MANAFU*

Abonamente Evensys

7 lucruri despre social media pe care le poti invata la schi

487127_3719254519862_2061793394_n

Eram pe partie zilele trecute, in tabara #schiem, si incercam sa fac o paralela intre ce asimilam eu ca incepator in acest sport si ce ar putea invata companiile car intra sau abia au intrat in social media. In US e o moda cu astfel de articole: “Five Things You Can Learn About Business From Watching Football“, “What Can Your Business Learn From Football?” etc. Am zis deci sa incerc un astfel de post. Iata ce a iesit.

Alege un instructor cu experienta!
Sunt doua modalitati prin care poti invata astazi sa schiezi. Privesti clipuri demo online, citesti tutoriale si apoi aplici ce ai asimilat sau, traditional, alegi un instructor care va sta cu tine pana inveti. Am exclus din start varianta in care te urci pe schiuri si iti dai singur drumul pe partie, spunand: “Lasa, invat eu singur!”.

La fel este si in social media. Fie iti pui la punct singur un bagaj de cunostinte si aplici, fie alegi un trainer. Varianta a doua are avantajul feedback-ului pe care il primesti pentru imbunatatirea performantelor. La fel ca in schi.

Nu intra pe partie fara un echipament adecvat!
Primul lucru pe care l-am invatat a fost sa imi aleg un costum care sa ma protejeze de frig, sa imi ofere mobilitate, confort si siguranta (mai ales cand am incercat claparii). Desi la inceput vei gasi echipamentul, probabil, un pic cam complicat, pe parcurs vei realiza ca fiecare buzunar, fiecare bucata de material, fiecare “arici” are rostul sau.

In social media, “echipamentul” inseamna, in primul rand, omul dedicat si apoi colectia de instrumente pe care le vei folosi in diverse imprejurari.

Daca esti incepator, mai bine inchiriezi echipamentul!
Iti cumperi, fireste, o geaca, un pantalon special, manusi si alte accesorii, dar pentru clapari si schiuri mai bine mergi la inceput la un centru de inchirieri. Inveti pe hardware-ul altcuiva si cand ai deprins tainele sportului, iti iei ce ti se potriveste si ce iti place.

In social media, e mai bine sa mergi la inceput la o agentie si sa folosesti instrumentele si know-how-ul lor. Chiar daca ai deja un om dedicat in companie.

Invata sa iti pastrezi echilibrul!
Inainte sa iti pui schiurile chiar, vei face cateva exercitii pentru pastrarea echilibrului si a centrului de greutate intr-o pozitie corecta. Practic, vei invata cum sa stai pe schiuri.

In social media, invata mai intai sa faci pasi marunti, sa nu te arunci cu capul inainte, cum deschizi o discutie, cum intri in alta, cum raspunzi si mai ales cum sa asculti.

Invata cum sa cazi!
Schiul e un sport de contact. Nu te lovesti cu alti sportivi, din regulile jocului, insa te lovesti accidental. Si cazi pe deasupra. De aceea, vei invata, inca din prima lectie (cand aproape sigur se va intampla cuiva), cum sa cazi. La schi, trebuie sa cazi intr-o parte si sa eviti sa te lasi pe spate.

In social media, cad si cei cu multa experienta. De fapt, asa e si in schi. Insa daca inveti sa o faci cum trebuie, eviti accidente majore si te intorci repede in the game. O cadere in social media este echivalentul unei crize. Probleme pot aparea la tot pasul, esti pregatit pentru ele?

Nu insista sa te dai pe gheata!
Vei avea si zile cu gheata pe partie. Unii schiori prefera sa stea deoparte, altii se aventureaza. Gheata pe partie vine cu niste riscuri. Te poti accidenta daca nu esti bine pregatit, dar mai ales iti cam strica experienta schiatului.

Ar fi bine sa iti faci o asigurare!
Exista o asigurare special creata pentru sporturile de iarna. Te protejeaza financiar in cazul unui accident. Poti merge la orice spital doresti.

In social media, nu exista un asigurator sau o asigurare ca in schi, insa sunt foarte multe masuri pe care le poti lua pentru a te asigura ca accidentele au impact mic si nu lasa rani pe termen lung si costisitoare.

#schiem  este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu sustinerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si Buonavista.

SURSA FOTO

6 comentarii

  1. Toma says:

    8. Cunostintele se aprofundeaza la apres ski bar. Cam asa e si cu evenimentele din online.

  2. Când schiez mă relaxez. Și mereu îmi vin în cap cele mai frumoase articole de scris pe blog. E un mix de adrenalină, aer curat, priveliști superbe, oameni calmi. Mi-e dor de o vacanță pe muntele alb.

  3. Buna si completarea lui Toma. 🙂

    9. Trebuie sa fii mereu cu ochii in 4. Sa stii ce se intampla in fata ta, dar si cine vine din urma, ca sa nu te doboare.

    10. Invata sa asculti. Daca instructorul iti spune ca nu stai suficient de aplecat in fata, crede-l si pe el, fiindca are ceva experienta acumulata.

  4. Haotik says:

    Foarte tare articolul. Cu toate acestea eu am invatat sa ma dau singur cu placa, fara instructor, am cazut si m-am ridicat si am incercat inca o data. Dupa o astfel de zi plina de cazaturi a doua zi ma ridica sotia din pat ca ma dureau toate oasele si toti muschii. Si totusi am invatat sa ma dau.

    Ironia sortii, si in social media cam tot asa am facut, am cazut, m-am ridicat si am mers mai departe.

    Diferenta face ca daca pe placa imi dau drumul oarecum inconstient spre prima trambulina care ma arunca in aer in social media am devenit foarte prudent, foarte atent la imaginea mea si la ce spun altii despre mine. Probabil si din cauza ca pe partie nu mi-am rupt inca nici un os, in online a avut grija Samsung de oasele mele.

  5. foarte frumoase si utile toate comparatile. Felicitari!

  6. […] După această primă tabără de schi pentru bloggeri, mă bucur că am învăţat un nou sport, că mi-am testat nişte limite şi mi-am asumat provocări care depăşesc graniţele unui sport de iarnă şi se pot transforma în lecţii de viaţă. […]

Comentează