MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde găsim cele mai multe jocuri de societate


Într-o Eră a conectivitatii și tehnologiei, poate părea ciudat să vezi un grup de tineri în jurul unei mese, jucând jocuri de societate. De la banalele cărți la jocuri de strategie sofisticate. I-am văzut atât în țară, cât și în străinătate. Sunt foarte pasionați și cuprinși de jocul ales și au o energie aparte, când îi privești într-o cafenea de centru vechi sau chiar într-un bar specializat pe jocuri.

eMAG tocmai a lansat cel mai mare magazin de jucării din România. Online, firește. În oferta Toys Shop intră acum peste 250.000 de produse de la 5.000 de branduri, cam câte ai găsi în patru hipermarketuri de jucării și de șapte ori mai multe decât în orice magazin online de profil din România. Între toate acestea sunt și peste 13.000 de jocuri de societate, ceea ce ne confirmă un mare interes al oamenilor pentru conectarea și socializarea prin jocuri, dincolo de multele ore petrecute pe telefoane smart, tablete sau calculatoare.

Într-un top internațional al celor mai populare jocuri de societate, dacă dăm la o parte șahul, damele și tablele, care au apărut acum sute sau chiar mii de ani, regăsim titluri devenite clasice, precum Monopoly, Scrabble, Battleship, Trivia Pursuit, Catan, Othello sau Risk. Apropo, le găsiți pe toate, în diverse opțiuni, pe eMAG.

Alături de „clasici”, trebuie menționate și jocurile de „ultimă generație”, care au animat serile multor grupuri de prieteni. Exploding Kittens este un bun exemplu aici, mai ales că are și o poveste frumoasă. Lansat printr-o campanie pe site-ul de crowdfunding Kickstarter, jocul a strâns 8,8 milioane de dolari de la aproape 220.000 de entuziaști, în 2015. Recent, Netflix a anunțat că va lansa un joc video și un serial TV inspirat de Exploding Kittens. Jocul este un fel de ruletă rusească, unde jucătorii trag mai multe cărți până când cineva trage pisica explozivă.

Alte jocuri populare în ultimii ani sunt Cards Against Humanity, Unstable Unicorns, Activity, What Do You Meme?. La fel, le găsiți și pe acestea în Toys Store, alături jocuri vechi din copilăria noastră: Nu te supăra frate, Dacii și Romanii sau Țintar.

eMAG a ales cel mai bun moment pentru a lansa Toys Shop, chiar înainte de sezonul cadourilor de iarnă. Conform datelor companiei, un client eMAG cheltuie aproximativ 165 de lei pentru achiziția de jucării în sezonul de shopping, cu 16% mai mult față de alte perioade ale anului.

1 comentariu

  1. Andrey says:

    Am achizitionat recent de la ei jocul de trivia in familie. Foarte interesant

Comentează