MANAFU*

Abonamente Evensys

5 food trucks pe care sa le urmariti prin tara

Încă nu am decis dacă 2017 este anul festivalurilor sau a food truck-urilor, în România. Avem noi evenimente muzicale în agendă deja, dar și multe mașini cu mâncare (și nu numai). Ca să fie pace, putem spune că 2017 este anul festivalurilor cu food truck-uri.

Eu am luat o porție moderată de festivaluri anul acesta și mi-am ales câteva camionete pe care încerc să nu le ratez. Deschid aici o listă cu favoritele mele. Voi pe la ce food trucks ați fost?

Camionetta

Pizza corect făcută și cu rețete deosebite, așa cum probabil nu vă așteptați să găsiți la un cuptor instalat într-un Land Rover Defender. Îi găsiți la evenimentele în aer liber și în Spațiul M60.

Cimbru

Când ajung la Cluj, descopăr cele mai noi locuri de la clujeni, firește. Așa am aflat de Cimbru la TIFF și i-am căutat apoi la Untold. Atât vă mai spun: carne de vită gătită pe grill cu cărbuni.

Meat Busters

Probabil cel mai prezent, dacă pot spune așa, truck la festivalurile de toate felurile. Pentru cei care se dau în vânt după pulled pork și pentru cei care caută cea mai bună alternativă pentru clasicul burger.

Simbio pe roți

De la creatorii celui mai drag bistro din București vine rulota argintie cu hot-dogs gourmet. Tocmai au fost la Summer Well. Sper să îi reîntâlnesc la Green Sounds Festival.

Za German – WurstWagen

Am rămas cu gândul la curry wurst după fiecare vizită la Berlin. Din februarie, am găsit gustul autentic la Za German. Următoarea oprire a truck-ului portocaliu e în Mamaia Nord, weekend-ul viitor.

O mențiune foarte specială merge la Pork’N’Pită. La Untold, cu greu am găsit un moment mai liber – a se citi cu coadă rezonabilă – la standul lui Adrian Hădean. E genul de sandviș care te face să te lingi pe degete. Efectiv! Aștept deci să aducă rețetele sale și cu truck-ul. La București sau la cel mai apropiat festival.

12 comentarii

  1. Alin says:

    Meat Busters au cateva produse foarte bune – pulled pork’ul de la Meat e mare, carnea facuta folosind lemn mai special cu aroma de whisky – foarte bun – recomand cu incredere

  2. omul fara nume says:

    Serios? Za German – WurstWagen? Te au platit sa le faci reclama? Iti servesc un carnat amarat intro chifla uscata cu o furculita de varza murata. Doar Camionetta are ce cauta in lista asta.

  3. omul fara nume says:

    Si eu lucrez in domeniu, nu la Camionetta.

  4. Dan Ciulea says:

    Îți recomand și Drunken Squid.

  5. Ioana says:

    Pork’N’Pită – THE BEST!
    trust me!

  6. Flavia says:

    @Omul fara nume, mi s-a intamplat si mie sa nimeresc prima data la Za German spre finalul programului si nu m-a incantat deloc, dar am mai incercat cu alta ocazie si a fost foarte bun. Mai da-i o sansa 🙂

  7. Andrada says:

    Hey, ai incercat Furgoneta Street Chefs? Burgerii lor sunt dementiali, iar cartofii extra sunt vis!! Baietii din Furgoneta sunt f cool si amabili. Gasesti mai multe pe facebook si pe http://www.furgoneta.ro
    Pofta buna!

  8. @andrada, lucreaza in domeniu, cum crezi ca mai poate da o sansa?! :)))))

  9. The Grillmobil by Batranu Sas 🙂 Premium JotDog (din 100% Carne, produsi în propria Carmangerie din Sibiu, fără membrană) + Rotwurst la grătar (carnat tradițional românesc fiert inainte, pentru a-l face mai “light) + XXL Bavarez (un carnat subțire și aromat, prăjit la grătar, servit intr-o chifla luuungă bavareză. Ca să nu mai zicem de topping-uri si relish-uri. Si ca reprezintă cea mai mare investiție intr-o rulota din Romania. Pentru că cei mai buni carnati meritau cea mai buna rulota :)) Evident ca lucrez acolo, dar îmi place la nebunie!!

  10. Andrei, te vizitez cu prima ocazie!

  11. msorin89 says:

    am incercat Cubano shi mi s-a parut excelent.

  12. Pop Daniel says:

    Ce ati auzit de food truck-ul Taste of Asia?
    Arata demential pe facebook.

Comentează