MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum sa nu ratezi informatiile care te intereseaza

zite

Postul meu despre Twitter, de săptămâna trecută, a stârnit câteva reacții, după cum probabil era de așteptat. În ciuda performanțelor slabe la “examenul de capacitate national”, rețeaua de microblogging are încă fani buni, care caută să îi găsească o utilitate zilnică. Victor scria pe blogul lui că vede în Twitter un instrument de filtrare a informațiilor de calitate, prin intermediul listelor. Părerea e susținută și de Vlad într-un comentariu.

Propunerea lui Victor este una bună, însă puțini o pun în aplicare, la fel cum puțini folosesc sau urmăresc hashtag-urile (oriunde). Nici măcar Facebook nu a reușit – în imensitatea sa – să ne convingă să ne facem liste. Iar Twitter – care a avut partea sa de buzz în jurul listelor -nu a reușit să îi mențină interesați decât pe power users.

Ceva mai bun ca Twitter

Tradițional, cea mai bună cale de a citi mai multe surse de informații online este RSS Reader-ul. Astăzi însă, pentru a afla noutățile, mulți folosesc Facebook (probabil pe principiul “Dacă nu e pe Facebook, nu e interesant pentru mine”) și, cum spuneam, Twitter.

Există însă un val de aplicații pentru terminalele mobile, care agregă știri din foarte multe surse și pe foarte multe subiecte. Iată câteva recomandări.

Zite

Aplicația mea preferată. O folosesc aproape zilnic pentru a afla ce mai este nou în 28 de domenii. Tot ce găsesc nou este păstrat prin Pocket sau Instapaper.
Download

Flipboard

Cea mai renumită aplicație de acest gen (care a cumpărat Zite la un moment dat), urmărește la fel o serie de subiecte și le afișează într-o manieră (flip) creativă. Eu folosesc aplicația web pentru crearea unor reviste online.
Download

Newscron

Poziționat ca ziarul făcut din ziarele din întreaga lume, Newscron îmi permite să aleg ce fel de conținut și mai ales cât să văd pe subiectele de interes. Pot decide frecvența afișării de la NoneFew, Some, Standard, Many – la A Lot. Ce bine ar fi dacă Facebook m-ar lasă să fac același lucru!
Download

Reverb

Când deschid aplicația pot accesa conținutul după Top News. Dacă sunt interesat de un subiect anume, îl pot defini ca Interest și adăuga în contul meu, unde pot păstra articolele interesante.
Download

Voi ce alte aplicații sau servicii pentru conținut folosiți?

13 comentarii

  1. gaben.ro says:

    eu folosesc feedly

  2. haivas says:

    feedly si la mine!

  3. Ion Postacu says:

    pulse.me, de la Linked IN. poti face liste din rss, are majoritatea publicatiilor care conteaza, merge impecabil pe mobil.

  4. Feedly pe locul întâi – acolo sunt salvate feed-urile de bloguri pe care le citeam pe Google Reader.
    Flipboard.
    Pocket.
    Twitter.

  5. Radu says:

    Recomand si Circa, foarte ok pentru stiri globale

  6. Radu says:

    Feedly Notifier

  7. Si eu folosesc Feedly pentru bloguri, insa Zite e pentru stiri random pe subiectele de interes din surse pe care nu le urmaresc. Cumva ele sunt printre cele mai bune articole in momentul respectiv.

    Cred ca 2 surse (una mobile si una desktop) sunt in general de ajuns.

    Mersi pentru raspunsuri, stiam de unele din sugestii!

  8. Zelpix says:

    Eu folosesc Breaking de la Robocat. Se integreaza perfect in notification center de la iOS.

  9. Adi says:

    Nu mă documentez decât de pe bloguri, deci Feedly.

  10. Bogdan Popa says:

    RSS Feed Reader

    E un plugin de Chrome în care bagi RSS-ul site-urilor care te interesează și îți arată un pop-up notification de fiecare dată când apare un articol nou.

  11. Șerban says:

    Eu îți recomand Courier. Este în Google Play și în App Store.

  12. […] vreme, avem aplicații mobile pentru orice, inclusiv pentru știri. Am scris deja despre o serie de agregatoare de informații, care îți permit să îți alegi sursele și domeniile pe care vrei să le […]

Comentează