MANAFU*

Abonamente Evensys

Draga bucuresteanule care nu ai fost la vot

Da, tu cel care puteai merge la secția din vecinătatea ta, dar ai ales relaxat să stai acasă. Ai fost un laș. Și tu cel care nu ai fost la urne pentru că încă ai convingerea că absenteismul va trimite un mesaj puternic clasei politice. Tu ești un smintit.

Poate vrei să îmi spui că ai dreptul și libertatea de a alege să mergi sau să nu mergi la vot. E adevărat. Drepturile și libertățile sunt esențiale într-o democrație sănătoasă. Însă noi suntem o democrație tânără și una din cele mai sărace țări din Europa. Poate tu ești bine-mersi, însă 40% dintre oamenii din jurul tău sunt afectați de sărăcie. Într-o țară ca România, votul ar trebui să fie o obligație asumată de fiecare dintre noi. Votul ăsta îți asigură toate celelalte libertăți și drepturi pe care nu ratezi să le împărtășești aprig pe Facebook ori de câte ori ai ocazia.

Să îți spun acum ce lucruri încep să ni se întâmple tuturor, pentru că nu ai ieșit la vot sau nu ți-a păsat.

Data viitoare când te întâlnești cu prietenii în față la Mec, să mergeți la Maroon 5, cineva te va putea legitima pentru că “v-ați adunat ca să vă strângeți” sau pentru orice motiv vrea el. S-a întâmplat aseară, la fântâna de la Universitate.


Data viitoare când vei da attend la un eveniment pe Facebook, cineva îți va putea trimite acasă o amendă, fără să știi, fără să semnezi, fără nimic. S-a întâmplat deja.

Dragă bucureșteanule care nu ai fost la vot, ceea ce tocmai ai văzut reprezintă momentul în care am început să pierdem din drepturile și libertățile noastre.

În loc de PS

În imaginea de mai jos vei vedea o discuție civilizată, cu argumente, între Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii dramei din Colectiv, și un jandarm în momentul în care i s-a cerut să se legitimeze. În poză apare și un “cameraman oficial”. Așa că, dragă bucuresteanule care nu ai fost la vot, data viitoare, când vei sta pe budă, în întuneric la concertul Maroon 5, s-ar putea să îți deschidă ușa larg chiar el. Acolo și în multe alte locuri, în următorii 4 ani.

protest-universitate

34 comentarii

  1. Nazaret says:

    Păi tocmai voi, care susțineți, sus și tare, ca nu se respectă legea, o încălcați !!!???

  2. PCH says:

    eu nu m-am dus la vot pt ca nu m-am simtit reprezentat de niciunul dintre candidati. nu am gasit nicio oferta credibila care sa ma convinga si sa o sustin prin vot. si asta e cel mai bun motiv posibil sa nu votez. asa ca voi astia votantii mai usor cu aerele de superioritate si cu aruncatul pisicii in curtea celor ce nu au votat. a iesit cine a primit mai multe voturi si asta e democratia.

  3. Nazaret, trei oameni stau de vorba si sunt legitimati pentru ca s-au adunat? Ti se pare normal? Ce urmeaza, legitimarea cand iesi cu prietenii la masa? Ce lege s-a incalcat?

  4. PCH, imi este greu sa cred ca nu ai gasit un candidat. Dar, nah, unii au standarde inalte. Chiar si asa, unii prefera votul in alb, dar merg la vot.

    Nu e superioritate, din pacate, e inferioritate. S-a vazut la vot!

    Postul meu nu este despre un partid, este despre asumarea de a fi cetatean si a decide prin vot ce se intampla in tara mea. Iar faptul ca unii s-au eschivat + intamplarile de ieri ne arata ca de fapt noi ca natie nu avem o democratie adevarata, ci democratia lui “ce imi convine mie”.

  5. Horia says:

    @PCH: comentariul tau este atat de plin de “aere de superioritate”. Nu reflecta asupra celorlalti ceea ce faci tu! Mai mult, se pare ca esti un cetatean documentat. E foarte bine ca stii tu ce e aia democratie!

  6. Emil says:

    Garcea ăia cu amenzile astea date “după ureche” ar trebui zburați din jandarmerie, pentru că batjocoresc exact ceeace ar trebui să apere, Legea.
    By the way, tot aşa ar trebui şă pațeasca şi polițistul care în umă cu cateva luni l-a amendat pe tipul care sunase la 112 să verifice un transport de lemne (procedură prevăzută în lege, şi încurajată în aceeaşi lege). Pentru că ce fac ăştia e abuz în serviciu în aplicarea legii. Forma supremă de abuz în serviciu.

  7. C K says:

    Domnule Manafu. E trist ca niste oameni au fost legitimati asa aiurea. Dar asta nu e rezultatul faptului ca 67% din bucuresteni au stat acasa duminica trecuta. Cauzele sunt mult mai adanci. Poate ca din 90 si pana in ziua de azi FSN-ul e votat in mod constant de catre oamenii “responsabili” care ies la vot? E doar o intrebare retorica…
    Cand vrei reforma si absolut toate optiunile de vot sunt ceea ce am tot avut pana acum, ce ai putea sa votezi?
    Pe cine sa fi votat duminica? Pe Firea? Nu. E candidata partidului rupt din FSN. Pe Nicusor? Nu. Eu il vad ca fiind papusa fundatiei Soros. Poate nu esti de acord, dar eu asa il vad. Nu mi-e simpatica fundatia Soros. Nici Mungiu. Predoiu? Desi el se vrea liberal, eu nu-l vad ca fiind asa ceva. Pentru mine Predoiu e fostul coechipier de partid al domnului Basescu. Partid rupt si el tot din FSN. In nici un caz! Turcescu? Ce naiba, niciodata n-o sa votez un ofiter acoperit…ok…atunci pe cine naiba sa fi votat??????? Oricare ar fi iesit dintre astia domnule Manafu, tot aia ar fi fost…tot ati fi fost legitimati asa de chestie…pentru ca din 90 ii tot votati…

  8. Emanuela says:

    A fost prima oara in cei 10 ani de cand am drept de vot cand nu m-am dus sa votez. Am fost intotdeauna de parere ca trebuie sa imi fac datoria civica si am actionat in consecinta. Insa anul asta am fost atat de scarbita atat de candidati, cat si de programele lor si de modul de a face campanie electorala, incat pur si simplu am decis ca nu merita absolut nimeni ca eu sa il aleg. Nu m-am simtit reprezentata si nici nu am vrut sa particip la alegerea cuiva care nu consideram ca merita sa ajunga in functie. Iar treaba cu votul in alb mi se pare o prostie, sincer.
    Si da, stiu, probabil o sa mi se reproseze ca nu ii consider pe cei de la USB salvatorii Bucurestiului. Dar asta este… nu am crezut in ceea ce au prezentat si nici in modul in care au prezentat respectivele chestiuni. Fiecare judeca dupa propriul sau sistem.
    Ma bucur ca multi au considerat ca au un candidat care sa ii reprezinte.
    Sper sa fie prima si ultima oara cand lipsesc de la vot.

  9. Nu cred ca sustinatorii USB ti-ar reprosa tie pentru motivul ca nu te reprezinta. Nici eu nu cred ca sunt salvatorii Bucurestiului, dar trebuie sa oprim intai raul pentru a incepe sa facem bine, chiar daca nu ne pricepem la toate. Nu te condamn si nu vreau sa fiu inteles gresit. Respect alegerea daca te-ai informat si nu te-ai regasit (desi ai putea sa dai vot alb), nu pot sa am un respect pentru tine daca tu nu ai respect pentru mine ca parte din orasul asta, din democratia asta. “Demo” vine de la popor, nu? Iar poporul a lipsit de la vot.

  10. Iisus says:

    Nu înțeleg, care e problema cu legitimarea? De ce simți ca poliția face un abuz când iți cere să te legitimezi? Nu pentru asta sunt plătiți? Să legitimeze, să consemneze, și să mențină ordinea și siguranța publică? “trei oameni stau de vorba și sunt legitimați pentru ca s-au adunat? Ti se pare normal?” Da în pula mea, mi se pare normal ca într-o țară civilizată, poliția să poată legitima pe oricine, chiar dacă nu s-a încălcat vreo lege. PENTRU CĂ ASTA E TREABA LOR. Treaba ta care e? Să joci rolul victimei pseudo-intelectualule pe site-uri obosite?

  11. CK, eu nu stiu de legatura lui ND cu Fundatia Soros. Stiu ca se vehiculeaza o poveste. Insa as vrea sa imi spuneti ce a facut in Romania Fundatia Soros in ultimii 5 ani si de ce ar fi asta un lucru mai rau decat alegerea unor primarii aflati sub urmarire penala sau chiar in puscarie?

    E usor sa ne simtim atacati la mandria nationala strabuna. E mai nasol ca nu ne pasa de prezentul si viitorul nostru!

  12. Isus, hai sa intelegem ce inseamna a legitima si ce spune legea inainte de a ne baga ceva. Ca o paranteza, atitudinea ta e cumva in linie cu ce au facut jandarmii aseara. Voi treceti peste ce spune legea. Iar legea spune ca nu te poate legitima chiar oricum. Asta e diferenta. Erau in misiune? Se intampla un act antisocial? Aveau oamenii un comportament indecent sau prezentau un comportament neadecvat? NU! Stateau de vorba.

  13. Iisus says:

    Știm să citim nu?

    Legitimarea şi stabilirea identităţii unei persoane sunt măsuri poliţieneşti cu caracter preventiv, ce constau în solicitarea şi verificarea actului de identitate al acesteia, pentru a i se cunoaşte datele de stare civilă, cetăţenia, domiciliul ori reşedinţa.

    Poliţistul ia măsura legitimării atunci când:

    c) persoanele sunt suspecte (după comportament, bagaje, îmbrăcăminte, locul unde se află, creează suspiciuni în rândul poliţiştilor aflaţi în misiune);

    d) persoanele pot da lămuriri în legătură cu fapte sau alte aspecte care prezintă interes pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu de către poliţişti;

    f) persoana legitimata este folosita ca martor asistent in procesul penal.

    Un polițist are dreptul să legitimeze pe oricine, oricând, și așa este și normal. Dacă poliția nu este în stare să legitimeze pe cineva, rămâne loc pentru abuzuri. Dacă tu ai impresia că ai numai drepturi, dar nu și obligații, am vești proaste. Also, ce e marea tragedie în a fi legitimat? Nu ți-au pus cătușe și te-au băgat în dubă.

  14. Sau Lasa says:

    Draga Cristian…
    E prima data cand citesc ceva scris de tine …. putin dezamagit dar voi insista…. asadar
    1 – un vot in alb nu ajuta pe nimeni ,daca prezenta ar fi fost de 130 % la votare in Bucuresti si ar fi fost 10 % voturi validate ..cu ce te ajuta ?
    2 – sper ca problema ta e nu ca au fost legitimati ..si ca problema reala e ca au fost legitimati ca erau mai mult de 3 … nu ? sa fim seriosi ….
    3 – da o fuga pina in Londra si aduna 4 oameni pe linga tine in fata la Harrods si vezi ce se intimpla ..

  15. KooKie says:

    Mi s-a intamplat sa fiu legitimat imediat dupa ce am iesit din scara mea de bloc. Asta era acum aprox 3 ani. Chestiile astea se intampla de foarte mult timp.

  16. Mihai says:

    Cum sa te duci la vot, cand din start totul e o gluma proasta?! Democratie, care democratie ?! De cand decide minoritatea ?? Avem asa:
    1. Democratia spune asa: Ca cineva sa fie valitad, adica majoritatea vs minoritatea, trebuie sa aleaga/voteze cel putin 50%+1 ! Madam Firea a fost aleasa de 14% din Bucuresteni ! Aia cu domiciliu aici. Un chirias nu cred ca paote vota. Si care sunt cei mai mult proprietari daca nu bosorogii votanti de culoarea rosie de cand se stiu ?!
    2. Lipsa a 2 tururi de alegeri.
    3.Satuli de promisuni. “Asumarea raspunderii” pe bani care nu sunt ai tai, e fix pix in tara asta.Vreau sa vad unul care face macar 2-3 de parnaie ca nu a facut ceea ce a promis desi avea bani la dispozitie. La munca daca nu iti faci treaba oare ce se intampla??

    Deci iesi la vot ! Daca ai ptr ce.

  17. mihai says:

    bun..ok..îs de acord cu unele lucruri pe care le susții domnule Cristian…însă am o mica problema..faptul ca nu am fost sa votez pe lângă mult dar forte multi alții înseamnnă că sunt smintit??? dacă tu ai votat.. iar ceilalți nu au vrut sau nu au putut înseamnă că sunt smintiti? dezaprob total teoria ta..smintit ești tu prietene

  18. mihai, cuvantul e cel mai soft cuvant pe care l-am gasit pe moment. ar fi trebuit sa spun ca “esti nebun – ti-ai pierdut mintile – sa crezi ca prin absenteism o sa faci atenta clasa politica romaneasca”. te rog, citeste cu atentie ce am scris! si da, mi-am iesit si eu din minti pentru ca nu ne pasa de viitorul nostru!

  19. Daca nu crezi in democratie, in ce crezi, Mihai D? Ce te motiveaza in societate, ce iti da speranta unei vieti mai bune?

    1. In alte tari, cand te muti intr-un oras, trebuie sa te declari la primarie. Wait! Ce sa vezi, si la noi zice(a) lege ca trebuie sa ai viza de domiciliu. Din pacate, nu se pune accent pe importanta vizei. Si o spun si eu din experienta primilor mei ani in Bucuresti.

    2. Corect!

    3. Corect!

    Deci in final, “se merita” sa mergem mai multi la vot, nu?

  20. Kookie, banuiesc ca se intampla ceva in zona sau era noaptea tarziu.

  21. Sau Lasa, e OK sa fii dezamagit. Stiu macar ca nu vei mai dezamagit decat am fost eu de votul asta.

    1 – well, hai sa vedem ca se intampla asta si aflam, nu? serios vorbind, o democratie adevarata ar reactiona la acest vot in alb, societatea civila si chiar partidele ar lua in serios situatia, media si elitele ar dezbate problema. cred ca se va iesi in strada. mergi pe mana mea sau asteptam alegerile din toamna?

    2 – problema mea tine de felul in care au ales sa legitimeze. erau 3 masini de la jandarmerie, vreo 10 jandarmi la vreo 20 de oameni care stateau in grupuri de cate 4 oameni. jandarmii au cerut legitimarea pe motiv de protest. cunostinta mea (cea are apare in poza, unde se si vede exact grupul) nu avea nicio panza, carton cu vreu slogan, pur si simplu vorbea cu prietenii lui. in jur alergau copii. era una din serile linistite de vara. jandarmii au venit direct cu acuzatia ca ei nu au voie sa fie acolo, ca protestul era neautorizat. un protest cu 400 la attend pe FB are rata de conversie sub 10%. deci probabil parintii cu copiii veniti la fantana sa se joace cu apa ajunsesera intamplator. la fel si altii, pentru ca – nu-i asa? – e un meeting point la fantana. mi s-a parut intimidare. am fost la aproape toate celelalte iesiri de la colectiv incoace. niciodata nu am vazut jandarmi sa intimideze oameni. mai vorbeau cu noi, mai glumeau.

    3 – o sa incerc data viitoare, desi am putine motive sa cred ce spui. dar am fost in Cuba si in China. Si am vazut grupuri de oameni stand linistiti.

  22. Iisus, punctual, da?
    c) nu aveam noi haine de firma dar se vede si in poze ca eram decent imbracati. unii chiar prea frumos pentru momentul asta!

    d) desigur, daca am fi stiut care sunt sarcinile, cred ca toti am fi cooperat daca era ceva grav. nu era prima adunare in acea piata. a fost insa cea mai mica si cea mai vulnerabila.

    f) aici e greu de raspuns ca nu stiu pe cineva sa fi fost intr-un proces, dar daca ar fi fost problema s-ar fi rezolvat altfel. e greu de crezut ca un om al legii merge intr-o mica piata si ii legitimeaza pe toti cei care sunt acolo doar ca sa vada cine e / poate fi martor. dar nu imposibil, banuiesc!

    Nu e o tragedie, fireste, dar felul in care au ales sa intimideze o adunare atat de mica si rasfirata? de ce acum? de ce la cel mai mic protesc cu sansele cele mai mici de a genera un rezultat? de ce nu la cel pentru Tolontan? de ce nu la ala pentru colectiv? pentru ca nu era media de fata? pentru ca voiau sa plece si ei acasa?

    E OK sa ma legitimezi cand e chiar ceva important, dar ei daca ar fi vrut ne-ar fi bagat pe toti in 5 minute in cele 3 dube!

    Si mai e ceva, ce poate nu ai vazut sau ai omis. S-au trimis amenzi acasa! WTF!

  23. Ma asteptam ca aceste comenturi ale cititorilor lui Cristi Manafu, sa fie mult mai responsabile, practic daca oamenii inteligenti nu au fost la vot, caci nu s-au regasit in oferta electorala, probabil sunt multumiti acum. Acum, practic au un primar pe care nu l-au dorit, dar nici nu au incercat nimic. Voturile lor, cu al meu, cu al lui Manafu, poate puteau schimba ceva, si cei ce castigau ar fi avut mai multa legimitate, asa cetatenii practic au dat un semnal… dragi politicieni, furati, faceti ce vreti ca pe noi nu ne intereseaza, dar toti stim ca deciziile celor alesi ne afecteza… dar nu ne-a interesat cand ar fi trebuit sa ii taxam!
    Eu am votat de fiecare data, indiferent daca ma regaseam cu adevarat in oferta… asta ce inseamna, sa avem fiecare dintre noi un candidat… pai ce facem cati candidati ar trebui sa avem… ca fiecare dintre noi sa se regaseasca… Jalnic!
    PS: toti cei ce au crezut ca Nicusor Dan are relatii cu Soros, au fost pur si simplu niste oameni spalati pe creier, au fost manipulati grosolan. Eu am votat-o pe Clothide Armand, deoarece am fost fascinat de modul natural aproape copilaresc de a face campanie… si-a impartit singura flyere… si consternat am ramas cand pe cetateni nu ii interesa… Astia suntem, nu putem vedea mai departe de proprie persoana, sau familie unde este cazul… ce sa mai vorbim de forme asociative puternice ca sa si contam… In schimb nu e totul pierdut…putem lupta mai departe pentru ai face pe oameni sa fie mai responsabili si poate la alegerile urmatoare sa vina mai multi la vot! Apropo, in 2014… romanii din strainatate au stat o zi intreaga sa voteze… oare se regaseau toti in candidatii de atunci? dar ei, in strainatate au invatat ce inseamna valoarea votului!
    Oricum, miza renumararii voturilor de Sectorul 1 ar fi fost punctul culminant, ar fi reprezentat chiar pentru PSD un nou inceput… daca s-ar fi dovedit ca situatia este corecta si astea sunt voturile reale… atunci tot PSD-ul ar fi capatat o noua imagine… si toti am fi spus Da domnule, sunt corecti! Apoi plangerea facuta de USB, nu ar fi avut fundament real, atunci acest partid, devenit USR nu ar mai fi avut nicio sansa la toamna! Iata ce frumos ar fi fost sa se renumare voturile… asa ramanem toti cu suspiciuni!

  24. Sau Lasa says:

    3-felicitari pt Cuba … nu am avut ocazia,China nu intra in discutie cu toate ca la conducere e P.C ( a se citi partidul comunist …nu partidul conservator , asta nu e pt tine e pentru ce neaveniti ) poate e mai democratica ca multe tari democratice ..dar in Londra, Paris sau in ori ce alt oras din Europa sau America de Nord ,Asia cu potential terorist sau alt fel de amenintari te ia la intrebari
    2- de ce crezi ca un vot in alb pune semne de intrebare si o lipsa de la vot de 70 % nu ?

  25. Ana says:

    Cristi, am citit postul tău și m-am bucurat că ai ales să-l scrii. Mi-am aruncat apoi un ochi pe comentarii, eram convinsă că puțini vor zice ceva și cei care vor zice te vor aproba. Șocant, dar nu e deloc așa. Trebuia să “do the math” și să-mi dau seama cât de mulți sunt cei care nu au fost la vot duminică.

    Ce vreau să le zic celor care o dau înainte cu “n-am alternativă” / “sunt scârbit”, “astea sunt alegeri într-un singur tur?” etc. Dragilor, cu cât absentați mai mult, cu atât va fi mai rău, pentru că indivizii ăștia capătă curaj și mai multă putere. Nu alegeți “raul cel mai mic” și câștigă răul cel mai mare, ăla care taie aripile justiției, care decide cum se întâmplă alegerile și cine are voie să participe la ele. La un moment dat chiar nu v-a mai fi niciun motiv să mai mergem să votăm, sau o vom face de formă ca pe vremea lui Ceașcă.

    Nu umblă căinii cu covrigi în coadă dacă alegeți răul ăla mai mic, ci doar se mai pune o cărămidă pentru un viitor mai bun și măcar nu se dărâmă din cele puse deja.

    Nu sunteți întregi la cap.

  26. Lucidu says:

    @admin- Schelălăială asta hipsterista gen:m-a abuzat Jandarmeria Română,e de-o tonă de rahat.
    Deci vine milițianul sau jandaru și-ți cere să te legitimezi.Scoți C.I.-ul,ăla vizionează una-altă,ți-l inapoieaza și gata.
    Ah,daca-i plecat de-acasă doar cu smartfonu’ și prezervativu-n geantă,atunci ești pasibil de amendă că așa sicrie la lege.Dar ce-i aia o C.I. pt. tinerii beliți și liberi de orișice prevedere a legii?
    Da,înțeleg,puie monta,corupția ucide,da’ hai să respectăm și noi legea și să purtăm,în plm, și bolentinul la apropitar!

  27. Lucidu, e un cantec care spune asa: “N-ai fost acolo!” Am dat si in alte comentarii detalii si am subliniat ca maniera de intimidare a fost cea care a displacut, au mai spus si alti oameni pe Facebook si se vede si in poze. Eu inteleg ca exista niste motive pentru care poti fi legitimat (le-a dat cineva tot aici in comentarii si le-am dezbatut si eu apoi), dar exista si un respect fata de om si o justificare reala fata de actiunea in sine. Sa credem ca un politist vine si te legitimeaza cum vrea el si cand vrea el, iar noi sa ne executam fara sa intrebam si sa fim informati, inseamna ca nu ne-am desprins inca de Militia de pe vremuri.

    Dar te intreb altfel, ca nu ai fost acolo si nu pot sa te transpun in scena. Imi poti explica ce cautau 3 jandarmi in jurul unor oameni in mijlocul capitalei, intr-o seara obisnuita, pe lumina inca, si de ce unul filma ce se intampla?

  28. Bogdan says:

    Retorica asta în care se leagă anumite evenimente, precum cel de față, cu neprezența la vot este un sofism. Este fix genul de retorică care m-ar putea determina să nu mai vreau să merg la vot în vecii vecilor. Dar reuşesc asta mult mai bine politicienii. Prefer să fiu un smintit decît încă unul care a votat cu cine vrea pentru a putea ieşi cine trebuie.

  29. Bogdan, ce pot sa spun?! Ca istoria e o insiruire de evenimente care se leaga intre ele cumva? Ca tu astepti ca schimbarea sa vina din aer sau astepti peste noapte sa devenim societatea ideala? Vestea proasta e ca nicio tara nu e ideala, insa reusesc macar sa asigure o viata decenta si un respect fata de cetatean. Vorbeam aseara cu un austriac si imi povestea de coruptia de la ei. Seamana cu a noastra, dar nu cu atata nemernicie. Dimineata, citeam ca Obama o sustine pe Clinton, care e controversata cu nu-stiu-ce si asta da prost la CV-ul Presedintelui.

    Tot azi dimineata am vazut ca s-a votat ca daca esti urmarit doar penal, iti pastrezi functia. Pai asta nu e o chestie normala nici in Austria, nici in US.

    Poate tu esti bine unde esti. Si eu sunt bine. Dar cand ne dam jos din masini si intram printre blocuri, luam tramvaiul sau o luam la pas printr-o piata sau un cartier, intalnim o alta lume.

    Hai deci sa lasam dracului sofismele si retorica care nu ne conving si sa luam faptele asa cum sunt. La naiba, de la Colectiv incoace au iesit atatea rele la suprafata, tu ce mai astepti?

  30. C K says:

    Lucian Diaconu. Din ce deduc, ai votat cu Nicusor. E alegerea ta. Eu ti-o respect. Dar de ce arunci asa de usor cu noroi in “tabara adversa”? De ce neaparat cei care cred ca exista o legatura intre fundatia Soros si Nicusor sunt “spalati pe creier”? Oh, asta da democratie! Democratule! Civicule!Tu esti stapanul adevarului absolut, iar cei care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine, sunt “spalati pe creier”. Felicitari! Tu ai creierul intact! Si toti trebuie sa luam exemplu de la tine, perfectiune intruchipata ce esti!
    P.S. Eu, asa “spalat pe creier” cum sunt, stiu un lucru cert : cand se intampla ceva ciudat, ca sa afli cine l-a facut, trebuie sa vezi cine are de castigat de pe urma acelui lucru…daca ar fi candidat Marian Munteanu, ar fi fost principalul contracandidat al lui Firea. Fortandu-se prin atatea mijloace retragerea lui…cine a avut de profitat? sper ca nu e o ghicitoare prea grea pentru un creier perfect ca al tau! Succes!

  31. CK, hai sa zicem ca in mediul ONG, mai multe organizatii au legatura cu alte organizatii intre care se afla si fundatia lui Soros. Care este problema?

    Ce crezi tu ca s-ar putea intampla mai rau decat ni se intampla de 27 ani?

    Nu imi dau seama cum intoxicarea asta cu Oamenii lui Soros inca prinde la oameni. E atat de expirata!

  32. gogu says:

    da’ , tu ai fost la referendum , in 2012 ? da’, pe bune , daca se poate !

  33. Adriana Florescu says:

    Draga,
    Sa iti raspund cu o intrebare, caci am dreptul, daca si tu ai dreptul sa formulezi o intrebare, care este “mai mult decat atat”: Tu ce ai facut cand eu m-am razboit cu toti, de ma sfideaza cei ce m-au furat, jignit, condamnat, ridiculizat si calcat in picioare ani de-a randul! Pe toti i-am chemat sa isi faca datoria, nu mai mult decat banii pe care eu i-am muncit pentru salariile lor, serviciile lor “sigure”, pentru care cotizez si acum…Tu ce ai facut? Daca ai facut si asta si ai iesit si in strada, te admir, dar vor intelege ei? Nu, dupa cum se vede, caci te-au incadrat la “tulburarea ordinii Publice” si ti-au trimis vardistii sa te intimideze. Daca se interzic acele catuse, de ce sa mai faci spectacol in strada?! Ca sa faci ca altii, ca aia la care “tine figura?”…si cate ar mai fi de spus! Pune-i la treaba, mergi la usa lor, streseaza-i si scolarizeaza-i…

  34. Adriana Florescu says:

    PS…si sa stii ca am votat! Am votat cum trebuie.

Comentează