MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce nu ne (mai) dorim să lucrăm de acasă

Șeful Twitter a zis că angajații săi pot lucra de acasă pe viață. M-am bucurat câteva secunde pentru angajații Twitter. Apoi m-am uitat în urmă la ultimele două luni. Cum a fost la mine, cum a fost la cunoscuți. Am ajuns la concluzia că de fapt nu vrem să lucrăm de acasă. Iată 10 motive:

∙ Toate hainele luate pentru această primăvară rămân nepurtate, mici sau mari. Se demodează chiar. Nu mai spun că trebuie să cumpărăm „haine de casă”, deci alți bani cheltuiți.

∙ Lucrurile se uzează mai ușor de când stăm acasă. Trebuie înlocuite ori reparate. Altă cheltuială.

∙ Tehnologia de acasa nu e întotdeauna suficientă, la fel cum scaunul din bucatarie nu se compara cu cel ergonomic de la corporație și nici bucătăria nu e cafetăria.

∙ Liftul nu e d-ăla șmecher. Nu avem loc de fumat în fața blocului, ca la corporație și nici recepție unde curierii ne pot lăsa comanda de la eMAG.

∙ Pare mai ieftină cafeaua de la Starbucks când o cumpărm noi, decât atunci cand e livrată de Uber Eats. E și mai bună chiar.

∙ Nu mai putem pierde vremea prin alte birouri, deja ne-am plictist de timpul petrecut de noi cu noi în living, bucătătie și dormitor.

∙ S-a umplut casa de retururi netrimise.

∙ Nu avem nici office manager care să ne aducă post-it-urile alea colorate care ne plac atât de mult. Trebuie să le comandăm online. Ajung ele când ajung.

∙ Nu mai putem să ne plângem pe Facebook de traficul copleșitor ori de aglomerația de la metrou.

∙ Pisica ia mai puține like-uri pe Facebook de cand stăm acasă.

Singurul motiv pentru care am sta acasă este că avem net mai bun.

7 comentarii

  1. […] De ce nu ne (mai) dorim să lucrăm de acasă. 10 motive. (sursa: manafu.ro) […]

  2. Razvan says:

    Radem, glumim, dar cineva se plangea la mine ca acum bea mai multa cafea si consuma curent cu 15 lei in plus :))))))))

    Probabil ca daca era mai atent, se prindea ca si routerul se uzeaza mai mult.

  3. dojo says:

    La mine problema este ca e si copilul acasa 😀

    Acu’, lansand gluma la o parte, lucrez de acasa de 11 ani deja. Nu as schimba canapeaua de pe care tastez acum si alternativ biroul cu niciun birou din ala smecher de printre zgarie-nori. Poate cand eram tanara sa ma fi dat pe spate, dar acum prefer sa lucrez in ritmul meu si sa traiesc in rest.

    Pe langa asta, nu exista cafeterie care sa faca asa mancare buna ca mine 😀

  4. Marian says:

    Lucrez de acasa de 9 ani, nu am birou din ala cu vedere spre intreg orasul, nici cafea de la Starbucks sau birou de receptie unde sa vina toate comenzile mele de pe net, dar am cafea la filtru facuta de mine, vedere spre gradina mea, muncesc in ritmul meu si pot sa imi planific mai fain timpul. Daca o zi nu am chef de lucrat sau doresc sa imi aloc o intreaga saptamana pentru un concediu atunci pot sa imi planific timpul de lucru astfel incat sa le includa si pe acestea fara a da socoteala la nimeni. Iar partea cea mai frumoasa este aceea ca daca decid sa fac acelasi lucru si peste doua sau trei saptamani atunci nimeni nu imi cere socoteala.

  5. Emilia says:

    Si la firma la care lucrez inca se mai munceste de acasa si trebuie sa recunosc ca este destul de incomod. Mereu sunt intreruperi: sotul care este in conferinta cu colegii, copii care se plictisesc si vor afara, se mananca mai mult si se murdareste mai mult. De cand s-a ridicat restrictia de a iesi afara am fost la cumparaturi si ne-am cumparat haine noi dar inca multe dintre ele zac in dulap cu eticheta pe ele. Dar le vom purta in concediu. Dintre toate conditiile care imi lipsesc cel mai mult este socializarea de la birou.

  6. Diana says:

    Eu zic sa corectezi titlul si sa inlocuiesti “dorim” cu “doresc”… Daca esti serios si te respecti, esti mai eficient daca-ti planifici tu timpul. Asa-zisa socializare cu “colegii prieteni” de la birou iti distruge spiritul pe termen lung.

  7. Sunt convins ca nu sunt singurul. De fapt, cei mai multi isi doresc. Sunt mai putini cei care nu doresc colegi de birou si cred – sub o falsa impresie – ca sunt mai eficienti acasa. Dar sunt convins ca ne descurcam cu totii.

Comentează