MANAFU*

Abonamente Evensys

Un proiect frumos

La Social Media Camp, Adi Hadean a vorbit despre un proiect neasteptat pentru blogosfera, daca e sa judec dupa toate initiativele intalnite in ultimii ani. Si-a propus sa creeze meniuri sanatoase pentru gradinite. Provocarea? Sa se incadreze in marea suma de 7 lei/ copil pe zi. Avea in plan 40 de astfel de retete si a reusit prin magie sa ajunga la 100. Retetele vor fi postate pe un site dedicat.

Hadean a vrut insa sa mearga chiar mai departe. Si-a propus sa “implementeze” un proiect pilot in 3 gradinite din Cluj-Napoca. Si cum avea nevoie de fonduri, a apelat impreuna cu Fundatia Danis la grantul oferit bloggerilor de Raiffeisen, pentru suma de 5.000 de euro. Astazi am aflat ca a trecut de preselectie si acum concureaza pentru grant.

Va invit sa sustineti Farfurii Curate (asa se numeste proiectul) si – de ce nu? – poate aveti idei despre cum poate fi dezvoltat la o scara mai mare.

7 comentarii

  1. Daniela says:

    foarte frumos ! e de vazut cum merge planul pilot. daca va fi bine, cu siguranta vor fi destule gradinite private care vor prelua initiativa !

  2. este o idee foarte buna, poate ar fi bine sa faca un site ceva unde sa primeasca idei de retete etc, sunt sigura ca printre atatea mame active online vor aparea o gramada de idei. as avea si eu niste retete sa ii sugerez 🙂

  3. am gasit site-ul lui 😀

  4. Anca says:

    Jamie Oliver a fost pionierul unui proiect similar in 20054/ 2005 in Uk. Proiectul se numea Jamie’s School Dinners. Acolo a avut mare succes. Ceea ce ….ne dorim si pentru plaiurile mioritice.

    Jamie’s School Dinners is a landmark four-episode documentary series broadcast on Channel 4 in the UK from 23 February to 16 March 2005. The series was recorded between Spring to Winter 2004, in which it featured TV chef Jamie Oliver attempting to improve the quality and nutritional value of school dinners at a typical British school, Kidbrooke School in the London Borough of Greenwich — a goal which ultimately led to a broader campaign (called Feed Me Better) to improve school dinners throughout Britain.

  5. Super initiativa!
    Avem nevoie de copii sanatosi, trebuie oprita obezitatea!
    Succes!

  6. Compass says:

    Votat si convins si colegele :). Bafta!

  7. Adi Hadean says:

    mulțumesc:)

Comentează