MANAFU*

Abonamente Evensys

5 sfaturi de la Revolut pentru a face cumpărături online în siguranță

În urmă cu aproape o lună, a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacțiilor online prin autentificarea în doi pași. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacții online de posibile fraude.

Cu toate acestea, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar atacatorii cibernetici găsesc în permanență modalități tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei ce fac cumpărături online.

Revolut, fintech-ul londonez cu peste 7 milioane de utilizatori în Europa, dintre care peste 700.000 în România, oferă 5 sfaturi utile pentru oricine efectuează tranzacții online.

1. Ai grijă de parola ta!
Nu îți dezvălui niciodată nimănui parola de la Internet banking și nici numărul unic de identificare (PIN). Nici măcar banca al cărei client ești nu îți va cere vreodată să dezvălui aceste informații. În plus, asigură-te în permanență că utilizezi canale online oficiale – website, aplicație etc. – pentru a-ți accesa contul și a împărtăși anumite informații cu terțe persoane. Nu ezita să contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informații sau clarificări, în cazul în care ai neclarități.

2. Fii la curent cu operațiunile de pe contul tău!
Îmbunătățește gradul de control asupra finanțelor personale solicitând băncii să îți ofere detalii privind tranzacțiile financiare prin două canale de informare – de exemplu, prin alerte trimise prin SMS și email. De asemenea, pentru contul de online banking, folosește o adresă de email diferită de cea pe care o utilizezi pentru conturile de social media.

3. Păstrează doar pentru tine informațiile financiare
Păstrează informațiile personale pentru tine. Nu împărtăși niciodată pe Facebook sau pe alte rețele sociale informații precum numărul de telefon, data nașterii sau lucruri cum ar fi marca primei mașini deținute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de ușor să pretindă că ești tu și să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reușesc astfel să acceseze datele din telefonul tău și să fure parole și alte informații sensibile.

4. Actualizează-ți mereu aplicațiile financiare
Actualizează-ți în permanență aplicațiile din telefon și fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel te asiguri că eviți o serie de disfuncționalități și beneficiezi de cel mai înalt nivel de siguranță. Fii în același timp foarte atent și vigilent cu dispozitivele tale mobile: în cazul în care constați că nu mai primești apeluri și mesaje, iar tu nu știi din ce motiv se întâmplă acest lucru, verifică imediat cu operatorul tău de date care sunt cauzele pentru a te asigura că nu ești victima unei schimbări de SIM.

5. Folosește cardurile virtuale de unică folosință pentru extra-securitate
Îmbunătățește gradul de siguranță folosind carduri virtuale de unică folosință, în special atunci când accesezi website-uri mai puțin cunoscute și în care nu ai mare încredere. Un astfel de card poate fi folosit o singură dată pentru o singură tranzacție online, urmând ca apoi să fie distrus, iar datele sale să fie regenerate. În acest mod este imposibil ca același card să fie folosit de mai multe ori și, prin urmare, răufăcătorii nu îți pot fura nici datele, nici banii. Revolut oferă un număr nelimitat de carduri de unică folosință pentru abonamentele Premium și Metal.

Cum să primești gratuit un card Revolut

Primul card Revolut m-a costat 27 de lei. Am alimentat contul cu 50 de lei (suma minimă pentru top-up) și din aceasta sumă mi-au fost reținuți acei bani. Tu poți să îl primești gratuit dacă intri pe acest link direct. Încearcă-l acum, chiar nu te costă nimic!

Sursa foto: Freepik.com

1 comentariu

  1. Claudia says:

    Multumesc pentru sfaturile bune, cu toate astea nu am incercat pana acum Revolut. Desi am auzit foarte multe despre el, de la pareri bune la altele mai putin bune, va trebui sa fac un research mai amanuntit pentru a lua o decizie.

Comentează