MANAFU*

Abonamente Evensys

Profilul Cetățeanului Digital Român (2022)

Creionez pentru a treia oară profilul cetățeanului digital român, pe baza datelor din raportul anual global realizat de We Are Social și – începând de anul acesta – Meltwater. Puteți consulta versiunile anterioare aici: 2021 și 2020. Am căutat să păstrez aceleași informații și chiar am adus unele noi.

Uitându-mă peste cifre, comparativ cu anul trecut, văd și fluctuații, dar și creșteri. De pildă, numărul de utilizatori de Internet de la noi a crescut cu 170.000 în ultimul an, până la 16,96 milioane. Pe de altă parte, avem scăderi mici la timpul petrecut zilnic pe Internet (de la 7:09 la 7:03 ore), la folosirea adblock-ului (de la 34,7% la la 29,7%), la cumpărăturile online săptămânale (de la 45,1% la 44%) etc.

Probabil cea mai importantă concluzie din raport este legată de ascensiunea utilizării telefonului mobil. De la accesarea Internetului, la cumpărături, la timpul petrecut efectiv pe telefon. Cifrele cresc și asta ar trebui să îi preocupe mai mult atât pe creatorii de conținut, cât mai ales pe cei din agenții și de la brand-uri. Conținutul și formatele folosite trebuie gândite „mobile-first”.

În imaginea următoare vedeți ce am selectat din noul raport, iar materialul integral oficial îl găsiți aici.

Click aici pentru imaginea mare!

Află cum să vinzi mai mult la Digital Marketing Forum!

Cea mai longevivă conferință despre promovarea online din România revine cu cea de-a 16-a ediție pe 11 și 12 mai 2023, în format hibrid, la Hotel JW Marriott din București. Oamenii de marketing din companii medii și mari sunt invitați să participe la Digital Marketing Forum 2023, unde vor lua parte la două zile pline de conținut valoros, soluții practice, idei noi și studii de caz relevante despre promovarea eficientă în mediul online. Până pe 26 februarie toate înscrierile vor beneficia de un preț redus prin oferta Early Bird. Mai multe detalii pe www.digitalforum.ro.

 

 

3 comentarii

  1. Sorin says:

    22,8% dintre romani au wc-ul in curte si cel putin inca atatia se spala la lighean. Nu spun ca e rau sa avem cat mai multi acces la internet=informatie dar, sa o folosim benefic.

  2. […] Raportul Cetățeanului Digital Român. Cu datele pe 2022. Unele valori mi se par cam mari. […]

  3. […] Profilul Cetățeanului Digital Român (2022) […]

Comentează