M A N A F U *

MANAFU*

Future of Media

Spotify se lansează în România la final de noiembrie

Spotify, probabil cel mai iubit serviciu de music streaming online din lume, intră oficial pe piața din România începând cu 28 noiembrie. Disponibil pe dispozitivele mobile, pe desktop și fiind integrat cu multe alte sisteme audio, Spotify are o prezență deja în 60 de țări, cumulând 140 de milioane de utlizatori activi, pe lună, dintre care 60 de milioane au un cont premium. Serviciul lansat în urmă cu 9 ani în Suedia a strâns în arhiva sa peste 30 de milioane de piese muzicale.

Pentru lansare, Spotify a pus la dispoziție brand-urilor locale 8 pachete de advertising ce includ mai multe formate (display, audio, video, in-playlist etc). Din ce am aflat eu, sunt toate sold-out. Sunt chiar curios să văd ce branduri s-au încumentat. La nivel global, Spotify colaboreaza cu BMW, Volvo, Ford, Coca-Cola, Starbucks, Nike etc. În România, publicitatea este vândută de Httpool.

Din datele Spotify care au ajuns la mine, am aflat că în acest moment jumătate din populația globului ascultă muzică pe un serviciu de streaming, iar 60% dintre acești o fac pe dispozitive mobile. În cazul serviciului în sine, 86% dintre utilizatori ascultă pe smartphone, 5% pe tabletă și 9% pe laptop. Timpul mediu petrecut zilnic cu serviciul este de peste 2 ore. Aici pot confirma și eu.

Au mai scris despre venirea Spotify în România iDevice, Playtech și Ștefan Roșioară. Data vehiculată până în prezent era 19 octombrie. Să vedem!

Spotify are printre concurenții săi servicii precum Apple Music, Amazon Music, Google Play Music, Tidal, Deezer și Zonga.

Foto: © Michał Rojek | Dreamstime

26 comentarii

 1. Ștefan says:

  Sunt curios. O să fie valabilă și oferta pentru studenți cum este și în alte state?

 2. Madalin says:

  O veste super buna, o sa pot sa-mi fac si eu update la aplicatie mobila de spotify.

 3. […] Spotify se va lansa în România pe 28 noiembrie. […]

 4. Andrei says:

  Spotify, probabil cel mai iubit serviciu de music streaming online din lume, intră oficial pe piața din România începând cu 28 noiembrie.

  Apoi, cateva paragrafe mai incolo:

  Au mai scris despre venirea Spotify în România iDevice, Playtech și Ștefan Roșioară. Data vehiculată până în prezent era 19 octombrie. Să vedem!

 5. Iona says:

  Asa cum ai spus, treaba asta a mai fost rostita de cateva ori de-alungul timpului si de altii. Ai o sursa pentru ceea ce spui acum (in afara de faza cu cardul)?

 6. Traian says:

  Ce preturi vor avea pentru Romania? Am vazut ca play music e 22ron.

 7. Alexandru Badescu says:

  “intră oficial pe piața din România începând cu 28 noiembrie”.

  Ai vreo sursa? Sau e o alta speculatie precum “19 octombrie”?

 8. […] datele Spotify, jumătate din populația globului ascultă muzică pe un serviciu de streaming, iar 60% o fac pe […]

 9. […] bucură vestea că Spotify va fi lansat oficial și în România la final de noiembrie. Este un semn bun când servicii mari de streaming ajung și la noi, deși […]

 10. E bine ca in sfarsit apare si la noi! Totusi, eu il folosesc de ceva vreme – varianta Free – la noi in RO. Functioneaza fara probleme, cu IP de Romania. 🙂

 11. Surse apropiate!

 12. Nu am info inca.

 13. Da, au mai fost zvonuri, nu cunosc sursa lor. De intrat, intra. Eu am o sursa apropiata, iar cei din agentiile de publicitate stiu deja asta. Am si zis, ceel 8 pachete de reclama pentru Romania au fost vandute!

 14. […] Spotify se lansează în România la final de noiembrie. Eu unul d-abia aștept. […]

 15. […] Manafu.ro: Spotify, serviciul pe baza de abonament de streaming muzical, se lanseaza si la noi incepand cu data de 28 noiembrie. […]

 16. Mircea says:

  S-a amânat din nou lansarea? E 29.10

 17. Iona says:

  Deci pana la urma te-ai bazat doar pe faza cu pachetele de publicitate. Plm, eu cand am auzit prima data ca Amazon negociaza cu P3 Parks si CTP pentru o hala nu am zis ca uau, vine Amazon in Romania. Au venit ei, dar cu altceva.
  Intorcandu-ne, mai scrie un articol in care sa spui ca Spotifyul nu vine cum ai dedus tu din niste jumatati de informatii.
  Oricum, a fost interesant sa fii sursa pentru o informatie neverificata aparuta inclusiv la Digi24, nu?

 18. @Iona, probabil intre lectiile de jurnalism pe care le-ai luat in scoala si mi le predici acum erau si niste capitole despre „scrie anonim, ca esti mai tare asa”. E tare sa fii onanim?

 19. Iona says:

  Ok, probabil am parut cam agresiv sau insinuant in exprimare. Chiar sunt un anonim, nu am legatura cu mediul blogaresc.
  Aciditatea mea, recunosc, nu ti-era adresata, a venit mai mult ca urmare a modului in care ti-au preluat toti zvonul. Si m-a deranjat la modul general-social, la cum se pune botul imediat, fara o verificare. Ok, tu aveai sursa ta. Insa protv-ul, digi24 or avea ceva contacte mai multe decat Radu, care te citeaza ca sursa.

 20. Si eu am fost agresiv, nu imi sta in fire. Eu astept data anuntata. Vedem atunci. Dar ca sa ramanem on topic, iti pot spune din experienta mea jurnalistica scurta ca uneori chiar si sursa oficiala nu e cea mai reliable. De multe ori, nu vor sa anunte inainte de data si neaga. Nu spun ca e cazul Spotify. Spun ca se mai intampla. Din varii motive, nu vor sa anunte inainte de un moment anume.

  In cazul de fata, eu am mentionat sursa pentru cine a avut ochi sa vada. Mi s-a parut o sursa credibila si din multe puncte de vedere e de ajuns aceasta sursa. O dubla verificare e binevenita, desigur, dar nu cred ca toti cei care m-au citat au gresit. E o practica deja curenta sa iei dintr-o sursa si sa transferi sursei responsabilitatea. „Am luat de pe Internet, ca scria asa acolo!”. Dar cei care m-au citat nu au luat ceva de pe Internet. Au luat ceva care avea o sursa. La fel ca si mine, au considerat-o legitima.

  Daca se va lansa in data anuntata, oare cei care m-au „atacat” vor spune „Da, bah, ai avut dreptate. Sorry, bro!”?

  PS: Nu trebuie sa ai treaba cu blogurile, ca sa nu fii anonim. Pe „real” stiu macar pe cine am in fata, cat de bine pregatit e, daca e din domeniu, daca are mai mult know-how etc. Discutii doar de dragul discutiilor nu prea mai am energie sa port.

 21. maximo says:

  de intamplat probabil se va intampla dar sunt doar estimari si zvonuri, e posibil sa nu fie lansat pana la anul.

 22. au aparut zvornuri noi ca lansarea a fost amanata. sa vedem!

 23. Ed says:

  in alte articole, este trecuta data de 28 noiembrie…

 24. Radu says:

  Este adevarat ca lansarea a fost amanata?

 25. Exista zvonuri, asa am auzit si eu recent!

Comentează