MANAFU*

Cele mai bune 15 reclame de la Super Bowl 2016

Super Bowl este nu doar un mare eveniment sportiv, ci și un adevărat festival de publicitate. An de an, brand-urile  se întrec în creativitate, uneori cu aceeași pasiune pe care o au cele două echipe din teren. Să nu mai punem la socoteală că, în seara finalei de fotbal american, difuzarea reclamelor are cel mai mare preț. Anul acesta o secundă de publicitate a costat 170.000$. Altfel spus, un spot de 30”, standardul în calupul de reclame TV, a avut nevoie de un buget de media de peste 5 milioane $. Analiștii au apreciat o creștere a prețului de difuzare cu 10% față de 2014 și 2015.

Acum, despre reclame. Am urmărit toată colecția de anul acesta și, din păcate, nu pot spune că am rămas cu o reclamă memorabilă, una care să fie reprezentativă pentru această ediție a Super Bowl. Nici măcar Budweiser – care a dominat ultimele finale – nu a mai venit cu ceva mieros. Probabil nu a dorit să difuzeze o supă reîncălzita (vezi 2014 și 2015).

Am ales deci cu greu anul acesta 15 reclame pe care să vi le recomand. Nu le-am mai pus într-o ordine, pentru că nu am putut alege un Number 1, însă mi-ar plăcea să aflu ce ați apreciat voi.

AUDI

SNICKERS

BUDWEISER

DORITOS

HYUNDAI

AXE

HYUNDAI

T-MOBILE

COLGATE

AVOCADOS FROM MEXICO

PANTENE

BUDWEISER

PAYPAL

KIA

HEINZ

Puteți viziona toate reclamele aici.

4 comentarii

  1. George says:

    “Commander” de la Audi cu noul R8 V10 plus mi se pare cel mai tare 😀

  2. Sincer, si eu tot Audi as pune pe primul loc din tot ce e acolo. Dar nu e memorabila cum e Doritos. Care mi se pare cam puerila.

  3. […] Pe blogul lui Manafu găsim un top 15 reclame de la Super Bowl 2016: […]

  4. diana says:

    Cea de la AUDI e pur si simplu geniala!….

Comentează