MANAFU*

Abonamente Evensys

Mereu trebuie sa vrei mai mult

cm

Tocmai mi-am dat seama că zilele trecute am împlinit 9 ani de când sunt pe cont propriu. Este momentul în care pot spune că am petrecut mai mult timp pe picioarele mele decât ca angajat. Număr acum 17 ani de când m-am angajat în București.

În 2006, am lăsat un job bine plătit, ce îmi dădea o mare libertate de mișcare și multe satisfacții, pe lângă un volum mare de muncă și multe responsabilități. Eram un om-orchestră la acea vreme. Coordonam 3 publicații în print, o divizie de publishing online și aveam deja 3 ani de când mă implicam și în organizarea de evenimente. Aveam mai mult decât puteam duce și cu toate acestea îmi doream mai mult.

De fapt, îmi doream să fac lucrurile mai degrabă în felul meu. Oricât de implicat ai fi într-o companie, oricât de pătimaș ai fi pentru munca ta, nu vei putea modela o organizație după felul tău de a fi. Te lași modelat sau pleci. Și am plecat.

Ce a urmat? Un nou început. Un start aproape de la zero, cu cele mai puțin “importante” lucruri din viața mea profesională la acea vreme: evenimentele și blogul. Da, acest blog m-a ținut concentrat și mi-a oferit multe oportunități. Poate mai multe decât evenimentele.

Am căutat să merg pe multe drumuri și am abandonat repede multe dintre ele. Liniștit. M-am bucurat să pot face de fiecare dată tot ce mi-am dorit, cum mi-am dorit, fără să simt presiune din parte cuiva sau a ceva. Asta a însemnat pentru mine “mai mult”. Să pun idei noi în practică, să mă provoc pe mine mereu.

Mă voi întoarce vreodată ca angajat? Cei mai mulți antreprenori ar spune “Nu”. Eu nu spun! Așa cum nu am știut la începutul carierei în ce direcție îmi va fi parcursul, nici acum nu știu ce va fi peste ani. Poate voi face un test la un moment dat, doar pentru că vreau și pot, poate conjunctura va fi favorabilă. Cert este că după atâția ani pe cont propriu, oportunitățile și ideile noi sunt cele care îmi dau direcția. Prefer mai multe experiențe decât mai mulți bani.

Ce urmează acum? Ultimii câțiva ani au fost un timp de sedimentare. Nu am mai pornit pe drumuri noi. Dar nu pot sta locului. Am iar idei, vreau să încerc experiențe diferite de tot ce am avut în trecut, mi-am găsit noi provocări. Nu știu câte vor fi puse în practică și mai ales când, dar știu sigur că iar vreau mai mult.

Sursa foto: Cristian Șuțu

6 comentarii

  1. nwradu says:

    Felicitări, succes în continuare.

  2. Natural says:

    Mult spor in continuare!

  3. zoltybogata says:

    Adevărul e că nu poți spune niciodată NU, pentru că nu ști ce aduce ziua de mâine. Multă sănătate

  4. Andu Potorac says:

    Este o vorba: antreprenorii nu sunt angajabili. 🙂

  5. Eugen says:

    Felicitări și mult succes în continuare!

  6. Bianca Marin says:

    Un articol foarte bun, de dat mai departe, pentru cei care nu sunt jucători de echipă, pentru cei care vor să-și urmeze calea. Mă regăsesc în articol și am aceeași dorință de cunoaștere!
    Felicitări și succes!

Comentează