MANAFU*

Abonamente Evensys

O istorie a plasarii produselor in filme


In urma cu cativa ani, eram fascinat de product placement si de abilitatea companiilor de a-si insera produsele si serviciile (mai ales) in filme. Imi placea chiar sa vanez plasarile, desi cele mai multe erau foarte evidente. Nu imi dau seama insa daca publicul larg constientizeaza acest tip de reclama.

Blogul FilmDrunk a realizat o interesanta istorie a plasarii de produse in filme. O vedeti in clipul de mai sus.

Acum stau si ma gandesc la un product placement realizat in Romania, nu doar in filme si incerc sa gasesc unul memorabil.

10 comentarii

  1. slow forward says:

    Chirila bea Tuborg pe plaja, in “milionari de weekend”. Evident, cu eticheta atent indreptata spre camera

    mai e o scena din Boogie, in care baietii incearca sa agate niste tipe care fac sampling cu un energizant, dar am uitat ce brand era

  2. Copilu says:

    Nu mi se pare un tip de reclamă reuşită, cea cu plasarea de produse într-un film. Adică mi se pare normal ca cineva să bea o sticlă de coca cola.

  3. Deea says:

    cel mai bine plasat produs intr-un film pe care l-am vazut mi se pare Orangina in The Transporter. Poate va amintiti faza in care personajul principal iese din benzinarie, se indreapta spre masina dar isi zice in gand: ” I’m thirsty and a want an orangina”. Se duce la automat, ia doua doze de orangina si cand se intoarce masina lui explodeaza.

    Concluzia e ca Orangina l-a scpat de la moarte… buna reclama, nu?

  4. katai says:

    cei de la serialul “cu un pas înainte” chiar forţează reclama la ROM.

  5. Contractul de imagine al trupei Hi-Q cu firma de scootere Piaggio și videoclipul ’Tu ești dragostea mea’ – http://www.youtube.com/watch?v=ggitY37BquI

    Melodia a ajuns nr.1 în Topul Românesc 100 și firma importatoare a declarat o majorare de 800% a vânzărilor Piaggion în acel an. Felicitări Mihai Sturzu!

  6. Gerhald says:

    Cred ca primul serial autohton cu plasare de produse a fost “La Bloc”, care era difuzat de Pro Tv. Toti actorii beau suc natural de le iesea pe nas.

  7. Iulian says:

    Un film de lung metraj nu cred ca exista. Exista doar filme create pentru reclama ca cel al lui Banica:p.

  8. Groparu says:

    “Germanos”, in “Occident”.

  9. slow forward says:

    si McDonald’s, tot in Occident

    si mai e una de dinainte de Revolutie. Kent in Secretul lui Bachus 🙂

Comentează