MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai bune campanii digitale ale anului 2018

Marketingul digital a avut un an foarte bun în 2018, cu multe inițiative și campanii creative. De fapt, ultimii 3-4 ani au venit cu un suflu nou parcă în comunicarea online, pe fondul implementării unor noi tehnologii, a evoluției unor noi platforme (YouTube și Instagram) și a creșterii interesului din partea publicului față de conținutul vizual și segmentul influencerilor. Aștept în 2019, mai multe campanii cu AI și AR, la fel cum îmi doresc să văd curând o activare pe TikTok și dezvoltarea podcast-urilor de brand sau cu ajutorul brand-urilor.

Am ales în acest al treilea articol retrospectiv ceea ce am considerat eu a fi cele mai bune 15 campanii digitale ale anului 2018.

Poate se întreabă cineva cum le-am ales, de unde le-am luat și pe ce criterii. În primul rând, caut să nu ratez nicio campanie interesantă sau importantă din an. Țin deci o socoteală. Apoi mă uit la festivalurile de profil de la noi (Internetics, IAB Mixx Awards, Webstock, PR Awards), unde adesea agențiile și companiile înscriu cele mai bune lucrări.

Tot ce strâng trec printr-un filtru personal, ce vizează noutatea, creativitatea, unicitatea, inovația, tehnlogia, bugetul și istoria brand-ului în online și campaniile sale anterioare. Toate aceste criterii se văd în totalitate sau într-o anumită măsură la fiecare dintre cele 15 campanii alese.

Dacă este să trag o concluzie după această selecție, aceasta ar fi că în digital marketing au astăzi succes cei care au digitalul în ADN-ul brand-ului (Samsung, Orange, Bitdefender), au făcut un pariu pe termen lung cu inovația (Coca-Cola, Grolsch, Ursus), au curaj să pună un buget semnificativ pe masă pentru a urma o idee (LIDL, Caroli, MedLife, AVON), pornesc de la un insight curat, de la cunoașterea consumatorului ori urmăresc mereu noile tendințe (Pizza Hut, Renault, Coca-Cola, McDonald’s) și nu în ultimul rând fac un bine (Pizza Hut, Otter).

Digital Marketing Forum

TOP CELE MAI BUNE CAMPANII DIGITALE DIN ROMANIA (2018)

1. Pizza Hut – Replate Waste

2. Renault – Doodle Mats

3. Grolsch – Awake Your Curiosity Experiment

4. Coca- Cola – Noul album INNA

5. Caroli / Maestro – CelMaiBinePlatitJob.ro

6. LIDL – Departamentul 2 milioane +

7. Bitdefender – Log Out Of Hate

8. URSUS – Epic Delivery

9. Samsung – Live Museum

10. Orange – 4Geography

11. Coca-Cola – Artists Are Calling

12. MedLife – Prima operatie pe creier LIVE 360 VR din Romania

13. AVON – Offline Martie

14. Otter – The Otter Shoes

15. McDonald’s – How do you Big Mac?

Învață marketing digital de la specialiști din UK

Digital Marketing Forum include anul acesta o zi de training, având ca invitați 3 specialiști din UK, ce vor susține cursuri aplicate pe 3 subiecte importante pentru oamenii de marketing și comunicare: Digital Marketing Strategy, Instagram Marketing, LinkedIn Strategy. Mai mult, evenimentul are și un Masterclass de o zi pregătit de 9 specialiști recunoscuți local, ce vor oferi mult know-how companiilor din România, pentru a fi la curent cu cele mai noi idei și soluții pentru 2019.

1 comentariu

  1. […] Manafu: Cele mai bune campanii digitale ale anului 2018 […]

Comentează