M A N A F U *

MANAFU*

De ce nu ne (mai) dorim să lucrăm de acasă

Șeful Twitter a zis că angajații săi pot lucra de acasă pe viață. M-am bucurat câteva secunde pentru angajații Twitter. Apoi m-am uitat în urmă la ultimele două luni. Cum a fost la mine, cum a fost la cunoscuți. Am ajuns la concluzia că de fapt nu vrem să lucrăm de acasă. Iată 10 motive:

∙ Toate hainele luate pentru această primăvară rămân nepurtate, mici sau mari. Se demodează chiar. Nu mai spun că trebuie să cumpărăm „haine de casă”, deci alți bani cheltuiți.

∙ Lucrurile se uzează mai ușor de când stăm acasă. Trebuie înlocuite ori reparate. Altă cheltuială.

∙ Tehnologia de acasa nu e întotdeauna suficientă, la fel cum scaunul din bucatarie nu se compara cu cel ergonomic de la corporație și nici bucătăria nu e cafetăria.

∙ Liftul nu e d-ăla șmecher. Nu avem loc de fumat în fața blocului, ca la corporație și nici recepție unde curierii ne pot lăsa comanda de la eMAG.

∙ Pare mai ieftină cafeaua de la Starbucks când o cumpărm noi, decât atunci cand e livrată de Uber Eats. E și mai bună chiar.

∙ Nu mai putem pierde vremea prin alte birouri, deja ne-am plictist de timpul petrecut de noi cu noi în living, bucătătie și dormitor.

∙ S-a umplut casa de retururi netrimise.

∙ Nu avem nici office manager care să ne aducă post-it-urile alea colorate care ne plac atât de mult. Trebuie să le comandăm online. Ajung ele când ajung.

∙ Nu mai putem să ne plângem pe Facebook de traficul copleșitor ori de aglomerația de la metrou.

∙ Pisica ia mai puține like-uri pe Facebook de cand stăm acasă.

Singurul motiv pentru care am sta acasă este că avem net mai bun.

2 comentarii

  1. […] De ce nu ne (mai) dorim să lucrăm de acasă. 10 motive. (sursa: manafu.ro) […]

  2. Razvan says:

    Radem, glumim, dar cineva se plangea la mine ca acum bea mai multa cafea si consuma curent cu 15 lei in plus :))))))))

    Probabil ca daca era mai atent, se prindea ca si routerul se uzeaza mai mult.