MANAFU*

Abonamente Evensys

Fundația Vodafone oferă 5 milioane de lei pentru renovarea și dotarea secțiilor de nou-născuți

Fundația Vodafone România a creat „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinat renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară.

Fondul va fi de de 5 milioane de lei, iar pentru suplimentarea sa, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri. Cetățenii și companiile pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit către fon. Pot fi făcute de asemenea donații prin SMS.

Organizațiile neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală sunt invitate să trimită propuneri de proiecte pentru a accesa „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”. Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie.

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donațiile se pot face accesând: acest link sau prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Comentează