M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

5 alternative pentru Revolut

Sunt unul dintre fanii declarați ai Revolut. Folosesc serviciul dinainte de intrarea sa oficială în România, de la finalul anului trecut. De atunci, Revolut a devenit cardul meu principal pentru cumpărături online și offline internaționale. Când cumpăr de pe Amazon sau de pe orice alt site străin (haine, electronice, bilete de avion etc), plătesc cu Revolut. Când călătoresc, toate plățile în străinătate le fac prin Revolut, fie că îmi iau o înghețată, fie că achit cazarea la hotel.

Pentru cei care nu au auzit de Revolut până acum ori pentru cei care cochetează cu ideea de a deține un card Revolut, vă recomand un topic foarte util pe Softpedia și un articol scris de Claudiu Fărcaș.

Pe scurt, Revolut este un furnizor de servicii financiare bazat pe o aplicație mobilă. Cele mai populare servicii sunt cardurile fizice și transferul de bani. Revolut nu este o bancă, este o companie fintech*, iar cardurile emise sunt, de fapt, niște carduri prepaid (reîncărcabile). La nivel mondial, are peste 2,5 milioane de clienți și a trecut, în iulie, de 50.000 de utilizatori în România.

Zona fintech și a acestor carduri prepaid evoluează destul de repede. Chiar Revolut face pași mari cu includerea cryptomonedelor, asigurărilor de călătorie sau pentru smartphones, de exemplu, și prin o serie de servicii premium (de pildă, cardul metalic). Alți jucători oferă carduri virtuale cadou (prin iCard poți trimite prietenilor, familiei carduri virtuale cu anumite sume pe ele drept cadou – sau două carduri în același (LeoPay are o ofertă cu două carduri Twin, cu design vertical, pentru tine și cineva din familie). Beneficiile se diversifică odată cu creșterea ofertei din piață.

Suntem într-un moment în care personalizarea serviciilor este mai importantă ca oricând pentru noi. Ne dorim servicii și produse după „asemănarea” noastră și de aceea m-am gândit să trec în revistă și alte companii cu servicii comparabile cu cele ale Revolut. Iată ce am găsit:

LeoPay

www.leopay.eu
Tipuri de card: Visa & Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

Monese

www.monese.com
Tipuri de card: Mastercard
Livrare în România: 4,95 £
Aplicația: Android | iOS
F A Q

Neat

www.neat.hk
Tipuri de card: Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

iCard

www.icard.com
Tipuri de card: Visa
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

Curve

www.imaginecurve.com
Tipuri de card: Visa & Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q
(Curve va deveni disponibil pentru România spre finalul anului)

Evident, mai sunt și alte companii fintech de tipul Revolut,  însă nu emit deocamdată carduri pentru România. Aici ar fi Monzo, Loot, Simple, Chime, Atom, Fire, Denizen, Plum.

Au mai scris despre Revolut și alternativele sale Zoso, Cetin, Subiectiv și Andressa.

***

Acest articol este pur informativ și se bazează pe o documentare făcută de autor pe site-urile companiilor fintech. Sunt multe alte detalii ce trebuie verificate în decizia de a obține un astfel de card (monede, curs, comisioane etc). Autorul nu își asumă răspunderea pentru modificarea informațiilor de pe site-urile menționate. Consultați deci cu atenție fiecare ofertă.

* Companiile fintech sunt companii noi care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți oferta de servicii financiare existente. Wikipedia

16 comentarii

 1. Mihai says:

  Problema lui Revolut si banuiesc ca si a celorlalte este geolocalizarea in afara Romaniei. Nu il pot folosi nici pentru plati pe Apple si nici la Spotify de exemplu fiindca este vazut ca un card emis in Uk iar serverele cer card emis in Romania.

 2. Monica says:

  Suna interesant, multumesc pentru informatie.

 3. Nu am incercat pe Spotify sdau Apple. Stiu ca nici pe PayPal nu il puteam pune.

 4. NitRo says:

  TransferWise?

 5. Nu mai stiu daca TW emit si carduri…

 6. NitRo says:

  Emit de începutul anului. Eu am din luna mai și funcționează fără probleme.
  Este un card de debit Mastercard embosat.
  Pe siteul lor găsești toate informațiile necesare.

 7. L-ai comparat cu Revolut? Avantaje?

 8. NitRo says:

  Nu pot să fac o comparație, pentru că niciodată nu am folosit Revolut, doar TW.

 9. Ma gandeam ca te-ai uitat la features. Care e motivul pentru care ai ales TW. Transferul de bani?

 10. Nitro says:

  Am folosit TW prima data anul trecut la recomandarea unui prieten, cand a trebuit sa trimit ceva bani in Anglia. Mi-a placut foarte mult si de atunci folosesc serviciul lor. De Revolut am auzit doar in primavara. Am card TW din mai, de atunci cand calatoresc, platesc doar cu acel card.
  Poti sa tii banii in mai multe valute, dar poti sa ai si patru conturi curente, cu toate datele necesare. Un cont curent cu IBAN in Euro, un cont in lire sterline cu UK sorting code, cont curent in dolari americani si cont curent in dolari Australiani. Recent am citit un articul care a facut comparatii intre mai multe startapuri fintech, si acolo am citit, ca doar TW are cont curent in dolari americani. Nu stiu dace e adevarat.

 11. Si cu Revolut poti trimite usor bani. Eu folosesc cu prietenii sa ne trimitem bani cand iesim in oras, dupa ce unul plateste cu cash sau cu cardul lui. Simplitatea e ce ma atrage mai mult la Revolut. Poti sa tii si pe Revolut bani in mai multe valute. Ai un cont de UK, asta stiu sigur. In rest, nu am cercetat. Daca mai gasesti articolul, lasa-mi si mie un link. 10x

 12. Vali says:

  Revolut, au o oferta zilele astea: daca iti instalezi aplicatia si comanzi un card fizic, transportul e gratuit. Oferta e valabila pana luni.

 13. Sergiu says:

  Exista vreo firma similara cu Revolut, care sa ofere optiunea de a genera carduri virtuale, fara a limita numarul acestora?

 14. Revolut pe Premium nu ofera nelimitat? Te-ai uitat on oferta lor?
  Si ING ofera – mi se pare – carduri virtuale la noi.

  Recunosc ca nu am aprofundat „problema” pana acum, dar daca afli tu, zi-mi si mie. M-ai facut curios!

 15. geo says:

  Cand citesc afirmatii de genul “mi-a placut foarte mult serviciul, functioneaza fara probleme,transfer usor,tii bani in mai multe monede..conturi”
  bai fratilor scuze de expresie sunteti ori prosti ori dobitoci in frunte cu cel (Cristian Manafu) care a postat elucubratiile in aceasta postare fara o expunere si a riscurilor.
  Ce sustin este valabil pentru cei care au dobandit banii prin munca nu doar pe baza de prosteala sau “vorbe” fara acoperire.
  Si acu riscuri Herr Manafu profu;
  https://www.quora.com/How-trustworthy-is-this-bank-www-leupay-EU
  Cu asta trebuia sa incepi;
  Aveti sanse mari sa ramaneti cu conturile desfiintate & fara bani!!!
  Recuperare sumelor 0.001% sanse.
  Sa detaliez putin cele expuse in postare pentru “profu” Manafu;
  https://leopay.eu/
  https://www.leupaywallet.com/
  https://www.icard.com/
  Hill Tower, James Baucher 76A, Sofia 1407, Bulgaria
  Toate cele 3 sunt controlate de icard (si mai sunt si altele.. am facut referire doar la cele din postare).
  Mai pe intelesul tau profesore Manafu un sarac vinde servicii altui sarac cu riscuri maxime.
  Concluzia: Fake information…nu mai posta informatii insuficient documentate.
  Doua linkuri de documentare pentru profu Manafu asa pe repede inainte sa intelega riscurile;
  https://www.quora.com/How-trustworthy-is-this-bank-www-leupay-EU
  https://www.trustpilot.com/review/leopay.eu

 16. Geo, punctual.

  1. Daca esti barbat, vii si te semnezi cu nume si cu link. Ca asa ai credibilitate.
  2. Nu tot ce e pe Quora e adevarat sau trebuie crezut. Chiar daca acolo gasesti informatii utile, platforma nu asigura credibilitate la tot ce se posteaza.
  3. Incearca sa vorbesti din proprie experienta.
  4. Incearca sa intelegi rolul unui articol. Acesta pur si simplu vorbeste despre cateva alternative pentru Revolut. Atat. Nu vinde ceva si nu obliga pe nimeni sa cumpere ceva.
  5. Citeste articolele pana la capat. Daca il citeai si pe asta, vedeai ca la final am atras atentia ca fiecare oferta trebuie verificata.
  6. Daca vrei sa demonstrezi ceva, demonstreaza exact. Afirmatii si link-uri poate pune oricine. Arata-ne exact de ce acele servicii nu sunt bune, ce e gresit la ele si de ce sa ne ferim. Spatiul asta de aici e deschis. Comentariile sunt permise, chiar si celor care nu au coaie, dar au gura mare. Celor ca tine!