MANAFU*

Abonamente Evensys

Facebook scoate in fata Graph Search

graph-search

Eu tot sper ca e o pacaleala de 1 aprilie, desi Facebook pare destul de serios cu schimbarea de astazi. Nu am gasit alte mentiuni, de aceea pun “miscarea” sub semnul intrebarii. Facebook a introdus fortat Graph Search in conturile noastre dupa o perioada de beta testing. Dupa cum vedeti in imaginea alaturata si probabil in conturile voastre, meniul orizontal e schimbat total.

Cererile de prietenie, mesajele private si notificarile au fost mutate in partea dreapta a meniului. Tot acolo sunt si link-ul catre homepage si optiunile de gestionare a postarilor si a reclamelor. In stanga, Facebook pune Graph Search, insa iti trebuie un pic de timp (iti arata de fapt tutorialul) sa te prinzi ca acolo e un box de cautare. Ma intreb daca un average user isi va da seama ca acolo e noul search.

Dupa lansarea noului Timeline cu coloana de continut personala plasata in dreapta paginii si dupa acest nou meniu, ma gandesc ca Facebook se relanseaza optimizat pentru natiile care citesc de la dreapta la stanga.

12 comentarii

  1. Dan Pandrea says:

    Sa-mi para rau ca am ramas nepacalit? La mine nu-i nicio schimbare.

  2. Am testat Graph Search… e interesant.
    Poti gasi unele chestii foarte repede… dar de asemenea unele aspecte din ele nu sunt deloc optimizate.

    Totusi la filtre despre prieteni, poze si evenimente mi se pare super bine pus la punct. 1 Aprilie sau chiar un beta testing “promovat” ca farsa de 1 Aprilie?:)

  3. Facebook a început să introducă Graph Search-ul de prin Martie. Tot vedeam în newsfeed X has now got Graph Search, deci nu cred că e o păcăleală de 1 Aprilie. Așa și cu timeline-ul. L-am avut timp de două zile la câteva săptămâni după anunțul oficial, apoi a dispărut. A reapărut tot pentru două zile în faza în care deja îl propagau la useri și iar a dispărut, până acum două săptămâni în care a reapărut brusc.

  4. Carina says:

    La mine nu au introdus inca Graph Search-ul, desi m-am inscris de ceva timp pe lista de asteptare. Nici noul News Feed, nici noul Timeline… Dar am vazut pe alte conturi cum arata si nu mi se pare rau. Cu noul News Feed probabil imi va fi mai greu sa ma obisnuiesc, dar Timeline-ul mi se pare mai intuitiv in varianta noua.

  5. Ah. Deja au dat drumul la newsfeed. https://www.facebook.com/about/newsfeed, la sfârșit îți spune câți dintre oamenii din listă au primit momentan noul newsfeed.

  6. Crina says:

    La mine nu merge! 🙁

  7. Eu il am din ianuarie si am inceput deja sa ii gasesc utilitatea si il folosesc des 🙂 http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/facebook-liber-la-graph-search/

  8. sabina, tu l-ai activat atunci. acum insa e activ la toti cei care au cerut beta test si nu il activasera intre timp. inteleg ca nu toti useri il au. se intampla probabil ca la cover photo. pana la urma il vor baga a toti.

  9. Graph Search nu va fi opţional, deci va fi activ pentru toată lumea în viitorul apropiat. Şi arată exact ca în imaginea din articol, butoanele de sus se mută în dreapta, iar căsuţa de search va fi în focus

  10. Marian S says:

    Dragilor, să nu vă fi păcălit vreunul cu phishing!!!
    La mine e la fel ca anul trecut. Probabil din cauză că îi acord exact atenţia pe care o merită, adică o logare la 2-3 zile.

  11. Alex, eu nu il activasem. Am cerut acces dar nu l-am activat. Acum mi l-au “bagat” automat. Pacat ca boxul de search nu e atat de vizibil.

  12. ovi says:

    ok ok…il baga la toti…intrebarea mea personala e cum il scot?nu ma intereseaza ca e util sau nu…eu nu il vreau. stie cineva cum se scoate;)

Comentează