MANAFU*

Abonamente Evensys

20 la puterea 20, un “must read” pentru generația noastră

Dintotdeauna, rolul noii generații a fost acela de aduce schimbări, de preferat, în bine și de a crește noi lideri. Ea vine cu un alt spirit, cu noi perspective și într-un mediu care se dezvoltă continuu. Toate generațiile au însă cel puțin un numitor comun, mă refer la acela al performanței.

Indiferent de tehnologiile apărute, de avansul cognitiv, de evoluția societății, am prețuit mereu, în timp, valorile adevărate. Cu cât am reușit să le descoperim mai devreme, cu atât am putut cultiva mai bine performanța.

Pornind de la această idee, Metropolitan Life și Revista Biz au căutat în țară și în afara ei tineri români talentați, care au deja o recunoaștere în domeniile în care sunt activi, ce au mari șanse să devină nume cu recunoaștere internațională. Așa s-a născut proiectul 20 la puterea 20, inițiat de compania de asigurări de viață la aniversarea a 20 de ani de prezență în România.

Descoperă și tu Generația 20

Poți citi cele 20 de profiluri frumoase, cu idealurile, realizările și poveștile de viața ale unor tineri care fac performanță cu adevărat.

Sebastian Dobrincu conduce la 20 de ani, din San Francisco, Storyheap, o companie care vinde soluţii de statistică pentru conturile de Instagram şi Snapchat.

Teodora Meluță a câștigat de patru ori campionatul și de două ori Cupa României cu “U” Olimpia Cluj A și a fost desemnată cea mai bună fotbalistă a anului 2018.

Luca Constantin Știrbăț a reușit să obțină finanțare printr-o campanie de crowdfunding pentru a lansa primul produs al companiei sale, Creative Motion: BLINKR, o vestă smart pentru bicicliști.

Nicolae Prodromou este un tânăr pictor, care reușește să spargă barierele convenționale. Lucrează la un film de animație, care explorează relația dintre artă și advertising.

Ionuț Diaconu studiază muzica de la vârsta de 4 ani iar acum se află în Portugalia, cu o bursă la Escola Superior de Musica e Artes do Espetaculo, din Porto.

Oana Barbonie este art director la Școala9, o publicație dedicată educației preuniversitare și reporter vizual.

Andrei Stupu este din 2018 Brand Manager la Școala de Valori și facilitator în cadrul programelor de training ale Khastalia Consulting.

Maria Zvinca își împarte timpul între vlogging și job-ul de digital planner, care i-a adus 10 premii la șase festivaluri internaționale.

Francesca Velicu este balerină la English National Ballet din Londra, una dintre cele mai mari companii de balet din UK. În 2017, a primit premiul Olivier pentru excelență în dans.

Claudiu Trușcă conduce departamentul de social media al singurei agenții de advertising din România specializate în community marketing, Heist Industries.

Rareș Matei Manolache este student la The Entrepreneurship Academy și are deja la activ mai multe afaceri. Unul dintre ele este TeenTank, o comunitate de tineri de liceu care fac problem-solving pentru companii, pentru care a câștigat Social Impact Award în 2017.

Alexandra Butmălai a creat încă din liceu propriul business, Fabrica de Experimente, împreună cu alți 20 de tineri excepționali. Acum este studentă la Minerva Schools în San Francisco.

Andra Gogan a intrat la 11 ani în “Cartea recordurilor” pentru “Cel mai lung concert live susținut de un copil”. Acum are 1.000.000 de urmăritori pe TikTok și o prezență consistentă pe YouTube.

Iulian Baba este student în anul II la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și membru al EFdeN, asociație alături de care a proiectat casa solară EFdeN Signature pentru care a câștigat locul al patrulea la Solar Decathlon din Dubai, aducând ţării noastre cea mai bună performanţă istorică.

Octavian Graure are arta la picioare, fiindcă remodelează vizual pantofi sport, lucru care i-a adus colaborări cu branduri renumite dar și personalități din entertainment. Talentul său l-a purtat anul trecut la Roma unde a fost invitat să susțină un workshop la Roma despre sneaker art în cadrul Kick It, unul dintre cele mai mari evenimente de dedicat pantofilor sport.

Adrian Iliescu are până acum în palmares șapte titluri de campion național, obținute la diferite categorii din Campionatul Național de Viteză în Coastă, fiind totodată și cel mai tânăr câștigător.

Dragomir Matei Iordache a cucerit în urmă cu patru ani titlul de campion european la tenis juniori, iar în anul 2017 a devenit vicecampion mondial de juniori.

Laurențiu Olteanu și Andrei Serițan au creat o soluție bazată pe o mănușă și ochelari de realitate virtuală care creează o experiență multisenzorială complexă.

Tudor Alexandru Panait este președinte al Consiliului Municipal al Elevilor București și Ambasador Junior la Uniunea Europeană, dar și un tânăr pasionat de fotografie, sport și tehnologie.

Dragoș Ser a debutat în cea mai importantă competiție internă de rugby din România cu CSM București, echipă cu care a cucerit și Cupa României, iar în prezent este căpitanul chipei naționale Under20.

Ioan Slavu face parte dintr-o echipă de robotică românească legendară, AutoVortex, câștigătoare a mai multor competiții internaționale de robotică de pe patru continente.

Dacă, după ce citiți aceste povești frumoase, vă întrebați care mai e rolul nostru, al celor cu mai multă experiență, noi suntem, așa cum spunea Michael Jordan, puntea către această nouă generație. O punte importantă și solidă, aș adăuga eu. Acești tineri reprezintă generația care va aduce o creștere exponențială României, pentru că au puterea de a face orice își propun și e important ca noi să îi încurajăm și să-i susținem.

Comentează