MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu aspiratorul robot ROWENTA

Treburile casnice au fost tot timpul o provocare pentru oamenii foarte activi. Pentru cei care lucrează de dimineață, până seara. Pentru cei care pleacă la serviciu, la întâlniri și nu mai au timp și pentru casă.

Când ne rămâne doar puțin timp liber, vrem să îl ținem pentru noi și căutăm ajutoare pentru tot ce avem de făcut prin casă, inclusiv pentru curățenie.

Unii primesc ajutorul „doamnei Maria” pentru a se asigura că locuința este un mediu sănătos, mai ales acum în pandemie, când lucrăm mai mult de acasă. Alții au apelat la tehnologie pentru un plus de confort și comoditate. Avem astăzi întrerupătoare, termostate, aparate de monitorizare, aspiratoare, frigidere, și chiar dulapuri inteligente.

Dacă în 2019-2020, în bula mea, purificatoarele au fost la mare căutare, în prezent, oamenii din jurul meu au început să se intereseze mai mult de aspiratoarele robot.

Am găsit amuzante câteva postări ale unor prieteni de pe Facebook care se lăudau cu roboții lor de curățenie și cu traseul pe care aspiratorul inteligent îl făcea în casele lor. Postau capturi din aplicația aspiratorului de parca acestea erau ecografiile primului lor născut. Probabil trebuia să inventăm hashtag-ul #MândruDeAspiratorulMeu.

Poate cel mai bun aspirator pentru cei care au animale de companie

Eu am un motan. Poate îl cunoașteți din social media. Are pagina pe Instagram și poate de aceea este mai fițos decât ar trebui. Dar oare putem noi să ne judecăm pisicile? De fapt, nu noi le deținem, ci ele ne au pe noi.

Bizou are tabieturile lui. Ore aproape fixe pentru mese, pentru somn și pentru ieșit afară la joacă. Momentele lui când trage cu ghearele de orice piesă de mobilier. Și lasă păr. Păr pe care la început nu îl suportam, pe care apoi l-am acceptat și căruia, în cele din urmă, i-am declarat război.

Am primit de la Flanco la test un robot ROWENTA Explorer Animal Serie 60 RR7455WH. Un aspirator pentru orice casă, dar mai ales pentru posesorii de animale de companie.

Explorer-ul vine cu o perie specială pentru părul animalelor de companie, denumită sugestiv Perie Animal Turbo. Datorită perilor sintetici și din poliuretan, înfășurarea firelor lungi de păr este redusă, performanțele de aspirare rămânând constante mai mult timp. Este tipul de aspirator care poate fi folosit pentru orice tip de suprafață, fie că vorbim de parchet, gresie sau covoare.

Modelul este și cel mai subțire aspirator robot din gama sa, de doar 6 centimetri înălțime, ceea ce este un real avantaj pentru accesul sub orice fel de mobilier jos: canapea, pat sau masă.

Sistemul de navigație al aspiratorului robot are 3 moduri de curățare, care sunt ghidate de un giroscop și camere laterale.

Modurile de navigare sunt:
Modul Metodic – pentru acoperirea optimă a întregii suprafețe, modul standard.
Modul Precis – pentru a porni dintr-un punct și continuă aspirarea în cerc, pentru a aspira cel mai eficient într-o spirală. Acest mod este recomandat pentru momentul în care de exemplu cad firimituri
Modul Margine – care ghidează aspiratorul robot pentru a curăța pe lângă pereți și plinte.

Aspiratorul detectează inteligent tipul podelei și ajustează automat puterea de aspirare pentru eficiență maximă. Știe deci când trebuie să aspire un covor, atunci când este pe gresie sau a ajuns pe parchet. Puterea de aspirare poate fi setată, bineînțeles și din aplicația mobilă.

Pentru că animalele nu se șterg tot timpul pe lăbuțe înainte de a intra în casă, Explorer-ul este prevăzut și cu un mop și un mic rezervor de apă. Atunci când vrem să spelăm și să aspirăm în același timp, putem deci folosi mopul.

Aplicația mobilă și conectarea

Robotul se conectează ușor la telefonul mobil. Trebuie doar să apăsăm un buton, să apropiem telefonul de robot și conexiunea e realizată. Înainte de asta, instalăm aplicația Rowenta Robots, cu care vom controla aspiratorul, unde vom face setările pentru curățenie, unde stabilim pe ce suprafețe trebuie să aspire și pe care să spele.

Tot din aplicație putem crea câteva scenarii pentru robot: să aspire luni dimineața la ora 7:00, ca să fim siguri că ne trezim să plecăm la birou. Bine, la 9:00, mai degrabă. Sau putem să îl programăm cât suntem la birou să își facă treaba până revenim acasă.

Mai mult, robotul ROWENTA se conectează și cu asistenții virtuali, Google și Alexa, ceea ce ne ajută când suntem acasă și am lăsat telefoanele pe undeva. Vorbim cu el să se pună pe treabă.

Autonomia robotului este de 90 de minute la aspirare.Cred că în 90 de minute termină de aspirat și cel mai vast apartament. La mine, e de ajuns. Am un apartament normal. Și oricum dacă rămâne fără baterie, se duce singur să se încarce și apoi își reia munca imediat.

Motanul crede că îi fac în ciudă, că i-am adus un dușman în casă. Se uită la el și apoi pleacă în ultimul colț al casei, știind că robotul nu va ajunge acolo. Nu ajunge pentru că nu l-am trimis eu încă.

Cumpără acum un aspirator robot de pe site-ul Flanco cu un extra-discount de 10%, fata de cel oferit deja pe site, folosind codul CRISTI10.

Câștigă un aspirator robot ROWENTA (CONCURS INCHEIAT)

Pentru că suntem la început de primăvară, în săptămâna când oferim și primim cadouri, organizez alături de Flanco și ROWENTA un concurs ce are ca premiu exact robotul pe care eu l-am testat. Nu pe al meu, ci unul nou-nouț. E același model.

Tot ce trebuie să faceți este să mă ajutați să aleg un cadou pentru jumătatea mea cea bună, cu ocazia zilei de 8 martie. Intrați pe Flanco.ro și căutați un un gadget care s-ar potrivi unei femei active. Lăsați apoi link-ul în comentarii și numele produsului, pentru a intra în tragerea la sorți de pe 8 10 martie. Fiecare participant poate înscrie un singur răspuns, trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie rezident în România.

LATER EDIT: Pentru interesul pentru concurs a crescut în ultimele zile și mai ales pentru reducerea suplimentară pentru cei care vor achiziționeze aspiratorul robot este valabilă și după 8 martie, am decis prelungirea concursului până pe 10 martie, cu anunțarea câștigătorului în seara zilei respective. Nu uitați folosiți codul CRISTI10 dacă doriți cumpărați aspiratorul Rowenta cu un discount final de 44%.

LATER EDIT 2: Mulțumesc tuturor pentru idei, în primul rând. și apoi pentru participare. Ați fost la înălțime. Să reușesc eu într-o viață să îi ofer jumătății mele atâtea cadouri. 

În urma tragerii la sorți prin Random.org, premiul va merge la Denisa Bârgău. Sunt curios ce reacție când soția va afla că „a primit” un boiler, Denisa. Oricum, felicitări ție!

490 comentarii

  1. Glik Lucia Maria says:

    Epilator IPL Philips Lumea Advanced SC 1998/00
    https://www.flanco.ro/epilator-ipl-philips-lumea-advanced-sc1998-00.html

  2. Raul says:

    Un cadou potrivit pentru o persoana activa:
    https://www.flanco.ro/smartwatch-amazfit-gts-rose-pink.html
    Activitate monitorizata:
    Puls
    Somn
    Inot
    Sedentarism
    Exercitii fizice

  3. Vasile Petre Gabriel says:

    Uscător de par Remington!!!

    https://www.flanco.ro/uscator-de-par-remington-d5210-2200-w-2-viteze-concentrator-negru.html

    Orice fata ar trebui sa îl folosească cândva 😉

  4. Gherghel Madalina says:

    Tefal One Pot-multicooker, se scurteaza timpul de gatire plus ca nu trebuie sa stai langa oala sa invarti. Pui mancarea si poti pleca linistit, aparatul dupa ce isi termina treaba intra automat in modul de mentinere la cald.
    https://www.flanco.ro/oala-sub-presiune-electrica-multifunctionala-tefal-one-pot-cy505e30-1200-w-6-l-negru-argintiu.html

  5. Zabet Elisabeta Magdalena says:

    https://www.flanco.ro/aspirator-vertical-heinner-sunset-red-hsvc-v22-2rd-0-5-l-22-2-v.html
    Aspirator Vertical Heinner Sunset Red

  6. Perie rotativa Rowenta o ajuta sa se aranjeze mult mai repede pentru o seara frumoasa de 8 Martie.

  7. Codrea Ana says:

    Orce femeie iubeste un telefon nou cred !

  8. Este superb pentru a te aranja repede si frumos pentru o cina romantica de 8 Martie.

  9. dragonuroshu says:

    Smartband fitness Fitbit Inspire 2, HR, Lunar White
    http://www.flanco.ro/smartband-fitness-fitbit-inspire-2-hr-lunar-white.html

  10. Baltig Emanuel says:

    Fiind activa, posibil sa nu aiba prea mult timp de stat in bucatarie. Atunci Oala sub presiune electrica multifunctionala Tefal One Pot ar fi un real ajutor.
    https://www.flanco.ro/oala-sub-presiune-electrica-multifunctionala-tefal-one-pot-cy505e30-1200-w-6-l-negru-argintiu.html

  11. https://www.flanco.ro/oala-sub-presiune-electrica-multifunctionala-tefal-one-pot-cy505e30-1200-w-6-l-negru-argintiu.html
    Oala sub presiune electrica multifunctionala Tefal One Pot CY505E30, 1200 W, 6 L, Negru/Argintiu

  12. Iacob Alexandra says:

    https://www.flanco.ro/placa-de-indreptat-parul-rowenta-sf4012f0-230-grade-invelis-keratina-negru-roz.html
    Pentru o femeie activa, recomand placa de indreptat parul Rowenta SF4012F0. Recomand cu drag, intrucat eu imi indrept tot parul in mai putin de 7 minute cu aceasta minunatie.

  13. Ioana T. says:

    https://www.flanco.ro/smartwatch-fitbit-sense-nfc-lunar-white.html

    Pentru o femeie activa cred ca un fitbit s-ar potrivi de minune.

  14. Ioan BV says:

    Soția folosește foehnul Rowenta și e foarte mulțumită de el. Se usucă repede și are apoi timp să mai facă și altceva.

    https://www.flanco.ro/uscator-de-par-rowenta-cv6065f0-2200-w-2-viteze-3-trepte-de-temperatura-alb.html

  15. Alexandra Dobrica says:

    Bicicleta fitness spinning HouseFit HB 8237 C

  16. Maria Olteanu says:

    https://www.flanco.ro/aparat-de-gatit-cu-aburi-tefal-vc140131-900-w-6-l-negru.html

    Am primit de la fiica mea un aparat de gatit cu aburi și a fost cadoul perfect de Craciun. Cred ca se potriveste oricarei femei care ar vrea sa gateasca sanatos si fara efort.

  17. Pentru o femeie activa s-ar potrivii perfect un smartwatch Samsung Galaxy Active .
    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html

  18. Fiind o femeie activa sigur si-ar dorii sa aiba parte de cat mai multa energie si forta iar cu acest aparat isi poate face cele mai delicioase si hranitoare sucuri:
    https://www.flanco.ro/storcator-de-fructe-si-legume-tefal-ze610d38-800-w-1-2-l-argintiu-negru.html

  19. Unei femei active i s-ar potrivi Bratara fitness fitbit inspire :
    https://www.flanco.ro/smartband-fitness-fitbit-inspire-2-hr-lunar-white.html

  20. Pentru o femeie activa s-ar potrivii un robot de bucatarie Tefal Wizzo care sa o ajute sa termine de gatit cat mai repede pentru a se putea ocupa de activitatile preferate:
    https://www.flanco.ro/robot-de-bucatarie-tefal-wizzo-qb310138-1000-w-7-viteze-turbo-bol-4-l-alb.html

  21. Pentru o femeie activa ar fi util un epilator Braun Silk Epil Beauty Starter kit 4 in 1 pentru a castiga timp si a nu merge la salon:
    https://www.flanco.ro/epilator-braun-silk-epil-beauty-set-5-5-885-starter-kit-4-in-1-28-pensete-2-viteze-umed-uscat-alb-roz.html

  22. GabrielaB says:

    Un ceas Huawei GT2 Pro, eu il folosesc si ma tine in priza.

    https://www.flanco.ro/smartwatch-huawei-gt2-pro-nebula-gray.html

  23. Pentru o femeie activa s-ar potrivii un troler elegant pentru viitoarele calatorii:
    https://www.flanco.ro/troler-lamonza-leopard-multicolor-78-cm.html

  24. Damsa Simida says:

    Umidificator de aer Rowenta HU5220F0, 5.9 l

    https://www.flanco.ro/umidificator-de-aer-rowenta-hu5220f0-5-9-l.html

  25. Ciuturas Leontin Pavel says:

    Pentru o femeie activă un ceas smartwatch Samsung Galaxy Watch Active 2, 44mm, NFC, Pink Gold

    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html

  26. Simina says:

    Smartwatch fitbit as zice eu ca e super fain pentru cadou pentru femeie activa. Eu îl ador!
    https://www.flanco.ro/smartwatch-fitbit-sense-nfc-lunar-white.html

  27. Leca Andreea says:

    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html
    Smartwatch Samsung Galaxy watch active o “bijuterie” ajutatoare pe mana ei

  28. Corina Duca says:

    https://www.flanco.ro/perie-de-indreptat-parul-rowenta-express-air-brush-cf6220f0-1000-w-invelis-ceramic-alb.html
    Perie de îndreptat parul Rowenta Express Air Brush cu înveliș ceramic și benifeciezi apoi de 20% reducere la un al doilea produs de îngrijire personală

  29. Attila says:

    Apple Watch Series SE GPS, 40mm, Gold, Aluminium Case, Pink Sand Sport Band

    https://www.flanco.ro/apple-watch-series-se-gps-40mm-gold-aluminium-case-pink-sand-sport-band.html

  30. Lavinia Marinca says:

    Un cadou potrivit pentru o persoana activa:
    https://www.flanco.ro/smartwatch-amazfit-gts-rose-pink.html
    Activitate monitorizata:
    Puls
    Somn
    Inot
    Sedentarism
    Exercitii fizice

  31. Georgea Dina says:

    Placa de indreptat parul Rowenta SF7460F0, Invelis Cashmere Keratin, 200º

    https://www.flanco.ro/placa-de-indreptat-parul-rowenta-sf7460f0-200-grade-invelis-cashmere-keratin-alb-roz.html

  32. Ionescu Cosmin says:

    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html
    Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active 2, 44mm, NFC, Pink Gold

  33. Emilia Danciu says:

    Smartwatch Samsung Galaxy watch active!

    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html
    Un mare ajutor pentru orice femeie activa , monitorizare puls, somn.