MANAFU*

Abonamente Evensys

Manifestul meu pentru frumusete naturala

Am sa inteleg mereu machiajul lui Marilyn Manson, dar nu gasesc nicio explicatie pentru fardarea in exces practicata de unele femei. Cu aceasta afirmatie pornesc in campania pentru frumusetea naturala initiata de Nivea, alaturi de Cabral, Dragos Bucurenci , Bobby Voicu, Mihai Dobrovolschi, Ionut Oprea, Oliver Simionescu si Adrian Ciubotaru.

La inceput mi s-a parut indrazneata ideea de a invita cativa barbati sa vorbeasca despre treburi feminine. Apoi mi s-a parut extrem de creativa si cu potential de impact mare.

De ce? Despre machiaj afli din revistele si emisiunile de beauty, dar nu auzi discutii pe tema (aproape) niciodata intre barbati. Si se presupune ca ei sunt de multe ori motivul pentru care o femeie se aranjeaza. Cum ar fi sa aflam si parerea lor?

Cu siguranta barbatii nu vor vorbi despre trend-uri sau culorile sezonului. Pe cei mai multi nu-i intereseaza subiectele si nici nu fac diferenta intre rimel si dermatograf.

Mai mult, chiar daca unui barbat nu ii va placea machiajul partenerei, acesta nu va protesta de cele mai multe ori. Asa ca ne-am gasit noi, o gasca de barbati cu blog, sa facem cate un manifest pentru frumusetea naturala.

Iata ce cred eu. De fapt, in ce nu cred eu.

Nu cred in femeia perfecta din reclame. Nu cred in chipurile faurite ale starurilor de cinema (imaginile surprinse in afara platourilor de filmare ne arata niste contraste uneori infioratoare). Nu cred in excentritati, gen Amy Winehouse. Nu cred in Lady Gaga si in stilul ei. Nu cred in puterea machiajului, oricat de bine ar sublinia trasaturi sau ar ascunde mici defecte. Nu cred ca fondul de ten face o femeie mai frumoasa, cu exceptia aparitiilor in reclame, fotografii etc. Chiar si aici, de ce ar mai fi nevoie de prafuri cand exista Photoshop?

STOP! Mi-a venit o idee. Sa fac un top al celor mai boite star-uri. Deschid lista cu Amy Winehouse si Lady Gaga. Daca va vin in minte si alte specimene, lasati un comment si actualizez lista.

Machiajul e un subiect sensibil. Este destul de subtire linia de demarcatie intre a arata fabulos si a arata ridicol. Poate ridicol e un cuvant prea dur. Cum suna “strident”? Sau “nenatural”? Poate cititoarele acestui blog ma vor completa, insa tind sa cred intr-o unanimitate unisex fata de machiajul puternic. Nu ne place si nici nu il apreciem.

Si ce mi se pare interesant este faptul ca “derapajele” nu sunt apanajul unei categorii sociale, asa cum de multe ori opinam. Machiajul nu are legatura cu profilele socio-demografice si nici cu contul din banca. Si nici cu felul in care arata sau doreste sa fie vazuta, desi aici gasim adesea o motivatie. Este legat de modul in care o femeie isi gaseste echilibrul si o multumire fata de sine. Din pacate, exista si make-up junkies.

Machiajul e un subiect sensibil. Si multe femei il considera un subiect tabu. Dar ce cred barbatii? Caci spuneam ca si noi suntem stakeholders. Am pus asemenea coechipierilor mei de campanie un sondaj pe coloana alaturata, pe care va invit sa il completati.

8 comentarii

  1. ciprian says:

    se pare ca cititoarele tale nu doresc sa fie atinse de tine ….cabral si bucurenci au avut ceva succes la gagici..:)

  2. laura says:

    imi place campania…. si mi-ar placea sa o bage la cap multi mut , mult mai multi barbati…
    am scris ceva asemanator pe blogul meu de curand.. pt ca am fost intrigata ca un tip mi-a spus ca nu se uita nimeni la mine si sa zic mersi ca se uita el. in conditiile in care arat … ca in blog :)))) nici prea prea, nici foarte foarte… 🙁
    asta sunt, alta n-am… si nu ai idee cat de demoralizator este pentru o femeie ca un barbat vede doar machiaj si perfectiunea din reclame 🙁

  3. Dana says:

    Eu nu vad ce diferenta exista intre machiajul lui Manson si cel al lui Lady Gaga. Nu ma intelge gresit, ultima nu-mi place deloc, dar machiajul amandurora are scop de entertainment. Singura diferenta e ca unul e barbat si cealalta e femeie, altfel amandoi se machiaza in exces din fix acelasi motiv. Eu cred in fardarea discreta, la fel cum cred ca fondul de ten face adevarate miracole, mai ales de cand cu lansarea machiajelor air brush, insa nu le vad opunandu-se frumusetii naturale.

  4. Mazgalici says:

    E o noua campanie publicitara Nivea platita scump pe bloguri ca femeile sa dea bani pe cremele de corp produse de Nivea si nu pe machiaje. Nivea nu produce machiaje.

    Cine naiba nu vrea femei frumoase? Poate femeile urate

  5. catman.ro says:

    Femeile se machiaza pentru a-si ascunde imperfectiunile. Celelalte ori se multumesc asa cum sunt ori sunt prea comode ca sa recurga la astfel de trucuri. Acum sunt 2 tabere sa iubim femeile frumoase cu cosuri pe fata sau femeile frumoase dar cu masca pe fata?
    http://www.catman.ro

  6. […] Si ca sa vedeti mai bine efectul campaniei va invit sa cititi ce au scris “colegii mei” despre frumusetea naturala: Cabral, Dragos Bucurenci , Bobby Voicu, Mihai Dobrovolschi, Ionut Oprea, Oliver Simionescu si Adrian Ciubotaru. Eu am scris aici. […]

  7. elena says:

    din punctul meu de vedere machiajul este o arta …sunt de acord cu campania ar fi o idee buna cred sa mai fie facuta una in care femeile/fetele sa fie invatate cum sa aplice un machiaj corect fara sa arate ca un clovn

  8. […] cadrul campaniei inițiate de Nivea: Bobby Voicu, Ionuț Oprea, Dragoș Bucurenci, Cabral Ibacka, Cristian Manafu, Mihai […]

Comentează