MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum prezinti cel mai bine Internetul local intr-o alta tara?

Maine zbor spre Zagreb impreuna cu Bobby, pentru East Weekend Fest. Suntem invitatii speciali ai acestui eveniment si “misiunea” noastra este sa prezentam in 90 de minute cum arata mediul online si social media in Romania. Am pus deja impreuna cap la cap mai multe informatii, dar sunt curios cum vedeti voi piata de Internet de la noi si, mai ales, ce o reprezinta si o promoveaza cel mai bine.

7 comentarii

  1. Bogdan says:

    Cred ca nimeni in Serbia nu a auzit de trilulilu.ro , la fel cum nici noi nu stim de cine stie ce despre formular.rs
    De aceea as merge mult pe cifre – utilizatori Internet, penetrare broadband, valoare publicitate online, valoare piata comert electronic, utilizari social media (pe astea le ai tu) – toate comparate la populatia totala sau numarul de estimat de utilizatori.
    Iar apoi as trece pe best practices – cu exemple concrete din mediul online care sunt chiar o reusita …
    … da cred ca deja voi aveti prezentarea facuta si post-ul asta e de tachinare 😀

  2. Marius says:

    Probabil ca nu mai este timp dar as vorbi cu Trilulilu sa faca un canal special pentru acest eveniment, as invita cat mai multe persoane intr-un loc de unde as transmite live.
    I-as ruga pe cativa sa vorbeasca despre concurentii lor, despre plaurile si asteptarile lor si as pune accentul pe unitate si entuziasm.
    Asta evident daca nu aveti voi niste statistici care sa ii lase muti de uimire 🙂

  3. Bogdan Aron says:

    Cristi,

    Iti scriu aici cateva date de la trafic.ro, poate vei gasi ceva care sa-ti fie de folos:

    – in aprilie 2011 noi am masurat 34.155.703 unici (cookie-uri unice),
    388.203.001 vizite si 1.967.451.529 afisari.
    – Motoarele de cautare sunt responsabile de aproape 60% din traficul de pe siteurile romanesti. Din cei 60%, aproape 3% e reprezentat de motoare de cautare imagini.
    – Conform datelor pe care le avem noi Google are aproape 93%. Daca insumam si motoarele de cautare imagini (unde tot Google domina) ajungem la o cota de piata de aprox. 97% pentru Google.
    – Cateva date mai tehnice: http://blog.trafic.ro/2010/12/07/webmaster-digest-nov-2010/ (Php e folosit in proportie de 86%)
    – Despre utilizatorii internet mobil: http://blog.trafic.ro/2010/12/17/mobile-digest-nov-2010/
    – Profilul utilizatorului roman de internet (http://blog.trafic.ro/2011/01/26/bogati-sau-saraci-aproape-toti-internautii-romani-intra-zilnic-online/) conform informatiilor pe care le avem noi din studiile demografice

    Succes!

  4. Unde gasesc date despre ecommerce la noi?

  5. Andrei Radu says:

    @Cristi: in cateva zile, anuntam rezultatele Studiu Comert Electronic 2010. Un picut de rabdare sa mai ai. 🙂

  6. Andrei Radu says:

    @Cristi: Ai o surpriza pe mail 🙂

  7. mvphotomag says:

    E buna initiativa asta de a prezenta Internetul local , in alta tara.Asta vara de ex cand am fost in SUA’ am ramas impresionat de un singur lucru , spus de americani despre Romania: Wow , Romania , internet speed! Rank:4.Macar atata lucru sa stie si ei despre noi , ca la capitolul viteza ii facem praf.Insa despre site-uri importante de la noi , nu prea aveau habar.

Comentează