MANAFU*

Abonamente Evensys

4G pe intelesul tuturor

U+ 4G LTE_ Infographic for national Branch Display from J.S.Ahn on Vimeo.

A crescut inima in noi dupa licitatia licentelor 4G. Ne sticlesc ochii si ne suna in cap “Precious! Precious!”, cand ne gandim ca in cotombrie vom avea iPhone 5 in Romania.

Cea mai mare licitaţie telecom organizată până acum în România aduce statului 682,1 de milioane euro , sub estimările iniţiale de peste 700 milioane euro , în joc fiind frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz. Cei 5 operatori participanţi la licitaţie (Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom) şi-au adjudecat 485 de MHz în aceste benzi, cantitatea de spectru disponibilă pentru comunicaţii mobile crescând cu 77%. (sursa)

Radu Dumitru are un post mai interesant decat stirea de ieri, in care ne arata ce capabilitati au operatori si cu ce se mananca exact 4G in Romania. Evident, cei mai multi consumatori nu sunt interesati de aspectele ingineresti. Ei vor iPhone 5 si viteza 4G din 2013.

Eu m-am gandit sa va arat ce insemana 4G pe intelesul tuturor. De aceea va invit sa acordati cateva minute clipului de mai sus. Este o dovada simpla a avantajelor cu care vine 4G-ul.

4 comentarii

  1. Razvan says:

    Deci…inafara de viteza de doua ori mai mare, cu ce vine nou?
    Ori trebuie sa ma uit a doua oara la video, poate mi-a scapat ceva.

  2. Artagos says:

    Am închis ala într-un final, dacă mă uitam până la sfârşit cred că făceam seppuku. 😀

  3. Ideea era sa vezi cat rezisti si daca intelegi ce e 4G din el. Lucrurile astea ar trebui sa fie usor de intele in orice limba ar fi videographic-ul. 🙂

  4. cristian says:

    o acoperire si o viteza mai mare.. in rest nu avs vedea ce are in plus fata de 3G

Comentează