MANAFU*

Abonamente Evensys

Pista de biciclete la inaltime

Copenhaga, capitala Danemarcei, va avea probabil cea mai neobișnuită pistă pentru biciclete din lume: suspendată la 65 de metri, legând doi zgârie-nori. Și asta nu e tot: podul pe care va fi construită pista nu este drept, ci în unghi, cele două brațe unindu-se “ca o strângere de mână” deasupra apei.

Construcția, care poartă numele de Copenhagen Gate, va începe anul viitor. Lungimea podului pietonal suspendat este egală cu cea a intrării într-o dană a portului din Copenhaga. Sus pe pod și înapoi pe pământ, pietonii și bicicliștii vor ajunge cu ajutorul unor lifturi.

Se pare că necesitatea construirii acestui pod a fost dată de o decizie a municipalității din Copenhaga, care spune că nicio locuință nu poate fi construită la mai mult de 500 de metri de un mijloc de transport în comun, iar cum distanța dintre o parte a deschiderii până în cealaltă este de aproximativ 2,2 kilometri, casele nou construite în zonă nu respectau norma.

Brațele podului se întâlnesc la jumătatea distanței, iar elementul neobișnuit este unghiul la care brațele se ating, nefiind unul drept: unul dintre turnuri este orientat către mare, iar celălalt, către uscat.

Copehagen Gate 4

Copehagen Gate 3

Copehagen Gate 1

2 comentarii

  1. Pacat, acum o saptamana suna asa de bine! 🙁

Comentează