MANAFU*

Abonamente Evensys

O lectie de social media pentru toti social media managerii din lume

După 15 ani de blogging și peste 10 ani de Facebook, ca să nu mai amintesc și de era MySpace sau Hi5, ai putea spune că nu mai avem nevoie de traininguri în social media. Sau cel puțin ai putea avea pretenția că marile branduri au oameni pregătiți în spatele butoanelor conturilor online. Bernie Sanders, candidat în cursa pentru alegerile prezidențiale din US, ne arată că lucrurile nu prea stau bine în echipa sa de social media. Studentul, internul sau voluntarul care gestionează contul său de Twitter a gafat cu grație, spunand:

Screen Shot 2016-03-03 at 1.07.28 PM

Ce învățăm din asta? Că niciodată, dar niciodată nu e bine să faci o comparație care poate jigni un popor, o țară, o comunitate, un oraș etc. Una e să se certe Samsung cu Apple , McDonald’s cu Burger King sau Steaua cu Dinamo și alta e să pui într-o lumină proastă o țară întreagă, chiar și într-o comparație aparent nevinovată.

Bine măcar că nu a spus “Budapest, Romania”!

5 comentarii

  1. Mesajul asta a fost viralizat, s-ar putea sa atraga cativa rataciti, am dubii ca vor exista americani care sa spuna NU-L VOTEZ PE NENEA PT CA A DISCRIMINAT ROMANIA. Habar n-am daca votantii lui stiu unde se afla Romania. Asa ca oricat ni s-ar parea noua de eronat, mesajul in cauza ar putea fi vazut, in SUA, un mesaj de campanie ca oricare altul.

    Apropo, se mai scria atata despre el daca in loc de Romania era Bulgaria? Sau, invers: in ce alte tari s-a mai scris despre el si mai este considerat gafa?

  2. Razvan says:

    Nu e o greseala, s-au inflamat spiritele degeaba. Trebuiau sa se uite pe cont inainte. Postarea ulterioara explica tot: https://twitter.com/BernieSanders/status/705183930744311808

  3. Haivas says:

    Da, și eu încercam să văd unde e jignirea la adresa noastră. Ok, se poate citi în nota:”Până și amărâții ăia din România au viteza la net mai bună ca a noastră”, dar eu nu citesc în gama asta mesajul pentru că știm de ceva ani că suntem fruntași la capitolul ăsta, că a 2-a limba vorbită în Microsoft a fost româna (acum cred că e chineza) și multe altele din zona asta.

  4. motanes says:

    Parca vezi acum valuri de imigranti americani, cu laptopul la subtioara, veniti in Romania sa caute un internet mai bun. Ii primim, ce sa facem, ca asa e politically correct. 😛

  5. Cred ca mereu vor fi astfel de comparatii si chiar nu vad o problema. Din contra, ma bucura putina publicitate la adresa tarii noastre. Chiar daca nu a promovat ceva ce noi putem vinde.. sau.. putem vinde internet la americani?! :))))

Comentează