MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu Revolut

Folosesc Revolut de aproape doi ani, dinainte să intre oficial pe piața noastră. Într-un weekend, la finalul anului 2017, am făcut un mic research printre companiile fintech care ofereau carduri de plăți și aplicații mobile cât mai simplificate.

Văzusem un card similar la un prieten din UK, dar la acea vreme nu era disponibil pentru România. Nu știam nimic despre Revolut atunci, dar toate articolele comparative citite îmi arătau că este serviciul de care aveam nevoie. M-au atras contul în lei, disponibilitatea la nivel internațional și plățile în valută la cel mai bun curs.

Vrei să primești 44 de lei de la Revolut? Intră pe acest link si comandă acum un card gratuit până pe 20 noiembrie 2019.

Cardul a sosit prin poștă destul de repede. Mi-a plăcut mult ambalajul, cred că îl mai am pe undeva păstrat ca amintire, și culoarea foarte vie a plasticului.

Am început cu un card standard. Acum am patru: unul de metal, două standard și unul virtual (vă explic un pic mai jos). Toate sunt asociate aceluiași cont și gestionate din aceeași aplicație. Ceilalți membri ai familiei au și ei câte un card Revolut.

Găsiți multe recenzii pe Internet despre avantajele Revolut, ba chiar site-ul în sine oferă multe detalii și are o comunitate puternică în care utilizatorii își împărtășesc părerile. Eu vă povestesc cum l-am folosit deja și cum nu l-am folosit încă, pentru că are multe beneficii, în funcție de varianta aleasă.

Înainte să îmi pun gândurile în acest articol, m-am uitat un pic printre plățile din ultima vreme. Așa mi-am dat seama că Revolut este astăzi cardul pe care îl folosesc cel mai des.

Cardul ideal pentru cumpărături online

Cumpăr foarte des online, destul de mult de afară, iar cursul valutar al băncilor românești pe tranzacțiile online cu cardul erau în 2017 mai mari decât cursul de astăzi de la ghișeu, cam pe la 4,8 – 4,9 lei pentru un euro plătit pe Amazon sau alte site-uri internaționale. Am pierdut o dată vreo 40 de lei la diferența de curs.

După prima plătă cu Revolut, am verificat imediat în aplicație. Diferența față de cursul oficial era infimă. La Revolut, cursul valutar este cel interbancar, practic cel mai bun curs disponibil.

În plus, m-am învățat să folosesc cardul virtual, oferit gratuit în aplicație, chiar înainte de a comanda cardul fizic. Îl folosesc acum la orice cumpărătură online. Nu mai scot cardul fizic din portofel, nici de la Revolut, nici de la altă bancă. Fac top-up (pun bani pe card) și apoi plătesc. Și această alimentare cu bani se face instant de pe un alt card personal, cel pe care l-ai asociat contului Revolut.

Acest card virtual nu este expus niciodată. Există doar în aplicație și doar eu am acces. În plus, pot cumpăra fără să am cardul fizic la mine sau lângă mine. Da, știu, lenea e mare! Dar în esență, pentru mine folosirea lui este o măsură de siguranță suplimentară.

Cardurile Premium și Metal oferă și disposable cards, carduri care își reînnoiesc datele după fiecare utilizare. Cred că sunt potrivite pentru cei mai scrupuloși în securizarea banilor. Dacă nu aveți încredere într-un anumit site, mai ales la prima cumpărătură, puteți folosi acest card pentru că apoi își „regenerează” datele automat. După fiecare utilizare.

Cardul pentru plăți în străinătate

Am început cu Revolut pe Internet și am ajuns, după prima călătorie în străinătate, să îl folosesc aproape exclusiv peste tot pe unde ajung prin lume. Pentru acel curs valutar excelent și posibilitatea de a avea cont curent în până la 30 de monede. Am deja active conturi în lire, dolari, euro și shekeli. Pot face schimb valutar în aplicație foarte rapid și apoi plăți după bunul plac.

Cardul pentru plăți între prieteni

Dacă ar fi să aleg un motiv pentru care aș recomanda Revolut, acesta ar fi „plata rapidă între prieteni”. Imaginați-vă că trebuie să luați un cadou unui coleg și trebuie să strângeți bani sau, chiar mai bine, sunteți cu prietenii la restaurant și trebuie să împărțiți nota. Prin aplicație, puteți transfera în timp real sumele datorate celui care face plata pentru tot grupul. Ca și cum ați trimite un e-mail sau un SMS.

Cardul pentru cei mai leneși dintre leneși

În aplicația Revolut, am la îndemână toate datele de identificare ale cardurilor fizice, virtuale sau disposable. Deci nu mai trebuie să mă ridic de pe canapea și să îmi caut portofelul. Telefonul este mereu cu mine și așa pot vedea informațiile cardurile foarte ușor.

De ceva vreme, de când a apărut Apple Pay în România, nu mai iau portofelul tot timpul cu mine când ies offline. Am cardul Revolut înrolat în Wallet-ul Apple și plătesc dintr-o mișcare de mână cu telefonul.

Cardul tău viitor pentru alte 5 motive

Revolut are multe opțiuni utile sau interesante pentru utilizatorii de orice fel. Iată câteva alte motive care să vă convingă să vă descărcașți aplicația:

Donații – puteți dona pentru cauze din restul avut în cont sau ori de câte ori doriți. Am făcut recent o donație mică pentru o fundație care are grijă de Pădurea Amazoniană.

Transfer de bani – puteți trimite bani în străinătate sau primi în 30 de monede de circulație internațională, fără comisioane. Acesta este unul dintre avantajele care au făcut Revolut să fie foarte popular în UK, Polonia, România și alte țări.

Securitate sporită – puteți controla din aplicație unde vreți să folosiți cardul (online, la POS, la bancomat sau în toate ocaziile). Blocați automat cardul prin localizare (acesta poate fi folosit doar în proximitatea telefonului). Confirmați plațile în aplicație, ca un sistem suplimentar de protecție, la anumite cumpărături.

Aplicație utilă – puteți verifica în orice moment tranzacțiile, vedea rapoarte din istoricul contului (cheltuieli pe luni, tipuri de cumpărături, țările în care au fost făcute etc) și stabili bugete lunare pentru cheltuieli recurente.

Servicii premium – puteți avea asigurare medicală pentru călătorii , asigurare pentru bagaje și telefoanele mobile, acces în lounge pe aerporturi,  o limită mai mare pentru retrageri gratuite la bancomate și alte facilități pentru cardurile Premium și Metal.

Cum să primești gratuit un card Revolut

Primul card Revolut m-a costat 27 de lei. Am alimentat contul cu 50 de lei (suma minimă pentru top-up) și din aceasta sumă mi-au fost reținuți acei bani. Tu poți să îl primești gratuit dacă intri pe acest link direct. Încearcă-l acum, chiar nu te costă nimic!

***
Acest articol este pur informativ și se bazează pe experiența personală. Sunt multe alte detalii ce trebuie verificate înainte de a obține un astfel de card. Verificați cu atenție toate detaliile, cerințele și condițiile pentru acele opțiuni pe care le veți folosi cel mai des. Găsiți pe site multe informații în limbă română și multe alte răspunsuri pe forumul în limba engleză sau pe pagina oficială de Facebook a Revolut România. Autorul nu își asumă răspunderea pentru modificarea condițiilor de utilizare sau bunul mers al serviciului.

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de comunicare a serviciilor Revolut în România.

3 comentarii

  1. Anca says:

    Mi se pare foarte interesant cum faci top-up, banii apar instant in Revolut, iar in contul din care se face tot-up raman in asteptare chiar si cateva zile.

    In alta ordine de idei, e o treaba foarte faina Revolutul asta. Sper sa nu se strice cand vor devieni foarte mari. Eu mi l-am procurat inainte sa plec intr-o vacanta sa nu ma mai gandesc de fiecare data cand fac o plata cu cardul cu cat “ma fura” banca la curs.

    Acum il folosesc zilnic.

  2. […] ori pentru cei care cochetează cu ideea de a deține un card Revolut, vă recomand să citiți Experiența mea cu Revolut, un topic foarte util pe Softpedia și un articol scris de Claudiu […]

  3. Andreea says:

    Prima oara am folosit un card revolut dupa ce o prietena a venit la mine cu un referral link, mai exact, ea primea ceva bani daca ma inscriam si eu prin acel referral. Dupa o perioada mai lunga de timp am ajuns sa folosesc revolut pentru a incasa sume de bani de la clientii din strainatate, avand avantaje multiple.

Comentează