MANAFU*

Abonamente Evensys

Locuri de vizitat: Palazzo Lido

Am toata admiratia pentru cei care investesc in renovarea cladirilor din Bucuresti. La un moment dat, ma gandeam chiar sa fac un blog colectiv cu imagini ale cladirilor restaurate. Sunt atatea locuri frumoase in Bucuresti care pot da o alta fata orasului, avem o zona centrala care cu putina vointa si mult bun gust poate rivaliza cu cele din alte capitale.

Saptamana trecuta am descoperit un asemenea loc. Chiar in centrul Bucurestiului.

Cladirea care a fost cunoscuta de la inceputul secolului 20 drept Casa Lido, resedinta unui chirurg celebru al acelor vremuri, Constantin Angelescu, este astazi locul unui foarte frumos restaurant, Palazzo Lido.

Un antreprenor din domeniul restaurantelor a preluat acest loc si l-a renovat cu o investitie personala cu multe zerouri. Si investitia chiar se vede. A transformat o cladire parasita in ceva deosebit.

Primul lucru care te va impresiona cand intri este atmosfera de palat pe care o creeaza detaliile de arhitectura. Cand ii auzi istoria si povestea renovarii, vei aprecia foarte mult detaliile si atentia cu care s-a lucrat.

Palazzo Lido are mari sanse sa devina un “loc de vizitat” pentru turistii straini, dar este si o buna destinatie pentru intalniri de afaceri si ocazii deosebite. Si nu numai. Am fost prima data la un eveniment de prezentare a meniului. Am revenit in weekend pentru o masa de pranz linistita.

Preturile sunt peste medie, insa sunt justificate de servicii, ambianta si bucatarul sicilian care a pregatit un meniu foarte bogat. Va recomand sa mergeti acum. Meniul nu va ramane in formula actuala si va fi adaptat in timp gusturilor pietei.

Palazzo Lido este situat pe strada C.A. Rosetti, la numarul 13, in spatele cladirii Magheru One.

5 comentarii

  1. florentin says:

    Si eu ! Ce bine ar fi ca peste tot, in tara, sa existe astfel de oameni!

  2. Nico says:

    Buna Cristi,

    Te rog, ma poti ajuta cu un nr de telefon de la ei, nu le functioneaza adresele de email.

    Multumesc!

  3. Cristina says:

    Buna! Numarul de telefon de la Palazzo Lido este 0788 423 891.

  4. Nico says:

    Multumesc Cristina!

  5. Dorinta “Avem o zona centrala care cu putina vointa si mult bun gust poate rivaliza cu cele din alte capitale”…se va implini in curand !!! Cat de curand…

Comentează