MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai bune vinuri românești

Vinul Smerenie 2016, de la crama Oprișor, a primit cel mai mare scor al unui vin românesc în clasamentul Gault&Millau, cu 94 de puncte din 100 posibile, și totodată premiul pentru Cel mai bun vin roșu. Gault&Millau a lansat recent prima ediție a ghidului dedicată vinurilor românești.

Ghidul ne arată că 22 de vinuri românești au obținut un scor de +90 de puncte, vinuri roșii, albe, rosé și dulci, realizate din soiuri internaționale, dar și autohtone. Această performanță demonstrează diversitatea și complexitatea pieței, calitatea vinului local și competitivitatea acestuia.

Vinurile din ediția 2019 a ghidului Gault&Millau România au fost evaluate de o echipă de 3 experți internaționali care dețin cele mai înalte certificări posibile în domeniul oenologic: Ana Săpungiu (Master of Wine), Caroline Gilby (Master of Wine) și Isa Bal (Master Sommelier). Cei trei evaluatori au contribuit cu perspective complementare, rezultate din parcursuri profesionale respectate în industrie dar și cu o cunoaștere aprofundată a pieței locale, care le-a permis o poziționare în contextul internațional a vinurilor locale.

Iată cele mai bune sticle românești, conform Gault&Millau România!

Comentează