MANAFU*

Abonamente Evensys

Despre piscotarii de evenimente

Groparu include intre cele 10 job-uri noi ale anului 2012 si meseria de “piscotar de evenimente”. Marius Pahomi puncteaza si el titulatura in cauza intr-un post usor acid, pentru care o sa ii dau feedback direct candva.

Cand eram ziarist, acum cinci ani, piscotarul de evenimente era o persoana (barbat sau femeie) care venea neinvitata la evenimentele unor companii, afisand o legitimatie sau carte de vizita de ziarist la o publicatie obscura sau inexistenta, cu scopul de a se infrupta din bunatatile puse pe masa la final sau inceput de conferinta.

Cred ca si astazi conceptul este acelasi, indiferent ca persoanele respective reprezinta acum ziare, reviste, site-uri sau chiar bloguri. Celor care comenteaza pe marginea acestui termen, le recomand sa il foloseasca in adevaratul sau sens si sa nu il lase sa se strecoare printre frustrarile personale la adresa altora. E pacat sa ii stricam imaginea.

5 comentarii

  1. Ionut says:

    Aș completa că veneau nu numai pentru mâncare ci și pentru cadourile de la sfârșitul evenimentului. Îi știam pe vremuri când făceam asemena evenimente după cartea de vizită, cum spui și tu, după chip și după îmbrăcăminte. Nu cred că s-au schimbat vremurile, probabil au mai apărut fețe noi.

  2. Corect! Eu am evitat mereu sa iau “punga” la final pentru ca ei se inghesuiau, asa ca ma uitam in alta parte si ieseam fara sa ma opresc.

  3. […] vorbit despre “bloggeri si evenimente“, in noiembrie subiectul principal a fost “bloggeri si piscoturi“, iar acum vad ca scriem despre “noul val in blogging“. In rest, nu tin minte sa […]

  4. […] “piscotari” am mai vorbit de cateva ori (aici si aici). Sa zicem totusi ca i-am intalnit pe la evenimente. Ei reprezinta insa o minoritate […]

  5. […] Deși nu sunt pișcotar de evenimente, cântăresc detaliile și chiar le compar față de cum erau în trecut. Iar aici se încadrează […]

Comentează