MANAFU*

Abonamente Evensys

7 principii de viata esentiale pe care le-am invatat de la Siviero Maria

Într-un univers paralel, aș fi fost probabil gelatier. Aș fi avut o mică gheretă sau un cărucior, poate chiar o mașină simpatică, de unde aș fi servit înghețata făcută de mine. Cum trăiesc în acest univers, prietenii din mediul virtual și mai ales cei apropiați știu că de vara trecută m-am specializat în… mâncat înghețată.

Am căutat tot sezonul cald din 2016 cele mai bune “înghețătării”, cum le numesc eu, din București, am făcut topuri și mi-am creat propria înghețată. De cele mai multe ori însă, am mers în locurile în care se fabrică gelato.

Noi numim generic înghețată toate deserturile reci servite la cornet sau pahar. Numai că un gelatier s-ar înfuria probabil dacă ne va auzi numind greșit creația lui. Există o diferență semnificativă între cele două produse. Pe scurt, putem reține acum doar că gelato are o textură mai delicată, mai puține grăsimi și calorii, iar gustul său este mai puternic.

Trăiește, călătorește și nu refuza un gelato

Pasiunea mea pentru desertul rece a ajuns până la echipa Maresi, importatorul Siviero Maria în România. Așa că într-o zi de decembrie am primit invitația de a vizita fabrica brandului, în Italia. “Vrei să vezi cum se face gelato la el acasă?”, a fost întrebarea. “Da, nu îmi mai verific agendă!”, a fost răspunsul meu.

Nu e niciodată prea frig afară pentru un gelato

Am pornit așadar la final de martie într-o formulă foarte veselă. Trei bloggeri alături de familiile lor au urcat în avion cu o destinație precisă: “Trei cupe întâi și mai vedem apoi!”. Voiam să zic Bologna.

La prânz poți mânca o pizza, dar ziua o începi cu un gelato

După o prima zi de acomodare în micul oraș care te cucerește repede, am pornit la prima oră spre fabrica G7, locul unde tradiția întâlnește tehnologia și minunatul desert este creat pentru a ajunge în 56 de țări din lume.

Un gelato bun se gustă mai întâi în familie

Orice produs renumit are o poveste frumoasă. Și o istorie. Povestea și istoria Siviero Maria încep cu aproape 60 de ani în urmă, când Guglielmo Visani a creat un gelato și l-a numit după soția sa. De altfel, bătrânul gelatier a ales brandul G7 pentru companie și un alt sortiment de gelato după propriul nume și al celor șase copii. Numele tuturor începea cu G. Gabriele, Giorgio, Gianni, Gabriella, Giordano, Guido. Și firește Guglielmo.

Știi că îți place cu adevărat un gelato când îl mănânci mai repede decât se topește

Cei de la Siviero Maria se mândresc cu moștenirea lăsată de fondator și au ales să păstreze cât mai mult din procedeul de fabricație tradițional. Ingredientele sunt alese numai din surse renumite în Italia. De la fisticul sicilian până la ciocolata Majani, un alt produs intalian premium cu renume. Fiecare cutie este umplută și decorată manual. Te fascinează îndemânarea oamenilor din fabrică. Înveți să apreciezi mai mult produsul din fața ta.

Nu te preocupa, este gelato pentru toată lumea

După un tur de fabrică complet și o scurtă oprite în cameră de înghețare, la -25 de grade, am urcat în birourile fabricii pentru a gusta sortimente noi de gelato bio sau tradițional. GelatoMadre este sortimentul care se aproprie cel mai mult de gelato-ul artizanal, cel pe care italienii îl fac în casă de ani buni. O veți găsi și la noi începând cu luna aprilie.

Nu poți cumpăra fericirea, dar poți cumpăra gelato

Vizita la fabrică s-a încheiat cu o oprire la magazinul fabricii. Este locul unde poți cumpăra multă, multă înghețată la un preț foarte bun. Am fi luat și noi, dar ar fi fost un pic cam greu să o strecurăm în bagajul de mână, la aeroport. Din fericire, Siviero Maria se găsește la noi în multe locuri. Eu le cumpăr produsele de la Mega Image și fac pe această cale un apel către Maresi să suplimenteze numărul de cutii de gelato de fistic alocate Capitalei. Se termină prima, cred!

Comentează