MANAFU*

Abonamente Evensys

10 motive pentru care Netflix nu o sa prinda in Romania

netflix
1) E mai scump ca în US sau în alte părți și ne simțim furați.

2) Are mai puțin conținut față de țările cu tradiție și asta ne enervează la maximum.

3) Nu ne place ce filme am găsit, dar nici nu prea știm ce căutăm de fapt.

4) Există și alte servicii cu conținut oarecum similar la prețuri mai bune Mubi, Voyo, SeeNow.

5) Preferăm să descărcăm de pe torrents, pentru că vom găsi chiar a două zi cele mai noi episoade.

6) Nu ne place să plătim pentru lucruri pe care le putem lua de pe Internet.

7) Am mai avut conturi pe Voyo și SeeNow și nu ne-a plăcut.

8) E prohibitiv față de salariile noastre.

9) Nu găsim decodor la Bucur Obor, deci ne mulțumim doar cu HBO.

10) Așa am citit pe Facebook.

Tu ce motive mai știi?

Tags: ,

28 comentarii

  1. Bogdan Epure says:

    Nu are subtitrare!

  2. Andu Potorac says:

    Eu as plati pentru Netflix daca ar avea continut bun, indiferent de pret. Ca e 5, 10, 50 nu conteaza.

    Popcorn Time aveau continut bun, nu era intotdeauna up to date si dura luni pana apareau anumite filme – dar nu ani.

    Asa cum Spotify permite streaming de albume, chiar din clipa in care sunt lansate, asa si Netflix sau un alt provider ar trebui sa faca asta, pentru a fi un serviciu cu adevarat util.

  3. francisc says:

    E un mare fâs. Nu ar fi subtitrarea, ci faptul că românul e obișnuit să dea jos de pe torrente. Cei 8 euro pe lună nu sunt mult, având în vedere că ai seriale. Numai că… nu ai serialele pe care le vrei. Nu-ți dă a doia zi episodul nou din serialul pe care îl urmărești. Și e mai simplu să-l dai jos în nici 5 minute de pe torrente decât să dai refresh pe netflix, poate-poate apare.
    Exact ca HBO-ul acum nici 10 ani. bucurie mare în rândul lumii. S-au bucurat de HBO vreo 2-3 ani. Apoi au văzut că există pe ODC toate filmele pe care le dă HBO-ul.

  4. cartus says:

    Nu ai cum sa cauti ce iti place ca n-are filtre (variate)

  5. Majoritatea filmelor sunt americane.

  6. Ionut says:

    O parte din smart tv-uri (LG de ex.) nu au aplicația Netflix integrată sau cu posibilitatea de download (cel puțin acum).

  7. @Andu

    Distributia de filme pare un pic mai complicata decat cea muzicala, pornind de la faptul ca exista acea lansare in cinematografe, practica pe care nu o avem in muzica. De aici si delay-ul natural fata de data de lansare.

    Distributia in muzica s-a schimbat odata cu iTunes, Spotify & Co. In film, distributia a urmat intotdeauna un curs gen cinema > dvd > on-demand > tv. Investitia intr-un film e mare, asa ca producatorii trebuie sa se asigure ca isi scot banii.

  8. Barbosul says:

    Nu accepta transfer de bani prin Western Union. *joke*

  9. criserb says:

    Uite aici o chestie care te ajută să vezi tot contentul lor din întreaga lumea. Tot trebuie cont de netflix, dar măcar ai de unde alege și nu te mai poți plânge că în .ro nu este 😉

  10. Mie-mi place cel mai mult HBO GO. 3,5 EUR (TVA inclus)
    Plătesc lunar suma prin Vodafone. Nu stiu unde se mai poate plati fara sa ai abonament TV, parca mai sunt si alti parteneri prin care poti primi acces la HBO GO.

    Ce-mi place la HBO GO: gasesc filme bune pe care nu le-am vazut. De regula nu la fel de populare cele pe care le-am gasit pe Netflix spre exemplu: Matrix, Batman nu stiu care, World War Z si Inception.

    Au si niste documentare extraordinare chiar si productii romanesti.

    P.S. Eu nu sunt cu serialele.
    Găsești mai nou și Interstellar 😛

  11. cristina says:

    pe mine ma deranjeaza
    –1 ) e mai scump decat in state, da (dar dc vrei sa te uiti in ro la alea mai tb sa platesti si un vpn si cam tot acolo esti)
    –2) e continut bazat pe geo-locatie aka nu tot ce e in state e si la noi (duh, legislatie a nitel alta in uniune la distributie)

    am iptv acum, am si dolce pe net (deci on demand), am avut si voyo. nu le-am folosit ptr ca nu au continut ce ma intereseaza

    si eu cred ca nu vor face fata pe piata

  12. e scump. de banii ăștia mă duc la mall la film ):-

  13. Victorius says:

    In Germania costa 7,99 € pe luna: seriale si filme inpreuna.

    Dar Amazon Prime este mult mai interesant: ca. 4 € pe luna filme, seriale, muzica, Cloud si livrare express (pentru online shop).

  14. Dodo says:

    Eu locuiesc in SUA si va pot spune ca in privinta filmelor nici aici la mama lui acasa Netflix-ul nu sta stralucit – posibil in Europa de Vest sa fie mai buna selectia datorita faptului ca se negociaza separat drepturile de difuzare. Totusi punctul forte al Netflix sta in serialele produse chiar de ei (Orange is the new black, Marco Polo, Sense 8 etc) care au in general o calitate excelenta. Deasemenea mai sunt serialele devenite deja clasice care s-au terminat cu ceva timp in urma gen Breaking Bad, Mad Men etc. In privinta serialelor cu episoade noi, si aici in SUA asteptearea dupa un nou ‘sezon’ al unui serial cu toate episoadele din anul respectiv are loc in general cel putin la cateva luni dupa premiera, de cele mai multe ori la un an chiar dupa ce sezonul s-a incheiat la TV (The Walking Dead, The Blacklist, Gotham etc)… dar odata ce ‘sezonul’ e lansat pe Netflix, toate episoadele sunt disponibilie in acelasi timp.

  15. Kathy says:

    E enervanta lipsa de seriale. Si e greu din ce vad si ce am inteles ieri de pe un stream cand am vorbit despre asta cu altii din US, UK si alte tari europene ca sunt foarte inceti. Vreau sa vad noul episod din Pretty Little Liars in ziua in care e lansat sau a doua zi, nu la 6 luni dupa. (si asta e doar un exemplu)

  16. ion says:

    As da maxim 5E pentru un singur dispozitiv la rezolutie minim 720p. Mai exista si varianta impartirii abonamentului. Deocamdata ce au mai bun ei si ce au altii le avem deja….

  17. Ilona says:

    Din cate am citit cel mai frecvent motiv e lipsa subtitrarii in romana….

  18. vipe says:

    1 si singurul: lipsa unui filtru complex!
    in rest, pretul mi se pare mic, viteza superba.

  19. Dan says:

    Toată lumea dă ca alternativă torentele, dar și mai simplu e să urmărești serialele pe zecile de site-uri online.

  20. Andrei says:

    Nu sunt de acord cu punctul 4 cum ca voyo este mai bun – voyo e un rahat.
    Nu are subtitrare in romana (deocamdata) oricat de vorbitori de engleza ne-am da noi – recunosc ca de multe ori sunt paralel cu unele expresii, “jargoane” etc.
    Nu are House of Cards 🙂
    Si mai sunt si alti de “Nu”…

    PS: am hbogo, este ok. Am sa incerc si netflix dar dupa ce o sa apara app pentru televizorul meu LG-UHD – acum e pe romana si nu apare ar trebui sa schimb pe alta tara…

  21. ionut says:

    iti zic eu motivul meu: am cumparat un LG 4k in vara asta si nu are aplicatia Netflix pe el, cum ar fi avut-o daca era cumparat in USA. Asadar, nu pot sa vad continut Netflix pe el. Mi se pare lipsa de profesionalism sa te lansezi in Romania si sa nu verifici cu principalii producatori de TV daca aplicatia ta este deja acolo sau macar daca se poate instala.

  22. Ada says:

    Ionut, fa update la webOS 2.0, LG are un parteneriat special cu netflix http://televizoaresmart.ro/webos-actualizat-2-0-noul-sistem-de-operare-al-televizoarelor-smart-lg/

  23. catalin says:

    Ba, eu cred ca o sa prinda. Nu o sa comentez decat motivul 1, pentru ca restul motivelor sunt prea subiective, chiar neserioase avand un iz accentuat de carcotasi, asadar sunt chestiuni cu care nu are rost sa polemizez. Deci argumentul pentru motivul 1 este ca, dragilor, 7.99 Euro transformati in lei romanesti valoreaza cu mult mai putin dacat 7.99 Euro dar si decat 7.99USD. Adica leul Romanesc este de fapt pisic, cu o putere mult mai mica de cumparare. Rationamentul este valabil si pentru 9.99 Euro romanesti daca optati pentru HD iar pentru ultra HD … mai bine mai asteptati sa aveti si ce vedea altfel o sa fiti si mai nemultumiti.. Daca nu intelegeti de ce spun eu asta … imi pare rau, dar n-am chef sa va explic. Puneti mana si cititi sau, daca nu va place cititul, intrebati de exemplu un jurnalist de la … ZF. Daca nu stie nici unul, atunci intrebati pe Mugurel Isarescu cum vine chestia asta. Asadar in loc sa carcotiti ati face mai bine sa intrati in legalitate la …. pret redus si sa ziceti merci ca vi se ofera aceasta alternativa.

  24. Bogdan says:

    Am ras copios.
    Netflix o sa prinda in Romania. Pe termen lung ce-i drept, dar o sa prinda.
    Voyo este o rusine. Cea mai prost conceputa si putin functionala aplicatie pe tv sau mobil. Mai are si ditamai trustul in spate. Dedu sau cine mai e sef la voyo ar trebui concediat cu prima ocazie. Chiar nu au habar despre clientii lor.

  25. Stroe Radu says:

    Folosesc Netflix de pe 18 ianuarie și sunt foarte mulțumit. Într-adevăr, aveți niște argumente bune, unele seriale nu sunt up-to-date. Și lipsa mare de conținut pe care o au americanii. Subtitrarea o să ajungă în curând și pe la noi, stați liniștiți.
    Treaba cu serialele și episoadele noi stă în felul următor. Dacă serialul NU e făcut de Netflix, nu apare a doua zi, e logic. Probabil trebuie așteptat undeva la câteva săptămâni sau luni. Dar, toate serialele marca Netflix sunt up-to-date. Pe 18, la 3 dimineața a avut lansarea sezonul 2 din Daredevil. Când m-am trezit pe la 12 – 12:30 tot sezonul era prezent. Observ că și Shadowhunters, apar episoade în fiecare săptămână. La fel cred că și cu Jessica Jones, dat fiind faptul că și Jessica Jones și Daredevil aparțin de Marvel.
    Ce vreau să zic este că Netflix o să prindă, și o să prindă bine. Nu acum, peste o perioadă de timp.
    Eu plătesc 10 euro pe lună și nu mi se pare mult, având în vedere următoarele: full HD + 2 screens at a time. Deci eu mă pot uita liniștit la ale mele pe calculator sau telefon, iar taică-miu spre exemplu, se poate uita la filme/seriale pe TV. Easy

  26. alex says:

    Am incercat, Netflix prima luna gratuit, n-am fost multumit “in mintea mea cica e gratis mai stau o luna ” pe data de 27 a 11 am fost facturat… la fel nimic nou sub soare, de ce sa platesc?! subtitrare in ro nu exista… filme noi adaugate “canci” de ce sa platesc ptr ceva ce am vazut deja…
    Nu merita 9.99 euro…

  27. Rabi says:

    Intre timp a trecut un an… exista sub ro la multe… si in curind la toate (cica) si vad multi oameni multumiti in cercul de prieteni. Nu mi se pare un cost mare si oricum nu apuc sa vad tot ce au… deci au destule din care sa pot alege.

  28. Mihai says:

    Să vă aud acum că Netflix nu merită în România. A prins în România, așa-i? Nu mai spune nimeni nimic?

Comentează