MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum poți descărca aplicațiile dorite pe un telefon Huawei

Huawei pune acum un accent foarte mare pe AppGallery, principalul centru de descărcare al aplicațiilor pe telefoanele sale. Aici utilizatorii pot găsi toate aplicațiile de care au nevoie, de la rețele sociale, la aplicațiile de plată prin NFC sau aplicațiile băncii, chiar și aplicațiile de vizionat filme online etc.

Huawei și-a propus să crească ecosistemul AppGallery, să îl facă mai deschis, mai accesibil și cât mai intuitiv, atât pentru posesorii de terminale mai vechi, cât și pentru cei care achiziționează dispozitive noi. Magazinul de aplicații este disponibil în 170 de țări și acoperă peste 580 de milioane de utilizatori activi lunar. Numai în 2021, au fost 432 de miliarde de descărcări din AppGallery.

Pentru publicul din România, pe telefoanele Huawei sunt peste 3.000 de aplicații locale, de la știri, la muzică, filme, aplicațiile de livrare de mâncare etc. Mai mult, unele dintre cele mai utilizate aplicații de către români sunt deja în AppGallery: Bolt, Tiktok, Revolut, AboutYou, Telegram, Altex, Carrefour, Lidl/Lidl Plus, Kaufland, elefant.ro, BT Pay, George Romania, YOU BRD, CEC Bank, My Vodafone Romania, My Orange Romania, MyAccount Telekom, DIGI.ro și altele.

Aplicațiile Google sunt disponibile pe telefoanele Huawei prin aplicația Gspace. Deși vorbim de un pas în plus față de instalările obișnuite, totul merge foarte ușor. Gspace se comportă ca un hub, unde sunt adunate aplicațiile Google: Gmail,  Google Maps, Drive, Photos, YouTube și altele, precum Uber, una dintre cele mai folosite aplicații de taxi.

Practic, AppGallery și Gspace oferă împreună acces utilizatorilor la cele mai populare aplicații din lume.

Cum descarci YouTube pe un telefon Huawei

Am avut la dispoziție, pentru câteva zile, un telefon HUAWEI nova Y70 pentru a testa AppGallery și Gspace și experiența oferită de producător utilizatorilor. Telefonul are o baterie generoasă de 6000 mAh, care necesită încărcare de doar două ori pe săptămână, un ecran generos de 6,7 inch și o conectivitate foarte bună, pentru orice aplicație.

Chiar de la prima pornire a telefonului, acesta te întreabă la fiecare pas și îți explică la fiecare accesare de aplicație ce drepturi are și ce permisiuni sunt necesare pentru a funcționa. Având această opțiune, utilizatorul se poate simți tot timpul în control și astfel poate decide singur dacă aplicația este potrivită pentru el sau nu dorește să îi acorde anumite drepturi.

După ce descarci aplicația Gspace din AppGallery, cauți aplicația YouTube. Click pe ea și o instalezi rapid după ce te loghezi cu contul de Google. După ce s-a instalat în telefon, poți crea un shortcut apăsând lung pe iconița aplicației și astfel o ai pe ecranul telefonului.

Iar dacă vrei să nu ți se oprească muzica când se închide ecranul, poți folosi aplicația YouTube Vanced, care redă în fundal orice clip și sincronizează în timp real recomandările și istoricul cu contul tău de YouTube. O găsești în AppGallery.

Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește descărcarea aplicațiilor pe un telefon Huawei, poți accesa codul QR de mai jos care te va duce pe un cont de Whatsapp pentru suport din partea echipei AppGallery.

6 comentarii

  1. Dan says:

    Multumim pentru informatii!

  2. Cojocaru says:

    Exista alternative la AppStore, cautati, unele sunt in dezvoltare. La fel si la diverse servicii Google, sunt alternative. Pentru ca este o “piaţă multipolară” ! Vorba lui Xi, parca “internetul era vestul salbatic” până acu .

  3. Alex C says:

    Google Store, un incovenient de scurta durata pentru ca sunt alternative. Este un concurent evident aceasta companie!

  4. Petru C says:

    Dar nu aveti nevoie de aplicatii pentru instalare gen Store. Descarcati de pe platforma fisierul apk a producatorului, verificati/scanati, citiţi rewiev sa nu fie malitios ! A sunteti comozi, atunci costa, platiti cu big data !

  5. Alex C says:

    Plusuri:
    – bateria, incarcata acum 2 zile, am vreo 3 ore ecran activ, mai are 55%, trageti concluzia;
    – are functia de redare pe display wireless, direct, apesi doar butonul din bara de stare, practic proiectezi pe TV ecranul telefonului;
    – lipsa google a fost cea mai placuta experienta, appgalerry huawei e cam acelasi lucru, am gasit cam toate aplicatiile (banca, card bonuri, facebook, messenger, orange, vodafone, etc) practic am clonat telefonul vechi (cu aplicatia phone clone preinstalata), un Samsung A50 inclusiv WhattsApp (exista un tutorial de 5 minute pe youtube cum recuperezi backup din contul google) Waze, zedge, etc SI ATENTIE fara sa trebuiasca un cont HUAWEI;
    – are office, translator, harti, galerie, health, etc, preinstalate, am instalat youtubevanced instant;
    – camera face fotografii excelente pe lumina, mai mult decat decente pe lumina slaba;
    – Aplicatiile merg perfect, instant de la atingere, are folie aplicata din fabrica, port jack 3.5 mm;
    – incarcarea rapida de 22.5W se incarca 100% intr-o ora si 30 minute (de la 10%), are niste optiuni de optimizare si prelungire durata de viata baterie, momentan le-am dezactivat, nu incarca 100% si vreau sa testez acumulatorul.
    Minusuri:
    – mult bloatware (o gramada de aplicatii inutile preinstalate);
    – nu are functia “Double tap to wake”, pt mine un mare minus, compenseaza in schimb cu aprinderea ecranului la ridicarea telefonului (daca activezi);
    – nu am putut seta adresa de yahoomail pe aplicatia email a telefonului, s-a rezolvat prin instalarea aplicatiei de la yahoo;
    – nu a avut husa transparenta in pachet, desi am vazut unboxing pe alt site si era inclusa;
    In concluzie, la pretul platit si pentru nevoile mele (fara gaming) este un telefon excelent, desi sunt “fan” Xiaomi, (in familie avem toti Xiaomi, doar A50-ul ratacit la mine) am ales acest telefon pt baterie si pret (Xiaomi incep sa devina “vedete” si cresc preturile enorm, vezi seria 12) iar provocarea “fara google” pe care am testat-o la pret mic, a fost o surpriza neasteptat de placuta.

  6. […] AppGallery, principalul centru de descărcare al aplicațiilor pe terminalele Huawei. În acel articol, am arătat cât de ușor putem instala YouTube prin aplicația Gspace din […]

Comentează