MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum duce Alexandru Tomescu muzica clasica mai aproape de oameni

L-am întâlnit pe Alexandru Tomescu o singură dată, în bus-ul care ne conducea de la aeroport la avion. Aveam același zbor, parcă spre Cluj. L-am privit cumva pe ascuns. Cu toată aura creată de recunoașterea mondială și de atingerea unui Stradivarius valoros, aveam lângă mine un om normal, pe care chiar l-ai fi “pierdut” printre ceilalți călători. Un om care nu vrea să atragă atenția. Un om care îți inspiră bunătate și modestie. Ceea ce te face să îl admiri și mai mult.

Același Tomescu a cântat pe Stradivarius într-o stație de metrou, fără să fie recunoscut. A cântat într-o pădure pentru a protesta împotriva tăierii copacilor. A cântat în față unei ruine pentru a opri distrugerea clădirilor de patrimoniu. A cântat pentru strângerea de fonduri destinate nevăzătorilor sau copiilor cu deficiențe de auz.

Același Tomescu a pornit de ceva vreme un turneu pentru promovarea muzicii clasice în țara noastră. Și nu o face oricum. Dă întâlnire oamenilor în catedrale, biserici, parcuri și are alături de el un artist al nisipului. Ana Munteanu creează o serie de imagini folosindu-se de nisip în timpul recitalului.

bucuresti

Unde îl mai puteți întâlni pe Alexandru Tomescu

Seria de concerte a ajuns aproape de final. La București, Tomescu a cântat săptămâna trecută, la Catedrala Româno-Catolică Sf. Iosif. Poza de mai sus vorbește cât o mie de cuvinte despre cum a fost la concert. Iată datele rămase:

IAȘI – 31 MAI / Catedrala Sf. Fecioara Măria
SUCEAVA – 1 IUNIE / Biserică Româno-Catolică Sf. Ioan Nepomuk
MIHĂILENI – 2 IUNIE / Casa Enescu

Turneul Experience 2.0. este susținut de Enel România, companie care recent a lansat E-Light, un pachet de furnizare energie electrică la prețuri mai mici, dedicat utilizatorilor de Internet. Detalii aici.

Sursa foto: Ioana Hameeda

***

Blogul Manafu.ro susține campania de promovare a pachetului E-Light, lansat de Enel România.

Comentează