MANAFU*

Abonamente Evensys

Snapchat ar putea deveni aplicatia anului in Romania

Snapchat este deja un fenomen în alte țări. La noi, nu se știe aproape nimic despre această aplicație de mesagerie foto & video. De fapt, nu știm noi adulții. sau nu am văzut mai nimic în media pe subiect. Cam de un an însă, Snapchat a prins în rândul adolescenților, destul de bine, și în România.

Deși am contul activat de mult timp, nu am folosit niciodată aplicația până acum câteva zile. Am găsit câțiva prieteni, probabil și ei curioși că mine la un moment dat, însă fără activitate.

Ma poti adauga pe Snapchat dupa user-ul "manafu"

Scaneaza sau click pentru a ma adauga pe Snapchat

Ce face Snapchat?

Suntem obișnuiți deja cu WhatsApp sau cu Facebook Messenger, chiar și cu mesajele directe pe Instagram. Ei bine, Snapchat face tot ce fac și celelalte aplicații de mesagerie, dar o face cu accent pe vizual, facil și cu un termen de „valabilitate”. Mesajele (snaps) transmise expiră în 10 secunde sau mai puțin. Snapchat spune că nu le păstrează nicăieri. Odată duse, rămân duse!

Cum funcționează Snapchat?

Pe scurt, deschizi aplicația, activezi camera, faci o poză sau înregistrezi un clip și trimiți apoi creația unui contact. Evident, există mai multe facilități. Poți adăuga filtre, text, emoticons sau chiar desena pe imagini. Mai mult, poți crea stories sau accesa conținut selectat de echipa Snapchat. Un tutorial destul de bun găsești pe Mashable. Iar un video frumos pe YouTube.

De ce are șanse să prindă Snapchat?

După ce un tânăr îți spune că a „făcut” 1.000 de prieteni pe Snapchat într-o săptămâna, devii deodată atent la trend. După ce folosești puțin aplicația, începi să îi vezi adevăratul potențial.

Zona Dark Social (a mesageriei directe, a socializării închise) a crescut foarte mult în ultimii doi ani. După datele Facebook de acum câteva zile, WhatsApp are 900 de milioane de utilizatori activi lunar, iar Messenger a ajuns la 800 de milioane. Mai mult, Facebook Messenger și WhatsApp sunt cele mai folosite aplicații de mesagerie în România. De altfel, WhatsApp e a doua cea mai utilizată aplicație la noi, după Facebook.

Snapchat a prins în rândul tinerilor ca un răspuns la lipsa interesului pentru Twitter și restricțiile puse de părinți față de utilizarea Facebook și chiar a Instragram.

Avantajul pe care îl are față de Facebook este clar motivul principal al popularității între adolescenți. Mesajele sunt trimise direct și ele dispar după ce sunt vizualizate. În plus, părinții nu au auzit de Snapchat.

Spre deosebire de Instagram, unde cei mai mulți utilizatori prezintă o față cosmetizată a lor sau a lucrurilor întâlnite, trecute prin filtre și prelucrări intense, Snapchat mizează pe spontaneitate, pe imagini naturale, pe momentul actual. E un fel de „Traiește clipa” versus „Vizită în grup la Muzeul Instagram”.

Tu ești pe Snapchat?

Sursa foto: © MrFly | Dreamstime.com

15 comentarii

  1. […] zice că da, sunt șanse să devină aplicația anului și la noi. Eu zic că nu, nu va prinde nici asta, și […]

  2. Andrei says:

    Folosesc destul de des și snapchat dar prefer whatsapp.
    off mă întreb de ce QQ nu e folosit și de români?

  3. GikContra says:

    Eu ii prevad un viitor asemanator cu twitar
    In plus e pe val doar deocamdata nu vad de ce nu ar fi luata de un watzap daca ar introduce 2-3 functii noi. Recunosc ca as vrea sa vad concurenta dar ultima data cand lam folosit imi parea o chestie mai banala decat twitar. Un loc unde pustanii de panan 22 sa piarda vremea

  4. Diana says:

    Pe mine m-a convins dupa ce am vazut un video distribuit pe Facebook, realizat in Snapchat, cu o prietena care se “ingrasase” cu-n filtru. Mi s-a parut atat de amuzant, ca mi-am instalat instant Snapchat ( dar recunosc, tot pentru efecte, nu pentru scopul real al aplicatiei)…si imediat m-a pedepsit Dumnezeul Utilizarii Corecte a Aplicatiilor. Mi-a crapat telefonul. Nu mai avea storage.

  5. […] și înțelegi părțile de bază, o să ți se pară că mai intuitiv de atât nu putea fi. La Manafu pe blog poți găsi câteva link-uri uitile care te vor ajuta să folosești aplicație mai […]

  6. cartus says:

    Am vrut sa scriu si eu ceva de snapchat dar, la final, mi-am dat seama ca iesea ceva mult prea +18 NSFW. Poate ca am nimerit eu unde nu trebuia….

  7. […] (în România, cel puțin), dar și prin ochii unui om de agenție. Încă un articol util, despre cum funcțonează Snapchat în mediul Dark Social, găsiți la Manafu și sper să vă fie de […]

  8. […] ai auzit de el si sigur ai cel putin un prieten care l-a incercat. Este o aplicatie care incepe sa castige popularitate, mai ales printre adolescenti, incet incet si la noi in tara, […]

  9. […] Face Swap, Face Swap Live și Ugly Camera sunt câteva dintre ele. Probabil mai sunt și altele. Snapchat a cumpărat la rândul său o aplicație pentru a oferi utilizatorilor filtre animate. Cei mai […]

  10. […] Snapchat au scris intr-un ton mai pozitiv Manafu si Irina, iar Radu ne spune de ce nu-i intelege […]

  11. […] streaming, adolescenții au alte preocupări mobile. Se bucură probabil de filtrele animate din Snapchat sau folosesc aplicații pe care adulții o să le descopere peste un an sau chiar […]

  12. […] sau video-urile pe care le faci, acestea arhivându-se timp de 24 de ore. Așa cum menționează Cristian Manafu, această aplicație a prins foarte mult în rândul tineretului ca răspuns la lipsa interesului […]

  13. eugen says:

    adolescentii utilizeaza snapchat pentru ca STIU CA NU POT FI CONTROLATI !!! mesajele si pozele trimise de ei se autodistrug. singurii vinovati de raspandirea unor informatii vor fi chiar cei ce primesc mesajul , deci usor de identificat si de “pedepsit” de catre expeditor. cum la adolescenta predomina sextingul e evident de ce si la noi snapchatul va predomina in randul adolescentilor. dupa 18 ani interesul pentru sexting scade drastic pentru ca devine legal deci neinteresant.
    singura problema de care adolescentii trebuie sa fie constienti , ca raspunderea le revine in totalitate pentru ce posteaza, controlul parental fiind practic imposibil. altfel spus DACA O PATESC, VA FI PE MANA LOR SI NU AU ABSOLUT NICI O SCUZA !

  14. […] Snapchat au scris intr-un ton mai pozitiv Manafu si Irina, iar Radu ne spune de ce nu-i intelege […]

Comentează