MANAFU*

Abonamente Evensys

Spotify se lansează în România la final de noiembrie

Spotify s-a lansat oficial în România pe 12 martie 2018!

UPDATE 12.03.2018:  Sunt semne că ne apropiem de lansarea Spotify în România. Pagina de Termene și Condiții a fost actualizata, iar România apare în lista țărilor în care serviciul e disponibil. În App Store aplicația nu apare încă. Astăzi se pare că are loc lansarea în Israel, iar mâine în Vietnam (spune Wikipedia, citând articole din presa locală). Tot luna aceasta ar urma să se lanseze și în Africa de Sud. Pagina de Termene și Condiții veche, cea în limba română, a fost înlocuită cu una în engleză, în care apare chiar de la început scris Effective as of March 13, 2018. LATER EDIT: O sursă ce a cerut anonimatul mi-a confirmat că lansarea are loc pe 13.03.2018. Dar vă rog să luați și această informație cu mare rezervă. Spotify a mai amânat în trecut. Nu doar în România.

UPDATE 28.11: Am așteptat și eu ca mulți alții lansarea Spotify, anunțată pentru astăzi. Nu a mai avut loc, după cum cineva mă informase în urma cu mai bine de o săptămână. A fost amânată. Motivul nu este clar.

În piață, se știe că Spotify încearcă de vreo doi ani să intre în România. Acum am fost probabil cel mai aproape. Un set de 8 pachete de reclamă a fost vândute pentru acest final de an, agențiile de publicitate și clienții știau de dată, există și o companie care reprezintă interesele de advertising pe piața locală. Mai mult, termenele și condițiile au pe site o versiune în limba română, ceea ce ne poate „spune” că lansarea serviciului este foarte aproape de noi. Am avut deci o serie de informații dincolo de orice zvonuri.

Când am dat vestea, nu mă așteptam la o asemenea reacție (pozitivă) față de Spotify. Într-o piață cu concurenți mulți și cu o rată a pirateriei încă foarte mare, dacă se bucură de o „primire” atât de caldă (știrea s-a viralizat), e semn că oamenii așteaptă serviciul. Mulți îl folosesc deja prin VPN sau prin browser-ul Opera (cu VPN integrat). Ar fi păcat deci să mai întârzie mult.

***

Spotify, probabil cel mai iubit serviciu de music streaming online din lume, intră oficial pe piața din România începând cu 28 noiembrie. Disponibil pe dispozitivele mobile, pe desktop și fiind integrat cu multe alte sisteme audio, Spotify are o prezență deja în 60 de țări, cumulând 140 de milioane de utlizatori activi, pe lună, dintre care 60 de milioane au un cont premium. Serviciul lansat în urmă cu 9 ani în Suedia a strâns în arhiva sa peste 30 de milioane de piese muzicale.

Pentru lansare, Spotify a pus la dispoziție brand-urilor locale 8 pachete de advertising ce includ mai multe formate (display, audio, video, in-playlist etc). Din ce am aflat eu, sunt toate sold-out. Sunt chiar curios să văd ce branduri s-au încumentat. La nivel global, Spotify colaboreaza cu BMW, Volvo, Ford, Coca-Cola, Starbucks, Nike etc. În România, publicitatea este vândută de Httpool.

Din datele Spotify care au ajuns la mine, am aflat că în acest moment jumătate din populația globului ascultă muzică pe un serviciu de streaming, iar 60% dintre acești o fac pe dispozitive mobile. În cazul serviciului în sine, 86% dintre utilizatori ascultă pe smartphone, 5% pe tabletă și 9% pe laptop. Timpul mediu petrecut zilnic cu serviciul este de peste 2 ore. Aici pot confirma și eu.

Au mai scris despre venirea Spotify în România iDevice, Playtech și Ștefan Roșioară. Data vehiculată până în prezent era 19 octombrie. Să vedem!

Spotify are printre concurenții săi servicii precum Apple Music, Amazon Music, Google Play Music, Tidal, Deezer și Zonga.

Foto: © Michał Rojek | Dreamstime

139 comentarii

  1. Proof says:

    @Alex
    ciudat ca ai reclama cu serviciul premium.
    eu am un apk (versiunea 7.1.0.1025) si nu am reclame deloc.
    imi tot apare des sa fac update (dar imi apare ca nu e disponibila )
    abia astept sa se lanseze si in Romania sa o pot plati.
    isi merita banii ,sper sa ramana la 4.99 euro.

  2. NitRo says:

    Cygnus Music, o firmă de distribuție de muzică a anunțat pe pagina de facebook și twitter că: As of March 2018, we will be welcoming Romania, Israel and Vietnam to the Spotify Market. Extending our clients reach even further.
    Un alt user, un IT-st stabilit la Londra scrie că data de lansare este 18 martie. Desigur Spotify nu a confirmat nimic. Vom trăi și vom vedea.

  3. Alex says:

    A disparut reclama cu 4,99 Euro, nu mai zice nimic de vreo doua saptamani, probabil fac teste.

  4. Roxs says:

    NITRO foarte interesant ce zici, poate avem noroc !

  5. Radu says:

    Inainte aparea market-ro iar acum apare Romania.
    Plus, in aplicatie apare la vietnameza ca optiune pentru limba, desi nu au nici ei spotify.
    Poate poate se misca ceva totusi

  6. Proof says:

    O blocat toate aplicatiile crackuite.
    Astept 18 martie…sper sa fie lansarea oficiala si la Noi.
    Pace

  7. RADU says:

    Sigur se mișcă… Acum vreo 2 zile a apărut subpagina http://www.spotify.com/ro/ albă, coala de hârtie. La câteva ore distanță, s-a dat refresh cu… Why not available… Numai că băieții au omis ceva.
    Eu am contul pe UK și tot ce scria în pagina era în engleza. De când s-au întâmplat cele de mai sus ar cam fi la fel, cu o mică deosebire. În loc de Download din capul de tabel din header, a rămas scris Descarcă, fix așa, cu diacritice.
    O scăpare a dezvoltatorilor web, sau un indiciu?
    Și pagina de termeni și condiții în limba română prezentată de cineva mai sus a dispărut de tot.
    S-auzim de bine!

  8. Radu says:

    Spotify in vietnam in 3 zile

  9. NitRo says:

    Nu știu ce va fi, cum va fi, dar pe twitter am observat, că în Israel Spotify va fi lansat pe 12 sau 13 martie, la fel în Sud Africa. Adică așa scrie presa lor de limba engleză, că nici la ei Spotify nu confirmă nimic.
    Dar să vorbim despre prețuri. Dacă intrați pe spotify.com/ro/premium atunci veți vedea că apare ???/month la preț, dar dacă dați click pe Play Station: Learn more, atunci veți vedea următoarea ofertă:
    2 months of Spotify Premium for just lei4,00.
    lei22,00 per month afterwards. Open only to users who haven’t already tried Premium.
    Am intrat pe siteul Spotify Ungaria și acolo esta cam la fel. Prețurile la premium sunt afișate în Euro, dar la oferta cu Play Station apare în forinți. Deci și la noi vom avea același prețuri: 4,99 euro premium și 7,99 premium pentru familie.

  10. Radu, pagina de termene a fost mutata. Aveam si eu un tracker pus pe pagina veche, care imi spunea cand sunt modificari in pagina. Voiam sa vad daca adauga ceva nou acolo. Acum o saptamana parca mi-a semnalat ca pagina nu mai e available.

  11. RADU says:

    Ahaaaa… Mulțam fain. Oricum, per total semnele par a fi bune. Să vedem ce s-o întâmpla zilele care vin.
    Sper să nu ne înecăm ca țiganul la mal… iar, din nou, again, encore une fois. Cum ne-am obișnuit deja.

  12. NitRo says:

    Schimbare la rubrica legal. spotify.com/ro/legal/end-user-agreement/
    Scrie in limba engleza, dar nu asta marea schimbare, ci apare in primul rand ca Effective as of March 13, 2018 si la 1. Introduction in lista tarilor apare si Romania.
    Pe un site din Israel scrie ca la ei va fi lansata pe 13 martie, ora 19. Noi si Africa de Sud suntem in acelasi time zone.

  13. NitRo, mersi! Cred ca e semnul cel mai bun ca maine va avea loc lansarea. In plus, Romania apare in lista tarilor de mai jos, daca te uiti. La partea de legal. Din ce imi aduc aminte, in vechea pagina nu aparea nimic legat de Romania, chiar si in pagina in limba romana.

  14. Proof says:

    inseamna ca de maine ne facem abonament.
    Multumesc mult

  15. Eu asa inteleg! Romania apare de 4 ori mentionata in pagina. Se face o referire la Codul Civil romanesc, e chiar in lista tarilor in care serviciul e disponibil, dar neavand aplicatia in app store, au facut acea mentiune cu Effective as of March 13, 2018. Maine imi iau liber! 🙂

  16. O sursă ce a cerut anonimatul mi-a confirmat că lansarea are loc pe 13.03.2018. Dar va rog sa luati si aceasta informatie cu mare rezerva. Spotify a mai amanat in trecut. Nu doar in Romania.

  17. Radu says:

    Merge pe IP. Romania conectat prin facebook

  18. Radu says:

    Activat premium pe romania!

  19. Mi-a aparut si mie in App Store. Din pacate imi da mesajul Valabil 14 zile in afara tarii. Ciudat. Si nu imi recunoaste parola de la contul web.

  20. Proof says:

    o aparut in PLaystore acum,,sa o actualizez

  21. Alexa Denis says:

    Am reusit sa imi fac cont pe romania fara vpn sau ceva. Merge perfect aparent

  22. Proof says:

    nu este fammilly,doar 4.99 si daca vrei sa platesti pe tot anul.
    super mega

  23. Radu says:

    Yey!!! Gata, asteptarea s-a terminat..

  24. S-A LANSAT! ENJOY!

  25. Proof says:

    activat 30 de proba si mergem cu premium
    Multumesc Manafu.

  26. AM TRECUT PE PREMIUM! ASCULT CHIAR ACUM!

  27. Alexa Denis says:

    Manafu, ai rreusit sa si platesti? Ca tot am incercat si nu merge

  28. Am primit chitanta, cum ar veni. E pe 0 prima luna!

  29. Eu aveam inainte contul trecut pe US si la inceput nu imi lua cardul. Vezi sa nu fi facut si tu inainte vreo chestie d-asta!

  30. Alexa Denis says:

    Am incercat si eu si tot primesc “Payment failed. Try again, or use a different payment method. Get help” iar datele sunt corecte.

  31. Baga pe PayPal!

  32. Proof says:

    schimba tara ,asigura-te ca tara e Romania si cardul idem

  33. Alexa Denis says:

    Sunt amandoua de romania. Urmeaza sa incerc cu paypal. Important este ca asteptarea a luat sfarsit.
    Va doresc auditie placuta si la cat mai multe playlisturi bune!

  34. Nu mai era nevoie sa scriu nimic dupa update-ul pus pe facebook deja si mai devreme in acest post, insa am zis sa marchez momentul si sa imi exprim bucuria. APLICATIA SPOTIFY E DISPONIBILA IN ROMANIA! https://www.manafu.ro/2018/03/spotify-romania-2

    Sper ca acum toti cei care s-au aratat fani de cand am anuntat prima data (si mi-au aruncat cuvinte dulci) vor deveni abonati premium.

    Enjoy!

  35. […] tăntălău de Vice făcea miștouri prin octombrie anu’ trecut de Manafu care deși nu a prezis cu exactitate data, a fost […]

  36. anku says:

    Download Latest Music Free From Spotify Premuim apk
    spotifyfreepremiumapk

  37. […] diversă, platforma comparabilă cu Zonga și Pandora, cu mobile app și tot ce trebuie, iar gurile bune spun că serviciul va fi disponibil și în România începând cu 28 noiembrie, acest […]

  38. […] serviciu din US are speranțe mari să cucerească noua generație. Lansarea fusese anunțată de Manafu, care a avut parte și de niște hateri care ziceau că se […]

Comentează