MANAFU*

Abonamente Evensys

Social Media in Romania (Ianuarie 2015)

Social-Media-in-Romania-Ianuarie-2015

Începem anul în social media din România cu ştiri despre Facebook. Marea reţea tocmai a anunţat că se apropie de 1,4 miliarde de utlizatori activi lunar, la nivel mondial (1,393 miliarde, mai precis). Probabil cifra cea mai importantă din ultimul raport al lui Mark Zuckerberg este aceea că 890 de milioane de persoane vizitează zilnic reţeaua. Sau oare aceea că utilizatorii văd acum 3 miliarde de clipuri video pe zi? (Asta în cazul în care va minunaţi ca şi mine cum a devenit Facebook locul de deversare a tuturor gagurilor, home video-urilor şi camerelor ascunse. Parcă suntem pe TV, în anii ’90!).

Important de reţinut este şi impactul pe care îl are mediul mobil în ecosistemul Facebook. În acest moment, 745 de milioane de utilizatori intră zilnic şi de pe mobil. Dintre aceştia, 526 de milioane intră NUMAI de pe mobil. (sursa)

Pe plan local, Facebook se îndreaptă către pragul de 8 milioane de utilizatori, creşterea faţă de luna ianuarie 2014 fiind de 800,000 de conturi. Mai spune cineva acum că Facebook e pe ducă?

Sursa foto Homepage: vincos

22 comentarii

  1. Petre says:

    Sa inteleg ca G+ e in afara acestui top ? … sau din nu stiu ce considerente nu a fost luat in calcul ?

  2. Stefan says:

    Facebook nu e pe ducă, dar cel puțin pe plan național știm clar că cifrele alea sunt puțin cam ireale. Au avut o creștere de 800K de conturi, dar câte din ele aparțin aceleași persoane? Vezi vânătorii de concursuri, 20 de conturi/persoană, iar dacă ne vom raporta așa la problemă atunci cifrele se schimbă drastic.

  3. Din considerentul ca nu exista date publice pe Romania, Petre. Altfel, nu e un top ce vezi!

  4. Stefan, cam cati vanatori de concursuri sa fie? 1000, 2000? x 20… Ti se pare ca reprezinta un procent reprezentativ din 7,8 milioane?

  5. […] Cristi revine cu statisticile social media din România pe Ianuarie 2015. Facebook crește vertiginos la nivel mondial atingând aproape 1.4 miliarde de conturi active. Cel mai interesant este că mai mult de jumătate din aceste conturi active sunt accesate zilnic. Facebook încă este pe val, are creștere continua, și gândul lui Mark de a oferi internet gratuit în zonele slab dezvoltate ale lumii alături de decizia de a oferi o versiune Facebook Lite (care este foarte mică și consumă foarte puține resurse) înseamnă că nici nu se va opri din creștere prea curând. Are un algoritm bun prin care-ți sugerează posibile persoane apropiate din asocierile pe care le face privind grupurile de prieteni pe care anumite persoane le au. Adică dacă adaugi niște prieteni din liceu, s-ar putea ca la prieteni recomandați să-ți apară alți colegi de liceu. […]

  6. […] by Bing, start pentru studiul Blogosfera din România în 2015, Oana Bulexa în juriul EMEA Awards, Social Media în România (Ianuarie), Lorand Balint e director de marketing la FRH, noi plecări din […]

  7. […] Statisticile pentru luna ianuarie a acestui an au ieșit la lumină. Le găsiți aici. […]

  8. Nico says:

    De ce de la Twitter la Instagram comparatia se face intre Decembrie 2014 si… Decembrie 2014?

    Merci

  9. Nu inteleg intrebarea, Nico?

  10. […] conform celui mai recent infografic legat de social media in Romania- ianuarie 2015 (via […]

  11. Eu am o problema cu cei care au inceput sa confunde Linkedin cu Facebook :). Multi cred ca si pe Linkedin poti pune poze cu pisici si flori …..

  12. Ana says:

    Buna ziua! Am nevoie de aceste date pentru un raport catre Chartered Institute of Marketing, insa nu inteleg de unde sunt aceste statistici. Nu pot trece sursa “Manafu” 🙂 ma puteti ajuta, va rog? Multumesc!

  13. Nu exista un motiv pentru care un blog nu poate fi citat, inclusiv in lucrari sau rapoarte. Daca apareau intr-o revista sau ziar, erau OK?
    Fiecare cifra are sub ea sursa. Succes!

  14. Ana says:

    Am verificat pe LinkedIn, insa am gasit doar statisticile globale. Probabil nu am stiut sa caut cum trebuie. Oricum, deja trecusem ca referinta blogul, thanks for sharing! 🙂

  15. Ana, pe LinkedIn exista sectiunea Advertising. Acolo incepi sa creezi un Ad si la segmentare, dupa ce pui niste info despre un pseudo-ad, in pasul 2, alegi Europa si apoi Romania. LinkedIn iti va afisa datele pe tara. Datele pe care le-ai gasit la mine sunt de la sursele respective.

  16. Ana says:

    Dooh, silly me 🙂 multumesc pentru lamurire!

  17. […] le pune pe toate într-un loc. Azi, de curiozitate, m-am uitat la cum arătau datele publicate în ianuarie 2015 și la cum arată cele publicate în noiembrie 2015. Și m-am gândit că putem trage niște […]

Comentează