MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de web 2.0 sunt (2017)?

De 10 ani, pe 1 ianuarie, mă uit la activitatea mea în social media din ultimele 12 luni și fac un top personal al celor mai folosite servicii, platforme și aplicații. Termenul Web 2.0 a marcat momentul în care Internetul a devenit colaborativ, oamenii au început să socializeze online și comunicarea a trecut de stadiul e-mail & chat rooms. Nimeni nu mai folosește astăzi termenul. Eu l-am păstrat de dragul acestui serial cu episod anual.

La o primă privire, 2017 nu a adus nimic nou în social media. Nu la nivelul la care suntem obișnuiți. Nu a mai apărut niciun Facebook Killer. Rețelele au crescut, cu o mențiune specială pentru Instagram, Facebook a omorât practic expunerea organică, Snapchat a căutat noi căi să își păstreze utilizatorii și relevanța. LinkedIn s-a relansat într-o rețea socială adevărată, Twitter a continuat să piardă teren, iar YouTube a intrat pe terenul televiziunilor.

În 2017, am făcut primii pași serioși spre noua era social media, una în care conținutul video va deține puterea, unde socializarea va fi virtuală sau „augumentată”, iar interacțiunea automatizată. Obiectele din jurul nostru devin canale pentru activitățile și aplicațiile noastre de zi cu zi, iar vocea începe să se facă auzită. Controlul vocal devine din ce în ce mai răspândit. Viitorul social media nu va mai fi despre poze frumoase, însă până să ajungem și noi cei de aici, din România, acolo, mai avem de consumat o porție bună de filtre foto pe Instagram și una de vloguri pe YouTube. Suntem un pic în urmă deci.

Iată topul meu pentru anul trecut.

Top platforme sociale 2017

Ce servicii mobile și online am folosit personal mai mult în 2017
1. Facebook
2. Facebook Messenger
3. YouTube
4. Flipboard
5. Instagram
6. Waze
7. WordPress
8. Whatsapp
9. LinkedIn
10. Twitter
11. Google Plus
12. Feedly
13. Delicious / Diigo
14. Foursquare / Swarm
15. Pinterest

Iată şi ediţiile anterioare: 2016201520142013201220112010200920082007. Care sunt platformele tale favorite?

Foto: Designed by Freepik

3 comentarii

  1. MATHE KAROLY says:

    imi place, astea da, bravo, like&share.felicitari,.,particip.

  2. dojo says:

    Incep sa ma mut pe linkedin, pana acum am stat mult pe facebook (din pacate e usor sa fii distras cu chestii ce nu au treaba cu munca prestata). Cred ca sunt deja prea multe aplicatii si situri, se pierde o groaza de timp peste tot. Parca era mai usor acum 10 ani 🙂

  3. Nicolae says:

    Salutare,

    pe mine unu m-ar interesa cate articole,stiri de calitate ai surprins in 2017 pe aceste platforme 🙂 .Ar fi tare un top de genu.

Comentează