MANAFU*

Abonamente Evensys

Postacii nu sunt jurnalisti

Am vazut jurnalisti din toata tara care copiaza articole intregi de pe un site pentru a le publica pe altul. Am vazut jurnalisti din Bucuresti care nu au fost niciodata cu metroul pe la Piata Romana. Am vazut derapaje enorme, inexplicabile, care sfideaza orice manual de bune practici in jurnalism. Astazi am mai vazut o enormitate pe care, sincer, nu stiu cum sa o explic. 

Daca privesc in urma, am vazut cele mai multe derapaje in ceea ce numim presa online. Iar aceasta ultima dovada de prostie, caci altfel nu stiu cum sa ii zic, m-a facut sa ajung la concluzia ca mamiferele care scriu pe site-uri nu au fost, nu sunt si nu vor fi jurnalisti. Un jurnalist adevarat nu ar scrie asa ceva!

Sa nu fiu inteles gresit, cunosc multi oameni, multi jurnalisti cu experienta in print sau in agentii de presa, care au ales o cariera in online, insa nu am vazut niciodata la ei asemenea ineptii. Ma refer la panaramele deversate in fata unor monitoare, care probabil flutura din cand in cand, pe unde apuca, o legitimatie de jurnalist.

Cred ca pana acum termenul “postac” a fost gresit atribuit. Nu il merita acei comentatori fara discernamant si cumparati cu ora, ci vertebratele care fac jurnalism online cu picioarele.

3 comentarii

  1. […] ca nu intelege Twitter. Ai insa pretentia ca judeca. Trec si peste aceasta pretentie si ofer postacilor (dupa noua definitie) o prima lectie despre Twitter: “Daca cineva te urmareste pe Twitter, nu […]

  2. gold price says:

    Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „ termenii şi condiţiile ” ataşate unui cont HotNews.ro.

  3. […] chioscurile de ziare, nu aculta posturile de radio care dau aceeasi muzica? Ca sa nu mai vorbesc de postaci si de anumiti […]

Comentează