MANAFU*

Abonamente Evensys

Tu cum iti creezi viitorul?

După câteva minute de conversație, mă întreabă: “Unde te vezi peste 5 ani?”. “Ah, acel clișeu pe care îl știm cu toții de la interviurile de angajare”, mi-a venit repede în minte.

Nu eram la un interviu. Socializam la un eveniment. În față mea aveam un tânăr antreprenor, de 26 de ani, sigur pe el și pus pe fapte mari. Nimic rău în asta. E important să fii ambițios astăzi.

I-am răspuns zâmbind: “Să fac în continuare ce îmi place și să mă distrezmult mai mult decât o fac acum!”. L-am văzut un pic nedumerit.

Pentru mine a fost mereu important să îmi placă ceea ce fac și pe cât posibil să am libertatea de a face lucrurile în felul meu. Poate am fost norocos, poate am știut cum să îmi aleg drumul în craieră și în viață. Simt acum că, după ani de experiență, rutina și obligația (“trebuie să fac asta”) nu au avut un capitol dedicat în CV-ul meu.

Lumea e în continuă schimbare și noi evoluăm odată cu ea

Mi-a rămas în minte întrebarea “Unde te vezi peste 5 ani?” până când, într-o zi, după o călătorie, mi-am dat seamă că – deși îmi place ceea ce fac și munca mea îmi aduce multe satisfacții – în viitor mi-ar plăcea să devin un digital nomad.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu termenul, un digital nomad este profesionistul care călătorește și muncește. Își face biroul oriunde dorește, pentru că domeniul de activitate îi permite. Nu trebuie să vină la un birou zi de zi, de la 9 la 5, are doar nevoie de o conexiune la Internet și un laptop.

Deja, de câțiva ani, testez acest teren. Călătoresc de mai multe ori pe an, dar și muncesc în același timp. Caut cafenele cu Internet sau aleg spații de lucru deschise călătorilor ca mine (co-working spaces).

Nu mă gândesc că nu voi mai munci. Nu mă gândesc că voi pleca de tot din țară. Nu mă gândesc să mă pensionez devreme. Mă gândesc la câte experiențe noi voi avea. Mă gândesc la câte locuri noi voi putea să vizitez. Mă gândesc că îmi voi deschide mintea și mai mult. Așa mă văd peste 5 ani!

În urmă cu câteva săptămâni, OTP Bank m-a invitat să fac un salt în trecut. Acum m-a întrebat cum îmi imaginez viitorul. Noua lor campanie de comunicare pentru creditul de nevoi personale vine cu o abordare personală și directă față de nevoile clienților actuali sau viitori, mereu prea preocupați de viața cotidiană și dornici ca lucrurile obișnuite să se întâmple simplu și repede. Așa “se întâmplă” și cu noua ofertă a băncii: fără adeverință de venit, o dobandă avantajoasă la creditul în lei începând de la 7,90% și comision 0 la deschiderea contului curent.

Intră pe site-ul OTP și poți face o simulare online în funcție de sumă pe care o dorești pentru orice nevoi personale.

1 comentariu

  1. Denisa says:

    Dream-jobul suna bine, e nevoie doar de vointa si multa organizare.

Comentează