MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu aspiratorul robot ROWENTA

Treburile casnice au fost tot timpul o provocare pentru oamenii foarte activi. Pentru cei care lucrează de dimineață, până seara. Pentru cei care pleacă la serviciu, la întâlniri și nu mai au timp și pentru casă.

Când ne rămâne doar puțin timp liber, vrem să îl ținem pentru noi și căutăm ajutoare pentru tot ce avem de făcut prin casă, inclusiv pentru curățenie.

Unii primesc ajutorul „doamnei Maria” pentru a se asigura că locuința este un mediu sănătos, mai ales acum în pandemie, când lucrăm mai mult de acasă. Alții au apelat la tehnologie pentru un plus de confort și comoditate. Avem astăzi întrerupătoare, termostate, aparate de monitorizare, aspiratoare, frigidere, și chiar dulapuri inteligente.

Dacă în 2019-2020, în bula mea, purificatoarele au fost la mare căutare, în prezent, oamenii din jurul meu au început să se intereseze mai mult de aspiratoarele robot.

Am găsit amuzante câteva postări ale unor prieteni de pe Facebook care se lăudau cu roboții lor de curățenie și cu traseul pe care aspiratorul inteligent îl făcea în casele lor. Postau capturi din aplicația aspiratorului de parca acestea erau ecografiile primului lor născut. Probabil trebuia să inventăm hashtag-ul #MândruDeAspiratorulMeu.

Poate cel mai bun aspirator pentru cei care au animale de companie

Eu am un motan. Poate îl cunoașteți din social media. Are pagina pe Instagram și poate de aceea este mai fițos decât ar trebui. Dar oare putem noi să ne judecăm pisicile? De fapt, nu noi le deținem, ci ele ne au pe noi.

Bizou are tabieturile lui. Ore aproape fixe pentru mese, pentru somn și pentru ieșit afară la joacă. Momentele lui când trage cu ghearele de orice piesă de mobilier. Și lasă păr. Păr pe care la început nu îl suportam, pe care apoi l-am acceptat și căruia, în cele din urmă, i-am declarat război.

Am primit de la Flanco la test un robot ROWENTA Explorer Animal Serie 60 RR7455WH. Un aspirator pentru orice casă, dar mai ales pentru posesorii de animale de companie.

Explorer-ul vine cu o perie specială pentru părul animalelor de companie, denumită sugestiv Perie Animal Turbo. Datorită perilor sintetici și din poliuretan, înfășurarea firelor lungi de păr este redusă, performanțele de aspirare rămânând constante mai mult timp. Este tipul de aspirator care poate fi folosit pentru orice tip de suprafață, fie că vorbim de parchet, gresie sau covoare.

Modelul este și cel mai subțire aspirator robot din gama sa, de doar 6 centimetri înălțime, ceea ce este un real avantaj pentru accesul sub orice fel de mobilier jos: canapea, pat sau masă.

Sistemul de navigație al aspiratorului robot are 3 moduri de curățare, care sunt ghidate de un giroscop și camere laterale.

Modurile de navigare sunt:
Modul Metodic – pentru acoperirea optimă a întregii suprafețe, modul standard.
Modul Precis – pentru a porni dintr-un punct și continuă aspirarea în cerc, pentru a aspira cel mai eficient într-o spirală. Acest mod este recomandat pentru momentul în care de exemplu cad firimituri
Modul Margine – care ghidează aspiratorul robot pentru a curăța pe lângă pereți și plinte.

Aspiratorul detectează inteligent tipul podelei și ajustează automat puterea de aspirare pentru eficiență maximă. Știe deci când trebuie să aspire un covor, atunci când este pe gresie sau a ajuns pe parchet. Puterea de aspirare poate fi setată, bineînțeles și din aplicația mobilă.

Pentru că animalele nu se șterg tot timpul pe lăbuțe înainte de a intra în casă, Explorer-ul este prevăzut și cu un mop și un mic rezervor de apă. Atunci când vrem să spelăm și să aspirăm în același timp, putem deci folosi mopul.

Aplicația mobilă și conectarea

Robotul se conectează ușor la telefonul mobil. Trebuie doar să apăsăm un buton, să apropiem telefonul de robot și conexiunea e realizată. Înainte de asta, instalăm aplicația Rowenta Robots, cu care vom controla aspiratorul, unde vom face setările pentru curățenie, unde stabilim pe ce suprafețe trebuie să aspire și pe care să spele.

Tot din aplicație putem crea câteva scenarii pentru robot: să aspire luni dimineața la ora 7:00, ca să fim siguri că ne trezim să plecăm la birou. Bine, la 9:00, mai degrabă. Sau putem să îl programăm cât suntem la birou să își facă treaba până revenim acasă.

Mai mult, robotul ROWENTA se conectează și cu asistenții virtuali, Google și Alexa, ceea ce ne ajută când suntem acasă și am lăsat telefoanele pe undeva. Vorbim cu el să se pună pe treabă.

Autonomia robotului este de 90 de minute la aspirare.Cred că în 90 de minute termină de aspirat și cel mai vast apartament. La mine, e de ajuns. Am un apartament normal. Și oricum dacă rămâne fără baterie, se duce singur să se încarce și apoi își reia munca imediat.

Motanul crede că îi fac în ciudă, că i-am adus un dușman în casă. Se uită la el și apoi pleacă în ultimul colț al casei, știind că robotul nu va ajunge acolo. Nu ajunge pentru că nu l-am trimis eu încă.

Cumpără acum un aspirator robot de pe site-ul Flanco cu un extra-discount de 10%, fata de cel oferit deja pe site, folosind codul CRISTI10.

Câștigă un aspirator robot ROWENTA (CONCURS INCHEIAT)

Pentru că suntem la început de primăvară, în săptămâna când oferim și primim cadouri, organizez alături de Flanco și ROWENTA un concurs ce are ca premiu exact robotul pe care eu l-am testat. Nu pe al meu, ci unul nou-nouț. E același model.

Tot ce trebuie să faceți este să mă ajutați să aleg un cadou pentru jumătatea mea cea bună, cu ocazia zilei de 8 martie. Intrați pe Flanco.ro și căutați un un gadget care s-ar potrivi unei femei active. Lăsați apoi link-ul în comentarii și numele produsului, pentru a intra în tragerea la sorți de pe 8 10 martie. Fiecare participant poate înscrie un singur răspuns, trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie rezident în România.

LATER EDIT: Pentru interesul pentru concurs a crescut în ultimele zile și mai ales pentru reducerea suplimentară pentru cei care vor achiziționeze aspiratorul robot este valabilă și după 8 martie, am decis prelungirea concursului până pe 10 martie, cu anunțarea câștigătorului în seara zilei respective. Nu uitați folosiți codul CRISTI10 dacă doriți cumpărați aspiratorul Rowenta cu un discount final de 44%.

LATER EDIT 2: Mulțumesc tuturor pentru idei, în primul rând. și apoi pentru participare. Ați fost la înălțime. Să reușesc eu într-o viață să îi ofer jumătății mele atâtea cadouri. 

În urma tragerii la sorți prin Random.org, premiul va merge la Denisa Bârgău. Sunt curios ce reacție când soția va afla că „a primit” un boiler, Denisa. Oricum, felicitări ție!

490 comentarii

  1. Maria Rusu says:

    Un espressor care sa asigure energia pt intreaga zi: https://www.flanco.ro/automat-de-cafea-de-longhi-ecam22110-1-8-l-negru.html

  2. Szabo Irina Monika says:

    Pentru o femeie activă eu recomand Smartwatch Amazfit GTS, Vermilion Orange.
    https://www.flanco.ro/smartwatch-amazfit-gts-vermilion-orange.html
    La mulți ani cu sănătate tuturor femeilor!
    ❤️

  3. Salut. Pentru o persoana activa este necesar un smartwatch ,care are exact funcțiile de monitorizare de activități (GPS,alergat,înot etc) plus busola pentru orientare . Nu mai trebuie sa spun de functia de monitorizare somn care este esențiala pentru persoane active :
    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html
    Mulțumesc

  4. Marius Geambasu says:

    Un dispozitiv necesar pentru o persoana activa este un smartwatch :
    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html
    Multumesc

  5. Pentru cineva activ este necesar un expresor bun de cafea pentru un plus de energie : https://www.flanco.ro/espressor-automat-philips-series-5000-ep5360-10-1-8-l-15-bar-negru.html

  6. Noemi says:

    https://www.flanco.ro/prajitor-de-paine-russell-hobbs-retro-ribbon-21680-56-1200-w-2-felii-rosu.html pentru dimineți grăbite, cand vrei un mic dejun rapid cu un strop retro

  7. Smartband fitness Fitbit Inspire 2, HR, Lunar White

  8. Marin Ionut says:

    Smartwatch Fitbit Sense, NFC, Carbon
    https://www.flanco.ro/smartwatch-fitbit-sense-nfc-carbon.html

  9. Claudia O says:

    Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active 2, 40mm, NFC, Pink Gold
    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-40mm-nfc-pink-gold.html

  10. Ciuciu Crin says:

    Sunt de parere ca o femeie ar fi foarte fericita daca ar primi cadou o masina de spalat vase! https://www.flanco.ro/masina-de-spalat-vase-slim-beko-dfs26024x-10-seturi-6-programe-clasa-e.html

  11. Adone says:

    Un gadget potrivit oricand pentru o femeie activa este un smartband (https://www.flanco.ro/smartband-fitness-samsung-galaxy-fit-2-rosu.html.
    Acest smartband de la Samsung are un design placut, este foarte util datorita functiilor sale multiple si este rezistent la apa.

  12. Nistor Paulina Mariana says:

    Espressor automat Delonghi, pentru un inceput de zi excelent.
    https://www.flanco.ro/espressor-automat-delonghi-magnifica-s-ecam-23-260-b-1450-w-1-8-l-15-bar-negru.html

  13. Vintilă Ana-Maria says:

    Smartband fitness Fitbit Inspire 2, HR, Lunar White
    https://www.flanco.ro/smartband-fitness-fitbit-inspire-2-hr-lunar-white.html

  14. Marcu Maria Cristina says:

    Smartband fitness Fitbit Inspire 2, HR, Lunar White

    https://www.flanco.ro/smartband-fitness-fitbit-inspire-2-hr-lunar-white.html

  15. Daniela Ganea says:

    O trotineta electrica ar ajuta sa ajungă mai ușor unde are nevoie
    https://www.flanco.ro/trotineta-electrica-xiaomi-mi-pro-2-autonomie-45-km-25-km-h-negru.html

  16. Placa de par Rowenta

  17. Anda Gabriela Moc says:

    Pentru o femeie activa cred ca acesta ar fi cadoul ideal. Mie mi-ar plăcea f mult!
    La mulți ani tuturor femeilor!
    https://www.flanco.ro/pachet-trotineta-electrica-xiaomi-mi-pro-2-autonomie-45-km-25-km-h-negru-smartwatch-amazfit-pace-rosu.html

  18. O femeie activa are nevoie de un tel activ si super bun https://www.flanco.ro/telefon-mobil-apple-iphone-12-pro-max-5g-256gb-pacific-blue.html. Un mobil apple-iphone 12 pro max este perfect

  19. Am vrut să îți sugerez un aparat pentr maasaj, dar cum nu am găsit niciunul pe Flanco.ro îți las link către un boiler. Aud că în București orice sursă de apă caldă/căldură îți aduce extra points. :))

    https://www.flanco.ro/boiler-electric-ariston-lydos-r-80-v-1-8k-eu-80-l.html

  20. Cristia says:

    Aș zice că un e-book reader pentru micile pauze dintr-o zi foarte activă, care să îi aducă puțină hrană pt suflet. 🙂
    https://www.flanco.ro/ebook-reader-kindle-2019-6-8gb-wi-fi-alb.html

  21. Daniela Ciucă says:

    Orice femeie are nevoie în viata ei de un uscător de par care usucă dar și protejează în același timp, parul. Pe lângă aceste funcții, este cu adevărat o povara sa găsești un uscător ce are și un difuzor pentru parul creț suficient de potrivit atât pentru lar lung cât și scurt. În plus, treptele de căldură sunt absolut necesare pentru a-ți proteja parul în timpul uscării.

    https://www.flanco.ro/uscător-de-par-rowenta-compact-pro-cv4721f0-2200-w-3-trepte-temperatura-2-viteze-negru-crem.html

  22. Gagiu Constanța Pușa Raisa says:

    Pentru o doamna activa cu multe preocupări zilnice ,o persoana care trebuie să știe tot timpul ce are de făcut și timpul limitat ,cred că acest Smartwatch frumos și multifuncțional ar incanta-o .
    Mie îmi place mult
    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html

  23. Vasile ionut says:

    Epilator IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 si chiar poate fi un gadget cadou 🙂

    https://www.flanco.ro/epilator-ipl-philips-lumea-prestige-bri956-00.html

  24. Pasache Silvia says:

    Multicookerul cred ca e ideal in zilele noastre.

    https://www.flanco.ro/multicooker-tefal-fuzzy-logic-rk705138-600-w-5-l.html

  25. Tanase Elena says:

    https://www.flanco.ro/incarcator-wireless-hama-fc5-alu-alb.html Incarcator wireless Hama FC5 Alu, Alb

  26. Cladoveanu Bogdan says:

    Televizor Smart OLED, LG OLED55BX3LB, 139 cm, Ultra HD 4K -> https://www.flanco.ro/televizor-smart-oled-lg-oled55bx3lb-139-cm-ultra-hd-4k.html

    Pe o canapea confortabila uitându-vă la un film bun, dupa o zi obositoarea la serviciu.

  27. Izina Alice says:

    Pentru mine acesta a fost cel mai practic si frumos cadou. De un an de zile o ridic în slăvi, face treaba Dumnezeiască și am timp să fiu activă pentru mine nu pentru vase si treburi casnice. Si pentru că mereu vrei ce-i mai bun, îți permiți să îi iei jumătății tale cea bună, ce e mai bun! Asta în cazul în care nu i-ai luat deja! https://www.flanco.ro/masina-de-spalat-vase-incorporabila-beko-dis35020-10-seturi-5-programe-clasa-e.html

  28. Adina Tulceanu says:

    https://www.flanco.ro/smartwatch-samsung-galaxy-watch-active-2-44mm-nfc-pink-gold.html Cred că este foarte util pentru o persoană activă.

  29. Grintoiu Beatrice says:

    Pentru o femeie activa recomand https://www.flanco.ro/banda-alergare-electrica-ecofit-m100s.html

  30. Irina Bortos says:

    O boxa portabila JBL Pulse 4, 360 LED, PartyBoost, Bluetooth, Alba, care ofera in timpul noptii un spectacol luminos cu LED de 360 de grade, cu o rezolutie uimitoare.

    https://www.flanco.ro/boxa-portabila-jbl-pulse-4-360-led-partyboost-bluetooth-alb.html