MANAFU*

Abonamente Evensys

Jucatorii mari din retail deschid usa comertului online

Ziceam de curand ca 2013 va fi anul intrarii marilor jucatori in e-commerce. Cel mai bun exemplu este METRO, care si-a deschis magazinul online in 2012 si cauta acum sa creasca acest canal de vanzari. La inceput de an, Dedeman isi declara intentia de a vinde online in judetul Bacau. Zilele trecute Cora a anuntat ca pregateste lansarea unui proiect (CoraDrive) prin care produsele pot fi comandate online si ridicate de la magazin.

Zoso subliniaza cateva provocari ale serviciului pregatit de Cora. Eu ii vad partea buna. In primul rand, este un prim pas catre livrare directa la domiciliu. Exista cateva initiative de supermarket online, dar nu pot numi inca un mare succes pe aceasta nisa. Brandul Cora e foarte puternic, baza de date stransa cu Cardul Cora e foarte valoroasa, putere de promovare exista, deci sunt mari sanse sa devina un model si pentru altii. Daca va avea succes, fireste.

Apreciez apoi faptul ca imi “salveaza” timp. Si bani. Era o vreme in care stateam si 2 ore intr-un hypermarket. Acum petrec sub o ora. Cu CoraDrive voi reusi sa economisesc mai mult. E valabil si pentru bugetul personal. Daca voi face comanda online, scad sansele de a cumpara lucruri din impuls. Cred insa ca vor veni cei de la Cora cu o idee sa ne mai bage cate ceva in plus in cos.

Cred ca in acest moment vorbim mult de educarea romanilor de a cumpara online. METRO si Cora contribuie la educatie. Nu ma astept la cozi la CoraDrive si nici vanzari in procente semnificative. Pentru ca ma numar printre cei care mereu nu au timp, cei doi retaileri imi vor oferi ore in plus, asa cum platile online pentru utilitati ma scutesc de cativa ani buni de drumuri si cozi inutile.

8 comentarii

  1. […] Manafu spune ca e de bine si vede partea plina a paharului. Eu am inceput sa am experiente atit de rele cu anumite magazine incit presimt ca le evit si pe online. […]

  2. Sorin says:

    Salveaza timp, intr-adevar. Si inca un aspect important : legea iti permite sa returnezi produsul in 10 zile lucratoare. Ai deci la dispozitie doua saptamani in care poti testa ceea ce ai cumparat si in cazul in care nu esti multumit (din diverse motive subiective gen “nu-mi place nuanta” sau”nu da bine in coltul asta al camerei”sau “parca e cam zgomotos”) poti returna produsul fara justificari primind banii inapoi. In retailul clasic trebuie sa dovedesti oarece neconformitati ca sa poti obtine inlocuirea produsului cu unul similar – si nicidecum restituirea banilor.

  3. cotos says:

    In 2009 am ajuns in Londra, am fost uimit cand mi s-a spus ca pot comanda online si sa ridic din magazin. Dupa 8 luni petrecuti acolo m-am intors acasa, iar in 2013 am reusit sa trecem si noi pe acelasi sistem. Desi e doar un inceput, eu cred ca asta va fi viitorul.

  4. edward says:

    @Sorin: Legea nu se aplica in acest caz. Produsele le ridici tu de la ei si nu este comert la distanta (daca se livra prin curier se aplica legea). Mai sunt unii retaileri care au optiunea de ridicare de la sediu si nu accepta sa returnezi produsul in 10 zile pe motiv ca la ridicare puteai sa vezi/verifici produsul. Si acuma sincer, nu cred ca o sa cumpere cineva laptopuri sau haine, ci mai degraba consumabile (mancare, produse de curatenie, etc.)

  5. skrum says:

    intrăm într-o nouă epocă, când o să ne alegem de acasă toate produsele, ba chiar, prevăd, anumite electrocasnice (frigiderul de ex.) vor face ele alegerea pentru noi trimiţând direct comanda la magazin, astfel încât să nu ne mai pierdem timpul cu tot felul de liste, gen ce lipseşte din frigider.

  6. […] Ziceam de curand ca 2013 va fi anul intrarii marilor jucatori in e-commerce.  […]

  7. […] la inceput de an ca 2013 este anul intrarii marilor retaileri (clasici) in mediul online. De atunci, am mai bifat o […]

  8. […] IT&C / Gadgets. – foto.sosho, transforma iPhone-ul din dotare intr-o camera foto compacta! – Nikolai Beckers, noul CEO COSMOTE Romania si Romtelecom – Lansari: germanos.ro – Review HTC One, lansat azi in Romania – Samsung lanseaza Galaxy S4 – Orange si Vodafone aduc BlackBerry Z10 – Jucatorii mari din retail deschid usa comertului online […]

Comentează