MANAFU*

Abonamente Evensys

10 parfumuri pentru bărbați de încercat în 2023

Au trecut deja vremurile când cumpăram un parfum sau un deodorant și ne declaram îndrăgostiți pe viață de mirosul lui. Vremuri când Brut, Old Spice, Malizia și Denim erau pe buzele tuturor și pe fiecare etajeră din casele noastre. Acum avem mult mai multe opțiuni.

Specialiștii spun că parfumurile au un efect diferit în sezoane diferite. Stiliștii, la rândul lor, spun că parfumurile trebuie alese și în funcție de ocazie. Până și Inteligența Artificială ne găsește cel puțin 5 criterii prin care să ne alegem parfumurile. Iar dacă scriem simplu „parfumuri bărbați” pe ChatGPT, primim în doar 10 secunde cel puțin 6 recomandări bune de încercat.

Pentru că ne apropiem de un nou sezon, m-am gândit să vă recomand, prin Inteligență Umană, 5 parfumuri pe care le puteți încerca anul acesta și 5 parfumuri pe care nu le-am testat până acum, ce se bucură de laude prin diverse topuri.

Am acum 5 parfumuri acasă, pe care le port în funcție de ocazie, activitate și vremea de afară. Pe cele mai multe le-am descoperit în ultimul an. Mi-am dat seama că îmi place mai nou să ies din rutina unor sticluțe celebre și să mă „aventurez” după mirosuri noi, deși tind să merg mereu spre zona „lemnoasă”.

5 parfumuri recomandate de mine

Sunt în mare parfumuri pe care le cunosc de ani buni, care se disting sau au ceva aparte. Bine, știu că de cele mai multe ori contează preferințele personale, dar putem încerca din când în când,  de curiozitate, ceva nou.

Abercrombie & Fitch Fierce

Un clasic american, cu o semnătură inconfundabilă, copiată de alții
(Aromatic, Lemnos)

Maison Margiela Jazz Club

Un must have cu note de tutun, rom și ulei de vetiver
(Oriental, Lemnos)

Tom Ford Grey Vetiver

Memorabil, ca de altfel toată familia din care face parte
(Lemnos, Condimentat)

Calvin Klein Eternity Aqua for Men

E tot ce trebuie pentru zilele fierbinți de vară
(Acvatic, Lemnos)

Comme des Garcons Series 3 Incense: Zagorsk

Surpriza unisex a acestui an, perfect pentru vremea rece
(Oriental, Lemnos)

5 parfumuri recomandate de alții

Mai nou, fac research online, unde găsesc multe review-uri și selecții create de specialiști, dar mai ales o ofertă mare și diversă. Dintre cele mai recomandate parfumuri de bărbați pentru 2023, le-am ales pe cele care mi s-au părut mai interesante și aproape de stilul meu.

 

Blu Atlas Atlantis

Chanel Bleu de Chanel

Yves Saint Laurent Y

Dior Homme

Versace Eros

O mențiune specială

Creatorii de parfumuri de bărbați caută să ne atragă atenția și prin ambalaje ieșite din comun. Sunt legendare sticlele lui Jean Paul Gaultier, de pildă. Deși am fost mereu atras să cumpăr un parfum după ambalaj, nu am făcut-o niciodată. O fac însă acum cu John Varvatos Artisan. E prea tare sticla!

Apropo, Brut, Old Spice, Malizia, Denim sunt și ele pe eMAG, într-o secțiune de parfumuri pentru bărbați, bogată cu branduri de nișă sau mai puțin cunoscute, dar apreciate de public.

1 comentariu

  1. AutoHabit says:

    Dior e cel mai tare

Comentează