiar Spotify. Vine cumva in completarea lor. Este o linie de business separata. Probabil trebuiau sa o comunice mai bine.

  7. @andrei, asa pare la prima vedere. poate chiar s-au grabit. au promis insa ca vin cu content nou din 2016. acum cred ca vor sa vada cati se erau de fapt dispusi sa plateasca in schimbul renuntarii la reclame. sa nu uitam si ca red tinteste piata din US, care consuma si alt content decat noi (de la podcasts la webminars si webcasts ori web series) si in cantitati mai mari. cred ca ei se vor alinia la ce vrea americanul, nu la ce viseaza europeanul.

  8. Nu inteleg faza cu FARA RECLAME. Eu inteleg ca daca Manafu plateste 10 euro, el nu va vedea reclamele (alea dinainte ori alea din timpul clipului). Deci daca eu dau bani catre Youtube sa ma promovez, clipul meu NU va ajunge la MANAFU, pt ca el PLATESTE sa nu ma vada pe mine. Google ia bani si de la mine si de la Manafu.

    Ce n-am inteles bine?

  9. Deci da, eu nu o sa vad nicio reclama in RED. Restul nu ma mai intereseaza!

  10. Pai si atunci vor fi din ce in ce mai putini care vor da bani pe reclama. Deci nu va mai avea rost sa dai tu bani, ca reclamele vor disparea. Tot la ce am zis eu initial se ajunge!

  11. Bucur says:

    Doar pentru atat, sincer nu merita banii ceruti.

  12. Victor says:

    Comerciantii de produse sau servicii premium nu vor mai aloca bugete pentru Youtube, deoarece targetul lor dispare complet. Cale libera pentru reclame la Provident, farmacia inimii, Corega si mult teleshopping!

  13. Andi says:

    Youtube fara reclame pentru 10 $? Am Youtube fara reclame cu Adblock gratuit. :))
    E datoria lor sa incerce.

Comentează