MANAFU*

Abonamente Evensys

Acea galagie frumoasa pe care doar la FITS o vezi

Primul meu moment de la FITS a fost în holul hotelului în care urma să fiu cazat pentru ultimele zile de festival. Îmi aduc aminte că ajunsesem pe la prânz în Sibiu și era multă lume în recepție. Unii veneau, alții plecau. Era un amalgam de artiști, staff tehnic, turiști și oameni din organizare. Zumzetul lor îți dădea impresia unei agitații continue. “Oare așa de agitat e tot evenimentul? Suntem doar la un festival de teatru!”, mi-am zis. “Liniste, va rog!, am strigat în minte.

Am ieșit apoi pe aleea pietonală pe care se adună toți turiștii. Altă gălăgie! O trupă făcea un show în mijlocul străzii, înconjurată de privitori. Mai departe, altă trupă se pregătea să înceapă. De atunci, am rămas fanul momentelor stradale. Îți pun un zâmbet pe buze, îți dau energie în doze scurte.

Acum doi ani, câțiva prieteni m-au întâmpinat în Piața Mare. “Ai bilete la Faust? Dacă faci rost, vrem și noi?”, mă întrebau ușor agitați. Apoi telefoane la alți cunoscuți. Tot pentru Faust. Este mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoționant și visceral, Faust își invită publicul la o experiență individuală puternică despre durere, moarte și iubire. Cam așa ar putea fi povestit pe scurt mega-spectacolul lui Silviu Purcărete. Și nu cred că vei vedea o gălăgie mai frumoasă în tot evenimentul.

Vedetele sunt un alt moment de gălăgie. Atrag curioși, fani, spectatori. Anul trecut, țin minte că eram la centrul de presă și m-am trezit deodată cu Tim Robbins lângă mine. Intrase ca să scape un pic de alaiul care îl conducea spre următoarea sa apariție în public. Eram câțiva oameni acolo. S-a așezat la o masă, a cerut o cafea și a început să vorbească cu noi.

Fiecare seară de FITS se încheie gălăgios la clubul festivalului, locul unde se strâng jurnaliștii, artiștii, sponsorii și mulți alți oameni din eveniment pentru o porție bună de dans, muzică și bucătărie românească populară. A se citi “mici cu bere”. Clubul e fascinant de nepretențios! Și e bine așa cum e. La urma urmei, teatrul nu este despre perfecțiune. E despre gălăgie!

Sursa foto: SibFest.ro

Am venit la festival la invitația echipei FITS și ca amabsador din partea Raiffeisen Bank, alături de Cristina Bazavan, pentru a promova festivalul către comunitățile noastre. Rolul nostru a fost să descoperim magia evenimentelor și să o relatăm pentru cei de acasă. Pe bloguri, pe Facebook și pe Instagram.

Comentează