M A N A F U *

MANAFU*

Cei mai buni cartofi prăjiți din București

Când eram mic, eram mofturos la mâncare. Bine, încă sunt, dar atunci exageram. Dacă îmi dădeai cartofi prăjiți nu îmi mai trebuia altceva. Țin minte că la un moment dat o mătușă a vrut să mă facă să mănânc mâncare normală, legume și alte preparate gătite și mi-a zis că nu îmi dă altceva toată ziua. N-am mâncat toată ziua. Seara târziu văzând că nu mă dau bătut, mi-a făcut un lighean de cartofi prăjiți.

Cum obiceiurile vechi mor greu și astăzi mă dau în vânt după cartofii prăjiți. Nu la fel de mult cât în copilărie, dar destul cât să fac și un top personal cu ce am „testat” în București.

1. Cartofi prăjiți cu sos de smântână și usturoi (Energiea)

2. Cartofi Pow Wow (Pow Wow Cafe)

3. Coji de cartofi copți(Le Bab)

4. Cartofi cu usturoi (ZAO)

5. Cartofi prăjiți cu coajă (Cartofisserie)

Ce alte recomandări aveți?

12 comentarii

 1. Cartofii copti ori cartofii cu coaja NU sunt cartofi prajiti. As putea spune ca e titlu click-bait.

  Altfel, in centrul vechi recomand cu caldura, nu doar pt cartofii prajiti, BODEGA LA MAHALA, in Regie recomand La Maria si Ion. Astea-s primele 2 care-mi vin in minte.

 2. Sun cartofi facuti la cuptor si apoi prajiti. Ii mananci in loc de cartofi prajiti, avand si cartof, si prajeala. Sper ca ti-am facut pofta.

 3. Ioana says:

  La cartofiserie (poate la toate, de fapt) depinde in ce moment al zilei ajungi. Am mâncat la ei și cartofi geniali, crocanți, neuleiosi, proaspeți, am mâncat și moi și vai de ei când am cumpărat într-o seară înainte de sfârșitul programului. Daca nu mă învăț minte sa nu mănânc cartofi prăjiți seara, foarte bine, asa-mi trebuie!

 4. Am fost o data noaptea inainte s ainchida, era 10 sau 11 PM, au fost foarte buni. Tot seara iti recomand cartofii la galetusa de la The Pub, neaparat cu niste carnati.

 5. nwradu says:

  De câte ori am fost la Cartofisserie, au pus pe loc cartofi proaspeți la prăjit, deci nu văd de ce ar conta ora la care cumperi. Eu n-aș cumpăra unii gătiți de mult.

 6. […] Cei mai buni cartofi prăjiți din București. Lista este scurtă pentru că, din păcate, chiar sunt puține localuri. […]

 7. Garm says:

  Ar mai fi cheesy potatoes de la VIVO.

 8. Ioana says:

  Eu sunt optimista, sper atunci în cazul meu sa fi fost doar o scapare.
  PS: Am incercat azi cartofii de la Le Bab pentru prima data. Foarte faini, merita sa fie in top! 😀

 9. Mie mi-au plăcut foarte mult cartofii prăjiți cu coajă de la Cartofisserie, atunci când au apărut pe piață, când erau la început de drum. Acum, mi se pare că s-au stricat foarte mult pentru că au început să producă în prostie și au început să îi reîncălzească.
  Păcat de ei…

 10. Da, Vivo are niste cartofi buni. Vreau sa fac cartofi 2.0 cu noi locatii.

 11. Iulian says:

  Confirm! Pe cei de la Energiea i-am “probat” și eu 🙂