MANAFU*

Abonamente Evensys

Muzeul amintirilor noastre din primul an de pandemie

În ultimul an, ne-am împrietenit mai mult cu noi, cu cei apropiați și chiar cu locuințele noastre. Restricțiile, temerile, spiritul de autoconservare ne-au ținut mai mult în casă. Am fost în siguranță. În ultimul an însă am simțit și un val de emoții și trăiri, așa cum nu am mai simțit înainte. O avalanșă de stări care ne ridicau și ne coborau moralul precum un rollercoaster. 

Un an mai târziu, cineva s-a gândit să facă un muzeu al stărilor noastre din primul an de pandemie. Un muzeu care strânge obiecte reprezentative în viața noastră din 2020. Un muzeu la care oricine poate contribui cu ceva.

Un mic ceva sau mare ceva. Sacoșa de rafie cu care mergeam la cumpărături, prima mască purtată sau poate masca pe care a purtat-o cel mai mult, lucruri uitate undeva pe o etajeră sau într-un sertar, pentru că pur și simplu nu le mai foloseam, oglinda în care ne priveam zi de zi. Orice obiect pe care noi îl asociem cu trăirile din lockdown și din restul anului. 

Muzeul se numește Identitati fragile și deja a început să primească obiecte, fie ca donații, fie cu titlu de împrumut. Aceste obiecte vor fi expuse atât online, cât și offline, în formă fizică, la Scena 9, în perioada 15 mai – 15 iunie. Lansarea va fi la Noaptea Muzeelor.

Dacă dorești să fii unul dintre „expozanți” și să împărtășești experiența ta, te invit să completezi formularul de aici. Mai departe cineva se va ocupa ca obiectul să ajungă cu bine la muzeu.

1 comentariu

  1. Costin says:

    Trimitem! ❤️

Comentează