MANAFU*

Abonamente Evensys

La final de an, va invit sa sarbatoriti cu bun gust

Unul dintre lucrurile pe care un bărbat ar trebui să le învețe la 30 – 40 de ani ar fi acela de a ști cum să aleagă o băutură. Și nu mă refer aici la bere, vinuri sau cocktail-uri, ci mai degrabă la băuturile fine, pe care le asociem adesea cu ocazii speciale sau cu celebrarea succesului.

O băutură fină este făcută cu multă artă. Ca orice artă, crearea unei băuturi cere mult talent. Remy Martin, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de coniac din lume, are alături mereu multe talente care pregătesc mixturi pentru toate gusturile și ocaziile.

Remy-Martin-1738-Accord-Royale

Remy Martin prezintă Accord Royal 1738

În preajma sărbătorilor de iarnă, o ocazie bună pentru cadouri cu însemnătate și celebrări memorabile, s-a lansat în România o băutură cu moștenire regală. Remy Martin 1738 Accord Royal este un cognac Fine Champagne cu un gust deosebit de fin, maturat în butoaie Limousin.

Obținut prin metode tradiționale de distilare, 1738 Accord Royal propune un gust bogat, complex, dar extrem de matur, foarte apreciat de cunoscătorii de coniac din întreagă lume pentru aroma delicată și gustul fin.

Mixul din care este creat această ediție limitată are la bază o selecție de coniacuri făcută exclusiv din podgoriile cele mai căutate ale regiunii Cognac, Petite Champagne și Grande Champagne, iar maturarea lor se face în butoaie de stejar rumenit.

Un tribut regal

Regele Louis al XV-lea al Franței i-a acordat lui Remy Martin, în 1738, un privilegiu rar: i-a permis să planteze o nouă podgorie într-o perioadă în care acest lucru era strict interzis în Franța. Regele a fost atât de impresionat de calitatea coniacurilor Casei, încât i-a acordat lui Remy această autorizație regală la doar 14 ani după ce acesta și-a început producția de cognac.

Pentru a aduce un omagiu acestui eveniment important din istoria Casei Remy Martin, cellar master-ul Georges Clot a creat în 1997 un amestec nou, ca un tribut adus lui Louis al XV-lea, rămânând în același timp fidel metodelor de preparare vechi de secole. Designul sticlei și al etichetei evocă “autorizația regală” inițială.

O casă de băuturi respectabilă poate mixa coniacuri ce provin din ani diferiți de distilare (până la o vechime de 100 de ani chiar). Istoria Remy Martin se întinde până la anul 1724, iar de cinci generații, familia de viticultori desăvârșește acest produs nobil numit coniac.

Brand-ul Remy Martin este distribuit în România de BDG Import, companie ce activează în domeniul importului și distribuției de băuturi alcoolice premium și super-premium din anul 1994. BDG Import este în prezent lider de piață, cu o cifra de afaceri de 40 milioane euro în 2014. Puteți cumpăra Remy Martin 1738 Accord Royal pe site-ul BeiCeVrei.ro.

****

Blogul Manafu.ro susține campania de comunicare Remy Martin în România și promovează consumul responsabil de băuturi alcoolice.

2 comentarii

  1. cartus says:

    Poti sa ii intrebi daca licoarea din sticla are 277 ani, sau cat de veche e? M-as mira sa fie de 277 ani.

  2. Nu e! Nu ai citit tot postul meu?

Comentează