MANAFU*

Abonamente Evensys

Locuri de vizitat: Red Angus Steakhouse

angus-3

Cand primesti un grup de straini in vizita, unde ii duci mai intai? Si unde mergeti la masa? Stiu, stiu, si eu la aceleasi locuri ma gandesc. Aerul Centrului Vechi si bucata de Bucuresti istoric invaluita de arome romanesti autentice sun alegerile by default. Dar ce faci daca iti doresti ceva mai mult sau altceva?

Mi-am pus aceasta intrebare recent, cand ma pregateam sa primesc la Bucuresti un grup de vizitatori din US, Canada, Germania, UK si Grecia. Cautam un loc pentru o cina linistita, cu mancare foarte buna, care sa fie la nivelul asteptarilor unor oameni umblati prin toata lumea. Am sarit repede peste oferta restransa de restaurante romanesti si peste cea lunga de trattorias. Am ales un steak house.

Nu stiu cum sunt altii, dar eu cand primesc un strain la mine “acasa”, vreau sa ii ofer o experienta de neuitat. Nu e Bucurestiul ca Praga, nici ca Madrid, nici ca Amsterdam sau Londra, dar pentru cateva zile poti pune cap la cap un tur “cu de toate”. Iar eu voiam sa ii fac sa isi doreasca sa revina la noi in tara.

angus-22

Am mers la Red Angus Steakhouse. Fiind organizatorul programului de “voie”, am ales cu inima, ca sa zic asa. Dar mai mult decat atat, am mizat pe calitatea steak-urilor. Ca sa pastreze un anumit standard, un steak house din Romania, un astfel de local trebuie sa importe carnea. Si sunt multe surse la nivel mondial si multe tari care furnizeaza produse de calitate. Acest restaurant a ales sa aduca din US carnea de vita.

Ca price restaurant care se respecta, Red Angus are pregatite “armele” necesare pentru a impresiona clientela. Chef David Ion iti va recomanda oasele cu maduva (un fel destul de rar in Romania, din ce am inteles), antricotul de vita, celebrul T-bone Steak, friptura cu creveti si alte cateva feluri de bun gust.

Grupul nostru a fost relativ mic (12 persoane), insa Red Angus poate fi un loc bun pentru o petrecre corporate sau un eveniment privat. Decorul, gandit de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din HORECA de la noi (Cristian Corvin), iti ofera un pic de atmosfera americana. Vei intalni cateva gadget-uri specifice.

Strainii mei au plecat fericiti din Romania. Unul chiar a zis pe Twitter: “Daca vreodata va invita cineva in Romania, acceptati imediat!”. Misiunea mea a fost deci indeplinita.

angus-1

Red Angus Steakhouse este situat in Centrul Istoric, pe strada Franceza nr. 56, vizavi de Curtea Veche. Puteti afla mai multe pe site, pagina de Facebook sau blog. Blogul Manafu.ro are in prezent un parteneriat cu Red Angus.

3 comentarii

  1. Bogdan says:

    Daca iti place carnea de vita, mergi si la Vaca Muuu, la P-ta Floreasca.
    Recomand Angus Burger sau New York (vita sau vitel).

  2. Am fost si la Vacamuuu! E bine ca avem de unde alege.

  3. Sasha says:

    Salutare ! Cine stie ce arhitect s-a ocupat de restaurantul Vaca Muu ? Multumesc anticipat

Comentează