MANAFU*

Abonamente Evensys

Profilul Cetățeanului Digital Român (2021)

Anul trecut, am creat profilul cetățeanului digital român, pornind de la un important raport digital anual, lansat de We Are Social și Hootsuite. Duc mai departe ideea și anul acesta, cu aceleași surse, și, în mare, urmărind aceleași informații, valabile la nivelul lunii decembrie 2021.

Comparând 2021 cu 2020, observăm o creștere destul de mare a numărului celor care accesează Internetul în România (88% vs 80,7%) și una ușoară a accesului la web de pe terminalele mobile (56,4% vs 54,5%). A scăzut însă timpul petrecut online pe calculator și mobil.

Sunt și câteva cifre care ridică semne de întrebare, cum ar fi creșeterea semnficativă de la 63,3% la 91,4% a celor care vizionează conținut TV online sau scăderea masivă a numărului celor care folosesc comenzile vocale (de la 23,7% la 9%) sau a celor care au făcut o plată cu un serviciu de plăți mobile în ultima lună (de la 23,3% la 17,9%).

Mi s-a părut interesant să scot în față faptul că dintre românii cu vârste între 16 și 64 de ani care au acces la Internet, 7,9% dețin cryptomonede.

Iată ce date am selectat în acest an, cred eu utile oamenilor din companii și agenții, care urmăresc tendințele și se bazează pe date relevante de piață.

Vino la Big Idea Conference 2022!

Pe 25 februarie, ești invitat la Big Idea Conference, un eveniment premium care va aduce în prim plan tactici verificate, studii de caz importante și idei relevante, care îți vor da cu siguranță o doză de inspirație binevenită la început de an. Pune-ți la punct strategia de publicitate și marketing pentru 2022. Înscrie-te acum pentru a urmări transmisiunea live sau pentru a participa în sala de conferință. Participarea este gratuită. Detalii pe www.bigidea.ro.

6 comentarii

  1. Eu cred ca fluctuatiile alea atat de majore tin de reevaluarea esantionului sondajului.

    Altel mi se pare foarte ciudat procentul de 56% din oameni care folosesc netul mobil, atat timp cat traficul pe site e 80% mobile si toata lumea are internet mobil gratuit si nelimitat pe telefon.

  2. Headhunting says:

    Ar fi interesant de aflat la cei 7,9% cu crypto cati detin cheile private (adica chiar stiu ce e crypto). “Not your keys, not your crypto”

    Apoi, cati au noduri private. “Not your node, not your rules”.

    Probabil ca 99.9% sunt cu crypto din Revolut si cred ca au crypto …

  3. […] de la acest raport, Cristian Manafu a realizat un infografic interesant, despre profilul cetateanului roman digital, pe care il puteti analiza mai […]

  4. […] Profilul Cetățeanului Digital Român (2021) […]

  5. Vipsangym says:

    Un aspect foarte interesant este legat de cei 7,9% dintre persoanele care dețin criptomonede. Trebuie să ne interesăm de această piață.

  6. […] și – începând de anul acesta – Meltwater. Puteți consulta versiunile anterioare aici și aici. Am căutat să păstrez aceleași informații și chiar am adus unele […]

Comentează