MANAFU*

Abonamente Evensys

București, cel mai ieftin oraș din UE pentru străini

În martie, mă întrebam aici pe blog dacă București este cel mai ieftin oraș din Europa, privind un studiu The Economist Intelligence. Cercetarea pe 133 de orașe plasa Capitala noastră în clasamentul celor mai ieftine 10 orașe din lume alături de Asia, Africa și America de Sud.

Astăzi un nou studiu, de data aceasta realizat pe 209 orașe la nivel global, ne aduce noi date. Conform The Cost of Living Survey lansat de compania de HR Mercer, București este cel mai ieftin oraș din Uniunea Europeană, însă nu și cel mai ieftin din toată Europa în care un străin poate locui. După capitala noastră, urmează orașe din spațiul ex-iugoslav: Belgrad (Serbia), Sarajevo (Bosnia & Herțegovina), Skopje (Macedonia), Minsk (Belarus).

București se află pe locul 176 între cele 209 de orașe cercetate, deasupra noastră, la mică distanță, fiind Sofia, Tirana și Kiev.

Mercer a analizat toate localitățile pe baza a 200 de criterii, între care se află costurile cu chiria, mâncarea, transportul, hainele, bunuri casnice și divertismentul.

În partea de sus a clasamentului, pe primele 3 locuri, cu cele mai scumpe orașe la nivel mondial, avem Hong Kong, Tokyo și Zurich.

Cele mai scumpe orașe din lume

Foto: Mario Sánchez Prada

Comentează