MANAFU*

Abonamente Evensys

Incepe era reclamelor video de numai 6 secunde

Tradițional, suntem obișnuiți să vedem la TV reclame de 30 de secunde. În timp, din diverse rațiuni, am văzut și foarmate de 10 sau 20 de secunde. Acum se vorbește despre reclama de 6 secunde!

Țin minte că la o conferință de anul trecut, cineva ne arăta cum, într-o reclamă online, o companie își plasase produsul la secunda 7. Analizase comportamentul de vizionare a clipurilor pe Internet și aflase că e bine să expui brandul în primele 10 secunde și nu la sfârșit, cum se obișnuiește la TV.

Dar de unde a apărut ideea reclamelor de 6 secunde?

Cred că intrarea Vine în peisajul social media, acum 4 ani, a avut un prim rol în a crea formate scurte. Aplicația lansată atunci de Twitter (și închisă între timp) permitea utilizatorilor să creeze clipuri de 6 secunde, care erau apoi rulate în loop.

Anul acesta, au apărut câteva semnale serioase. Primul a fost lansat de YouTube care a anunțat reclamele de 6 secunde pe care nu le poți închide. Ideea a fost îmbrățișată destul de repede și de Fox Networks Group, pe platformele on-demand. La scurt timp, și Facebook a anunțat că lucrează cu o serie de advertiseri pentru introducerea clipurilor de 6 secunde.

Acum agențiile și clienții caută idei pentru a intră în acest nou joc publicitar. Creativitate are o nouă provocare acum. Să capteze atenția publicului și să reușească să transmită mesajul brandului. Iată un exemplu de la Michelin!

Citiți mai multe despre acest nou trend pe AdWeek.

Credeți că aceste reclame de 6 secunde vor ajunge și pe TV?

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime

1 comentariu

  1. Alexandru says:

    urate tare reclamele astea ! Daca ar fi numai cate una pe unele videouri nu ar fi problema, dar ma uitam ca unii pe youtube pun cate 10-20 pe un video de 40 de minute.

Comentează